2270923

بعد از تلاش های فراوان برای درمان بیمار و ضمیر آن در حالت کما محققان آمریکایی در پژوهش و آزمایش های خود موفق به کشف مکان و جایگاه خود آگاهی  در مغز شده اند که می تواند در درمان افرادی که به کما رفته اند، سودمند باشد. 

به گزارش خبرنگار مهر، اکنون که در حال مطالعه این متن هستید، چشمانتان نیز تصاویری که مشاهده می کنید را به پالس های الکتریکی تبدیل کرده و با استفاده از عصب بینایی به بخش مربوط به بینایی کورتکس مغز ارسال می شوند. در این بخش نیز اطلاعات دریافتی پس از پردازش قابل درک و فهم می شوند.

خودآگاه با دو موضوع تعریف می شود: برانگیختگی و آگاهی. برانگیختگی با ساقه مغز در ارتباط است. برانگیختگی بخش اصلی مغز بوده که وظایفی مانند تنفس و چرخه خواب – بیداری را برعهده دارد. اما عملکرد آگاهی دشوارتر است.

محققان امریکایی دانشگاه هاروارد در این آزمایش ۳۶ بیمار با آسیب های مغزی مشابه در ساقه مغز را مورد بررسی قرار دادند. گفتنی است ۱۲ بیمار در کما بودند. محققان در این مطالعه به دنبال کشف چرایی از دست دادن آگاهی در ۱۲ بیمار در کما و همینطور عدم از دست دادن آگاهی در سایرین بودند.

محققان در این آزمایشات به بخشی از ساقه مغز  با نام  the rostral dorsolateral pontine tegmentum رسیدند. محققان متوجه آسیب هایی در ۱۰ مورد از ۱۲ فردی شدند که به کما رفته بودند. محققان پس از این کشف به ترسیم نقشه ای از اتصالات مختلف مغزی (کانکتوم) از یک فرد سالم پرداختند. اطلاعات و گزارشات خارج شده از این نقشه نشان داد که دو منطقه از قشر مغز به شکلی مستقیم با این بخش (ساقه مغز) در ارتباط است. یکی در قدامی شکمی anterior insula (AI) و دیگری در  pregenual anterior cingulate cortex (pACC).

محققان با تصویربرداری fMRI دریافتند تمامی بیمارانی که در کما بودند در این ارتباط دچار نقص شده بودند. نتایج این مطالعه نیاز به بررسی های تکمیلی دارد اما می تواند راه گشای محققان برای درمان بیمارانی باشد که در کما به سر می برند.

منبع/مهر