shabnamnews2815350710896382

 

بهتر است دختران جوان به تغذیه و خورد و خوراک خود بیشتر توجه کنند و از برخی عادات غلط تغذیه ای دوری کنند چون این عادات به ضرر سلامتی آن ها تمام خواهند شد امروزه با توجه به علاقه شدید دختران جوان به لاغری و تناسب اندام ،رژیم های خودسرانه برای کاهش وزن و حذف وعده های غذایی مهم تاثیرات منفی زیادی بر سلامتی جسمی بانوان جوان گذاشته است در ادامه به برخی از این عادات نادرست اشاره خواهیم کرد .

 

دختران نوجوان نسبت به افزایش وزن شدیدا حساس هستند و به‌خاطر آن با مشکلات روان‌شناختی و جسمانی مختلفی روبه‌رو می‌شوند. حتی برخی از دختران نوجوانی که دارای وزن عادی هستند، به عادت‌های غذایی اشتباهی دچار می‌شوند، از جمله:
  • حذف کردن وعده‌های غذایی اصلی و گرسنگی دادن به خود.
شاید فکر کنید که رژیم غذایی سالم برای دختران نوجوان باید شبیه به رژیم غذایی بزرگ‌سالان باشد، اما آن‌ها هنوز درحال رشد هستند و اصولی مثل تعادل تغذیه‌ای و تثبیت عادت‌های تغذیه‌ای مطلوب از اهمیت خاصی در زندگی دختران نوجوان برخوردار است. دختران نوجوان، روزانه باید کالری مناسبی (نه خیلی کم و نه خیلی زیاد) را دریافت کنند. این کار از چند جنبه دارای اهمیت است:
  • فراهم کردن انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه
  • دریافت کردن ویتامین‌ها و مواد مغذی مهم
  • به حداکثر رساندن قد و حفظ وزن در محدوده سالم

168357

چاق بودن در دوران نوجوانی، به‌طور کلی به مشکلات مختلفی در ادامه زندگی منجر می‌شود. دختران نوجوانی که دارای اضافه‌وزن هستند، معمولا با شروع زودهنگام بیماری‌های مزمن مواجه می‌گردند، مثل بیماری‌های قلبی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت نوع ۲، آسم و آپنه خواب.

براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های (CDC) آمریکا، داشتن اضافه‌وزن می‌تواند عزت نفس در دوران جوانی را تضعیف کند و نقش موثری در عملکرد تحصیلی و اجتماعی ضعیف داشته باشد. مطالعات علمی نشان داده‌اند، دخترانی که به خودشان گرسنگی می‌دهند، یا درون چرخه پُرخوری و کم‌خوری در نوسان هستند، به‌اندازه کافی کالری دریافت نمی‌کنند. این کمبود، خطر ابتلا به کمبودهای تغذیه‌ای را افزایش می‌دهد و درنهایت به مشکلاتی مثل بیماری کم‌خونی، قاعدگی نامنظم و ضعف در تکامل استخوانی منجر می‌شود.