نوشیدن دمنوش مصرف دمنوش روش تهیه دمنوش خواص درمانی دمنوش ها

برخی افراد حتی با شدت یافتن بیماری خود نیز از مراجعه به پزشک سرباز میزنند و تمایلی برای مصرف داروهای صنعتی نشان نمیدهند و ترجیح میدهند دمنوش میل کنند تا درمان های اساسی را در پیش بگیرند در تاثیرگذاری و شفابخشی دمنوش های مختلف در زمینه برخی بیماری ها شکی نیست اما برای برخی بیماری های مزمن نیازمند مراجعه به متخصص و در پیش گرفتن پروسه درمانی خاص خواهیم بود .

استاد دانشگاه داروسازی دانشگاه تهران با تاکید بر این که دمنوش‌ها به هیچ عنوان جایگزین دارو نیستند، گفت: برای بهبود بیماری لازم است دستورات پزشک به درستی رعایت شود. به بیان دیگر، دارو و دمنوش گیاهی باید در جای خود و به شیوه صحیح مصرف شود.
به گزارش سلامت نیوز دکتر محمدحسین صالحی سورمقی استاد دانشگاه داروسازی دانشگاه تهران، در گفتگو با برنامه “غذا، سلامت، زندگی”، شبکه رادیویی سلامت گفت: تمام گیاهانی که خدواند خلق کرده و در اختیار بشر قرار داده است، خاصیت دارویی دارند و گیاه بدون مواد در طبیعت وجود ندارد؛ اما تعدادی مواد و اثرات خاص دارند و می‌توانند برای درمان بیماری موثر واقع شوند.
صالحی سورمقی تصریح کرد: مواد موجود در گیاهان در شرابط مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ زمانی در قالب دمنوش که فقط به تسریع در بهبود بیماری کمک می‌کند و در شرایطی دیگر، امکان دارد این گیاهان خاصیت دارویی نیز داشته باشند. به عنوان مثال، گیاه آویشن علاوه بر مصرف در صنایع غذایی، به عنوان دارو نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی با تاکید بر این که دمنوش‌ها به هیچ عنوان جایگزین دارو نیستند، متذکر شد: برای بهبود بیماری لازم است دستورات پزشک به درستی رعایت شود. به بیان دیگر، دارو و دمنوش گیاهی باید در جای خود و به شیوه صحیح مصرف شود.
این استاد دانشگاه با بیان این‌که در طب سنتی ایرانی – اسلامی خاصیت گیاهانی مانند نعناع، آویشن، لیموعمانی و گل گاوزبان مورد اشاره قرار گرفته، افزود: در تمام کتاب‌های مرتبط با خواص گیاهان دارویی، به تفصیل در مورد گل گاوزبان صحبت شده که می‌توان به تقویت کننده قلب، مسکن، خلط آور و ضد سرفه بودن آن اشاره داشت.
وی با بیان این‌که در مصرف دمنوش نباید زیاده روی کرد، گفت: برخی برای تهیه دمنوش گل گاوزبان، آن را بر روی حرارت مستقیم قرار می‌دهند تا بجوشد که این کار موجب می‌شود خاصیت‌های گیاه از بین برود. برای تهیه این دمونش کافی است 5 گرم گل گاوزبان را به همراه یک و نیم لیوان آب جوش، یک لیمو عمانی متوسط خرد شده بدون هسته و مقداری نبات را به مدت نیم ساعت روی حرارات بخار آب قرار دهیم.
این داروساز در رابطه با مصرف دمنوش گل گاو زبان برای گروه‌های خاص تصریح کرد: مصرف آن مشکلی ایجاد نمی کند؛ اما بهتر است مصرف آن برای کودکان پس از 10 سالگی باشد. زنان باردار نیز بهتر است از داروهای شیمیایی و گیاهی تا حد امکان استفاده نکنند.

سلامت نیوز:

ارسال شده در 19 آبان 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • درست غذا بخورید، پر مو نشوید!
  • افرادی که ناخن مصنوعی استفاده میکنند بخوانند
  • ملتهب شدن مغز با اسکیزوفرنی
  • موانع پیشگیری کننده از اسپاسم عضله
  • راهنمایی های تغذیه ای برای کبد چرب
  • با این روش ها حس کنجکاوی را در کودک زیاد کنید
  • خودمراقبتی در مبتلایان به پسوریازیس
  • این غذا ها دشمن قلبتان است
  • محبوبترین ها

  • سیزده نکته در مورد دانه ذرت
  • چگونه به شیوه ای سالم وزنمان را بالا ببریم؟
  • مصرف زولبیا و بامیه وابتلا به بیماری قلبی
  • روغن زیتون تضمین کننده سلامتی
  • از چه زمانی به کودک غذای کمکی بدهیم؟
  • با این سبزیجات معجزه آسا آشنا شوید
  • خوراکی های تامین کننده ویتامین دی
  • رژیمهای دوستدار تنقلات
  • رپورتاژ

  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • چرا محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید
    لاغر شو

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است