img23442712

همچنان بحث ها و اختلاف نظرها در خصوص بدهی های بیمه و هم چنین کارانه پرستاران وجود دارد قائم‌مقام سازمان نظام‌پرستاری معتقد است تنها ۱۰ درصد بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی و دانشگاه‌هاست و وزارت بهداشت و سازمان‌های بیمه‌گر به‌راحتی می‌تواند این مبلغ را پرداخت کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نظام پرستاری، محمد شریفی‌مقدم، به طولانی‌شدن روند پرداخت کارانه‌های پرستاران انتقاد کرد و گفت: ما شدیدا به دیرکرد در پرداخت کارانه معترض هستیم. الان بین ۸ تا ۱۰ ماه در پرداخت تاخیر شده است. به‌ نظر می‌رسد دیر شدن پرداخت کارانه‌ها تحت‌الشعاع اختلافات وزارت رفاه و بهداشت قرارگرفته است با این‌حال از نظر من وزارت بهداشت نباید به این موضوع اعتراض کند چون می‌تواند چاره‌ای برای پرداخت کارانه‌ها بیندیشد.

وی اضافه کرد: وزارت بهداشت می‌گوید بدهی بیمه‌ها ده هزار میلیارد تومان است که ۵ هزار میلیارد تومان آن مربوط به جزء حرفه‌ای است. ما از وزارت بهداشت می‌خواهیم رقم واقعی کارانه پرستاران را اعلام کند. براساس برآورد ما، کل کارانه عقب‌افتاده پرستاران حدود ۵۰۰ میلیارد تومان و حدود ۱۰ درصد کل بدهی بیمه‌هاست و وزارت بهداشت می‌تواند از منابع موجود دانشگاه‌ها یا از راه‌های دیگری این کارانه عقب‌افتاده را پرداخت کند. ما هم می‌توانیم در این راه به آنها کمک کنیم.

شریفی‌مقدم گفت: در دولت جدید ظرفیت پذیرش دانشجوی پرستاری افزایش‌یافته اما امکانات، زیرساخت‌ها و تجهیزات مورد نیاز تامین نشده است. به همین دلیل ما به افزایش ظرفیت معترض هستیم چون فکر می‌کنیم شرایط برای تربیت دانشجو مهیا نیست و نسبت اعضای هیئت‌علمی به دانشجو در دانشگاه‌ها مناسب نیست. بنابراین افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو بدون تامین امکانات ما را به این سمت می‌کشاند که گویی هدف از افزایش پذیرش تنها برای بالا بردن تعداد فارغ‌التحصیلان بدون توجه به سطح توانمندی‌های آنهاست. این شکل از افزایش پذیرش نمی‌تواند چندان تاثیرگذار باشد.

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری درمورد ادعای معاون پرستاری وزارت بهداشت مبنی بر اینکه فارغ‌التحصیل بیکار نداریم، گفت: من فکر می‌کنم فارغ‌التحصیل بیکار در این حوزه داریم. فارغ‌التحصیلانی وجود دارند که به‌جای کار کردن، ترجیح می‌دهند در خانه بمانند یا به‌عنوان معلم، کارمند اداری و پارکبان کار می‌کنند یا به کشورهای دیگری مهاجرت می‌کنند. بنابراین فارغ‌التحصیل به معنایی که دکتر میرزابیگی به کار بردند، داریم که موقعیت شغلی ندارند. این افراد کسانی هستند که نمی‌خواهند در این شرایط کار کنند. بنابراین باید جذابیت‌های حرفه‌ای این شغل را بالا ببریم تا پرستاران ترجیح دهند در کشورشان بمانند.

به گفته وی، سالانه هزار نفر از پرستاران باسابقه یا کم‌سابقه و جوان از ایران مهاجرت می‌کنند که اگر همین تعداد به بیمارستان‌های تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی تهران تزریق شود، بخش مهمی از نیاز آنها به پرستار رفع می‌شود. می‌گوید: حتی پرستارانی را می‌شناسم که بعد از بازنشستگی مهاجرت کرده‌اند چون در کشور استرالیا به پرستاران بر اساس سن و توانایی‌شان وظایفی محول می‌کنند.

شریفی‌مقدم در توضیح تعاملات سازمان با وزارت بهداشت و دیگر نهادها، افزود: از ابتدای دوره چهارم سازمان نظام پرستاری، تعامل با تمامی نهادها را شروع کرده‌ایم. همه مسیرهایی را که برای برقراری ارتباط لازم بوده طی کردیم. البته ممکن است برخی سازمان‌ها چندان تمایلی به برقراری ارتباط نداشته باشند، خب در این صورت ما نمی‌توانیم کاری کنیم. هفته گذشته موضوع تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در کمیسیون اجتماعی هیئت دولت مطرح شد و ما در همین مدت، جلساتی با کمیسیون بهداشت مجلس، سازمان استخدامی کشور و کمیسیون اصل ۹۰ داشتیم، و این ارتباط همیشه برقرار بوده است.

وی ادامه داد: در مورد ارتباط نظام پرستاری با وزارت بهداشت هم شاید این سئوال پیش بیاید که چرا این ارتباط برای مدتی قطع بود. باید بگویم این ارتباط از سوی سازمان قطع نبود بلکه طرف مقابل ما تمایلی به ارتباط نداشت و امروز این ارتباط برقرارشده است. سازمان نظام پرستاری در تلاش است که ارتباط خود را گسترش دهد و همیشه در این زمینه تلاش کرده است. وزارت بهداشت هم اخیرا به این نتیجه رسیده که سازمان نظام پرستاری نماینده جامعه ۲۰۰ هزار نفری پرستاران است و مطالبات افکار عمومی اعضای صنفی خود را پیگیری می‌کند. البته در وزارت بهداشت هم دیدگاه‌های مختلفی در مورد برقراری ارتباط با سازمان نظام پرستاری وجود دارد. در شورای عالی سازمان نظام پرستاری، ‌ کارگروه‌هایی برای برقراری ارتباط با معاونت نظام پرستاری انجام دادیم. امیدواریم اقدامات موثری در آینده نزدیک انجام شود.

منبع/مهر