مضرات مصرف سوسیس و کالباس کالباس سوسیس جلوگیری از ابتلا به سرطان

فرآورده پروتئینی از جمله پر مصرف ترین محصولات غذایی هستند که در فست فود ها استفاده می شوند و جزء محبوب ترین نوع غذا ها هستند. اما با توجه به ناسالم بودن و استفاده از مواد نامرغوب برای تولید این محصولات در کشور ما مختصصین توصیه هایی درباره مصرف اینگونه مواد غذایی دارند. با دکتر سلام همراه باشید.

مصرف بی رویه محصولات دارای نیتریت و نیترات در دراز مدت باعث سرطان می شود.

نیترات سدیم ها جزء افزودنی های مجاز هستند اما استفاده بی رویه از آنها در دراز مدت می تواند منجر به ایجاد سرطان می شود.

محمد حسین عزیزی رییس انجمن صنایع غذایی و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: در فرآورده های گوشتی مثل سوسیس و کالباس به دلیل ماندگاری بسیار کم و برای پیشگیری از مسمومیت طبق فرمولاسیون و استاندارد جهانی نیترات سدیم اضافه می کنند.

وی با بیان اینکه نیترات سدیم جزء افزودنی های مجاز جهانی هست، اظهار داشت: مصرف بی رویه محصولات دارای نیتریت و نیترات در دراز مدت باعث سرطان می شود. این افزودنی ها دستاورد کشورهای غربی هستند که استفاده از آنها در حد استاندارد خطری ندارد.

عزیزی بیان کرد: عوامل متعددی در بروز سرطان می توانند دخالت داشته باشند که یکی از آنها می تواند مصرف بی رویه استفاده از این افزودنی ها باشد. معمولا افزودنی ها پس از انجام آزمایش های متعدد و اثبات بی خطر بودن آنها مورد استفاده قرار می گیرند و  خطر استفاده از آنها برخلاف باور عموم هنوز اثبات نشده است.

رییس انجمن صنایع غذایی بیان کرد: این مواد نگه دارنده در سوسیس و کالباس بیشتر استفاده می شوند و در فیله های مرغ و همبگرها معمولا وجود ندارد.

وی با بیان این که حرارت بالا برای طبخ سوسیس و کالباس نیتریت موجود در آن را تبدیل به نیترات وآن هم به نیتروستامین مبدل می شود اظهار داشت: حرارت دادن فرآورده های گوشتی دارای نیتریت موجب تشدید عوراض ناشی از آن می شود و توصیه می شود که افراد تا حد امکان  با حرارت ملایمتر به طبخ این مواد بپردازند.

عزیزی اذعان کرد: مواد طعم دهنده موجود در برخی مواد غذایی نیز هیچ کدام ساخت کشور و ایده ما نیست و این محصولات نیز می توانند در صورت مصرف بی رویه در دراز مدت و در کنار سایر عوامل سرطان زا باشند.

رییس انجمن صنایع غذایی اظهار داشت: به افراد توصیه می شود که این فرآورده ها را کمتر مصرف کنند خصوصا در کودکان به خاطر علاقه ای که به خوردن این مواد غذایی دارند از مارک های معروف استفاده شود.

وی در پایان تصریح کرد: استفاده از گوجه فرنگی، کاهو و سبزیجات در کنار فست فودها به دلیل وجود آنتی اکسیدان، فیبر و ویتامین ها در کاهش عوارض ناشی از مصرف آنها می توانند موثر باشند.

منبع: شفا آنلاین

ارسال شده در 24 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • اطلاعاتی در رابطه با جلبک دریایی آگار
  • ظروف یکبار مصرف و غذاهای سرد
  • کدام میوه ها برای ماه رمضان مناسب است
  • درباره بیشترین میزان دررفتگی مفصل شانه چه میدانید
  • از آنفلوانزای حاد پرندگان گزارشی ارائه نشده است
  • یک دسر محبوب و پرطرفدار با شکلات
  • خوراکی هایی که به تنظیم ساعت درونی تان می پردازند
  • عفونت چشم چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود
  • محبوبترین ها

  • ترک این 7 عادت به داشتن چشمان سالم کمک میکند
  • چگونه با لامپ اسلیت چشم معاینه می شود
  • مراقبت مداوم از بیمارانی که گلوکوم شدید دارند
  • چرا چشم به طور ناگهانی منقبض می شود؟
  • کنترل مشکلات چشمی با این روش های خانگی
  • موثر نبودن داروهای پیلوکارپین یا تیمولول
  • هرگز به صورت خودسرانه عینک نزنید
  • روز جهانی بینایی: برای مراقبت از چشم
  • رپورتاژ

  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • لیفتینگ با نخ
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • نگاهی به لیزر و کارکرد آن در پوست و زیبایی
  • الو دکتر

    لاغر شو
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است (New Loc)