2212552

شاید این روزها شلوغ ترین روزهای نهادها و مراکز خدمت رسانی پزشکی باشد و با توجه به نزدیکی به اربعین و خیل عظیم زائران حسینی لزوم خدمت رسانی پزشکی و بهداشتی و مدیریت این موضوع امری جدی باشد.سرپرست اورژانس کشور گفت:براساس پیشنهادکمیسیون ایمنی راه مصوبه ای وجوددارد که اگراجرایی شود امدادرسانی در جاده های برون شهری فقط برعهده یک نهاد انجام می شود اما این پیشنهاد جدی گرفته نمی شود.

پیرحسین کولیوند در بازدید از غرفه خبرگزاری مهر با اشاره به فعالیت های امداد و نجاتی اورژانس در کشور فعالیت های این سازمان را تخصصی برشمرد و گفت: بر اساس پیشنهاد کمیسیون ایمنی راه مصوبه ای وجود دارد که اگر اجرایی شود امدادرسانی در جاده های برون شهری فقط بر عهده یک نهاد انجام می شود.

وی گفت: در بحث امدادرسانی هم اورژانس دخیل است هم راهداری و هم جمعیت هلال احمر اما همه می دانند که فعالیت های انجام شده از سوی تکنسین های اورژانس به دلیل تخصص ویژه ای که کارکنان اورژانس دارند به صورت تخصصی انجام می شود. پیشنهاد ایجاد یک خط ثابت مدت هاست که ارائه شده اما متاسفانه هیچ کدام از دستگاه های ذیربط جدی به این قضیه رسیدگی نمی کنند.

کولیوند با اشاره به اینکه در زمان وقوع حوادث آمارهای متناقضی از تعداد کشته ها و مجروحان حوادث جاده ای اعلام می شود، افزود: اورژانس حق اعلام آمار کشته شدگان را ندارد، مرجع نهایی برای اعلام آمار کشته شدگان پزشکی قانونی است و آماری که اعلام می شود غیرقابل استناد است.

انتقال ۱۰۲ مجروح بدحال حادثه سامرا توسط اورژانس در کوتاه ترین زمان ممکن بی سابقه است

وی با اشاره به حادثه اقلید و کشته شدن شماری از زائران کربلا در حادثه واژگونی اتوبوس زائران گفت:  ۵ دقیقه بعد از وقوع این حادثه تکنسین های اورژانس در محل حادثه حاضر بودند و امدادرسانی به حادثه دیدگان را در دستور کار ویژه خود قرار دادند، جدا از حضور به موقع امدادگران در این حادثه در حادثه تروریستی عراق نیز تکنسین های اورژانس خوش درخشیدند و حادثه را در کمتر از چند دقیقه مدیریت کردند. این بی سابقه است که ۱۰۲ مجروح بدحال با استفاده از تجهیزات هوایی و زمینی به ایران منتقل شوند بدون اینکه برای احدی از آنها حادثه ای رخ دهد. از ۱۰۲ مجروحی که به ایران منتقل شد ۴ مجروح در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند و شخصا یک تیم تخصصی را برای کنترل وضعیت بیماران بستری شده در بیمارستان در نظر گرفته ایم.

کولیوند با اعلام اینکه در بودجه سال آینده پیشنهاداتی را برای افزایش توان اجرایی و تجهیز ناوگان حمل و نقلی و آمبولانس ها ارائه داده ایم گفت: قطعا در بخش بودجه به حمایت نمایندگان مجلس احتیاج داریم، بحث اورژانس و فوریت های بیمارستانی اولویت های مهم حاکمیت است. کسی که دچار شکستگی می شود و در حادثه ای آسیب می بیند به کمک نیاز دارد نمی شود به او گفت فعلا صبر کن تا تجهیزات برسد.

کمبود ۱۴ هزار نفری نیروی متخصص در بخش اورژانس کشور

سرپرست اورژانس کشور با اشاره به کمبود ۱۴ هزار نفری نیروی متخصص در بخش اورژانس کشوری گفت: کار کردن در اورژانس جدا از خدمت رسانی به مردم یک نوع ایثارگری است همکارانم به صورت تخصصی در دانشگاه، امدادگری را آموزش می بینند و آموزش های آنها با زندگی و نجات شهروندان در جاده ها و حوادث عجین می شود.

وی در پایان با اعلام اینکه امیدواریم تا پایان سال اورژانس کشور به عنوان یک سازمان مجزا تلقی ساماندهی شود، افزود: در برنامه ششم پیشنهادات خوبی ارائه شده و برای سازمان شدن این نهاد نیازمند کمک و نگاه ویژه نمایندگان مجلس هستیم.

منبع/مهر