لبو فواید لبو فواید چغندر قند خواص لبو خواص چغندر قند چغندر قند

لبو یا چغندر قند یکی از مواد گیاهی می باشد که در فصل های سرد خوردن آن بسیار دلچسب است.این گیاه لذیذ دارای خواص بیشماری است که می تواند از بدن شما در برابر بیماری های مختلف محافظت کند.مصرف لبو به ورزشکاران و افراد افسرده توصیه می شود زیرا دارای انرژی زیادی می باشد.


حیدر عظمایی پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره خواص چغندر قند(لبو) اظهار داشت: لبو طبع گرم و تر داشته و حاوی فولاد، آهن، منگنر، پتاسیم، منیزیم، مس، ویتامین‌های A ،B ،C و سایر املاح معدنی است.
وی بیان کرد: لبو با برخورداری از مقادیر بالایی آهن، ویتامین c و اسید فولیک برای درمان کم‌خونی و کمبود آهن به خصوص در خانم‌های جوان برای خون‌سازی و افزایش گلبول‌های قرمز و تامین انرژی بسیار مفید است.
عظمایی گفت: مصرف لبو به دلیل داشتن منبعی از فولاد به خانم‌های باردار به خصوص در اوایل بارداری برای رشد ستون فقرات جنین توصیه می‌شود که استفاده از این ماده غذایی در دوران بارداری از ضایعه نقص نخاعی در جنین جلوگیری می‌کند.
این پژوهشگر طب‌سنتی با بیان اینکه لبو دارای انواع ویتامین های A، B و C است، تاکید کرد: این گیاه با آنتی اکسیدان های فراوان خاصیت ضد سرطانی دارد و از درد مفاصل نیز جلوگیری می‌کند.
وی عنوان کرد: لبو به دلیل داشتن منیزیم از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند، ضد یبوست بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند که به همین دلیل مصرف آن به افراد سالخورده بسیار توصیه می‌شود.
عظمایی با بیان اینکه سروتونین موجود در لبو که ماده ای شادی‌بخشی است‌، برای افراد افسرده توصیه می شود، اظهار داشت: مهم‌ترین خواص لبو به ترتیب در برگ، ریشه و ساقه آن نهفته است و مصرف برگ لبو به صورت خام برای ورم طحال، التهاب مثانه و مصرف موضعی برای رفع انواع مشکلات پوستی از جمله کک‌ومک، جوش، خارش توصیه می‌شود.
وی بیان کرد: برای درمان سنگ صفرا می‌توان برگ چغندر را به همراه آب‌هویج مصرف کرد که البته این ترکیب برای دفع سموم بد بسیار تاثیر گذار است.
این پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: پختن لبو با گوشت گاو جوان(گوساله)، یکی از بهترین داروها برای رفع برص(پیسی) است که این مطلب در منابع طب سنتی اسلامی هم ذکر شده است.
عظمایی اظهار داشت: افرادی که قندخون و فشار بالایی دارند و نیز افرادی که غلظت خون بالایی دارند، در مصرف لبو نباید زیاده‌روی کنند.
وی گفت: برای کاهش چربی خون، مصرف لبوی رنده شده به همراه سالاد می‌تواند تاثیرگذار باشد، چراکه لبو فیبر بالایی داشته و از بروز چاقی هم جلوگیری می‌کند.
این پژوهشگر طب سنتی افزود: کبد برای بهبود عملکرد کبد و کیسه صفرا بسیار مفید است و به دلیل داشتن انرژی بالا برای مصرف ورزشکاران توصیه می‌شود.
منبع: خبرپو

ارسال شده در 20 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • آب برنج! ماسک طبیعی برای صورت شما
  • ارتباط سردرد با قاعدگی ماهانه
  • تشخيص به موقع كم شنوايي در نوزادان، شانس زبان عادی تکلم و ارتباط
  • دو برابر شدن احتمال سکته مغزی مخفی با ضربان نامنظم قلب
  • 10 کلید طلایی برای رهایی از شوره سر
  • 5 تفاوت مهم و قابل توجه زوج ها در مسائل زناشویی
  • اختلالات تیروییدی و علائم شان
  • دانسته ها و ندانسته هایی درباره خانه تکانی و شوینده ها
  • محبوبترین ها

  • مشکلات خواب و تاثیرات مختلف آن روی بدن
  • تکنیک های سلامتی دهان و دندان در سالمندی
  • یوگای هوایی
  • راه درمانی مناسب برای مبتلایان به حملات صرع
  • تجربه پر انرژِی ترین هفته کاریتان با این روش ها
  • سرکوب بوی کام
  • برای درمان چاقیهای موضعی این شیوه ها بکار می رود
  • ژن بوجود آورنده اوتیسم شناسایی شد
  • رپورتاژ

  • لیفتینگ با نخ
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • طعم چهره ای نو را بچشید
  • درمانی بدون درد در نهایت آرامش با یک دندانپزشک حرفه ای
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    پرپین آلا
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است