stop_smoking

اغلب افراد سیگاری از مضرات سیگار با خبرند و آن ها را شنیده اند اما به دلیل اینکه بروز این عوارض در بدن فرد حدود یک سال طول میکشد نمیتوانند سیگار را کنار بگذارند.پژوهش های محققان نشان می دهد اگر یک فرد سیگاری در طول روز یک بسته سیگار مصرف کند و این روند تا یک سال ادامه یابد تعداد 150 جهش DNA در بدن فرد اتفاق می افتاد.

به نقل از “ساینس دیلی”، پژوهشگران ارتباطی مستقیم بین تعداد سیگارهای کشیده شده در طول زندگی و تعداد جهش ها در DNA یک فرد سیگاری را نشان داده اند. پژوهشگران مکانیزم های مختلف که تنباکوی مصرف شده موحب جهش می شود را شناسایی کرده و به طور میانگین 150 جهش اضافی در هر سلول ریه پس از یک سال کشیدن یک پاکت سیگار در روز را محاسبه کرده اند.

بنابر گزارش اخیر موسسه ولکام تراست سانگر، کشیدن یک پاکت سیگار در روز به مدت یک سال به طور میانگین 97 جهش در هر سلول حنجره، 39 جهش در حلق، 23 جهش در دهان، 18 جهش در مثانه و شش جهش در کبد را نشان داده است.

این مطالعه چشم اندازی جدید از چگونگی شکل گیری سرطان به واسطه دود تنباکو را ارائه کرده است. تا پیش از این، شواهد اپیدمیولوژیک سیگار کشیدن را با سرطان پیوند می دادند اما اکنون ما می توانیم تغییرات مولکولی در DNA به واسطه سیگار کشیدن را مشاهده و کمیت آن را مشخص کنیم.

طی این مطالعه، پژوهشگران به تجزیه و تحلیل پنج هزار تومور پرداخته و نمونه های سرطان افراد سیگاری را با سرطان های افراد غیر سیگاری مقایسه کرده اند. از این طریق، آنها نشانه های خاص آسیب DNA را تنها در DNA افراد سیگاری مشاهده کردند.

آنها سپس به محاسبه چگونگی وقوع این جهش ها در انواع مختلف تومورها اقدام کردند. اگرچه بیشترین آسیب در اندام هایی که ارتباط مستقیم با تنباکو داشتند، مانند ریه مشاهده شد، اما دیگر قسمت های بدن نیز با آسیب غیر مستقیم در نتیجه سیگار کشیدن مواجه شده بودند. بر همین اساس، به نظر می رسد تنباکو به شیوه هایی پیچیده‌تر نسبت به آن چه تا پیش از تصور می شد موجب شکل گیری سرطان می شود.

منبع:عصر ایران