مصرف پیاز هنگام سرماخوردگی فواید پیاز خواص پیاز

پیاز یکی از گیاهانی است که اکثر افراد هنگام غذا خوردن از آن استفاده می کنند.استفاده از پیاز به صورت خام و یا به صورت مخلوط شده و پخته شده در مواد غذایی صورت می گیرد.این گیاه خواص فراوانی دارد و از نظر طب قدیمی طبع آن گرم و خشک است.در این مطلب قصد داریم خواص فراوان این گیاه را برشماریم.
پیاز خام دارای ویتامین(ث) فراوان و ویتامین های B، A و املاح معدنی از قبیل گوگرد، آهن، آهک، فسفر، پتاسیم، سدیم، ید، سیلیس، کلسیم، اینولین، صمغ و موم است.

 

پیاز حاوی آنتی بیوتیک بوده، دارای خاصیت میکروب کشی قوی است

پیازهای قرمز و زرد از غنی‌ترین منابع ترکیبات شیمیایی کوورستئین هستند. کوورستئین از مواد ضداکسید کننده و ضدالتهاب و ضمناً  آرام بخش و مسکن است.
این گیاه همچنین حاوی ید است و در درمان گواتر تأثیر دارد. سیلیس موجود در پیاز نیز در نگهداری استخوان‌ها و رگ‌ها ضروری است.

 

این گیاه همچنین نقش مؤثری در سیستم گردش خون دارد؛ به این ترتیب که به پایین آوردن فشار خون کمک می‌کند و به دلیل دارابودن کوورستئین، با رادیکال های آزاد جنگیده و از بالارفتن LDL (کلسترول بد) جلوگیری کرده و در درمان تصلب شرایین بسیار کارآمد است.

 

پیاز در تنظیم قند خون بسیار مفید است و حاوی انسولین گیاهی است، بنابراین مصرف آن به افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود. مصرف پیازهای قرمز نسبت به انواع بدون رنگ آن در اولویت قرار دارد.

 

این گیاه به دلیل مدرّ بودن، فواید بی‌شماری برای دستگاه ادراری داراست. این گیاه باعث کاهش اوره خون شده، به دفع سنگ‌های مجاری ادراری کمک می‌کند، در رفع ورم پروستات کارآمد است و از دیگر فواید آن برای سیستم ادراری، رفع احتباس ادرار و درمان التهاب مجاری ادراری است.

 

پیاز برای درمان عفونت مثانه و بیماری های کلیوی نیز توصیه می‌شود.در نسخ قدیمی به نقش پیاز در تسکین دردهای مفصلی اشاره شده است.توصیه کارشناسان به مبتلایان به بیماری آسم این است که در رژیم غذایی خود مرتباً  از پیاز استفاده کنید.

 

پیاز حداقل دارای سه ترکیب شیمیایی ضد التهاب دارویی است که به عامل زیربنایی بیماری آسم یعنی به التهاب حمله می‌کند. این گیاه حاوی آنتی بیوتیک بوده، دارای خاصیت میکروب کشی قوی است و در درمان سرماخوردگی و سایر عفونت‌های میکروبی کارآمد است.
مصرف پیاز خام به کسانی که از مشکلات گوارشی نظیر زخم معده و اثنی عشر رنج می‌برند توصیه نمی‌شود؛ این افراد باید پیاز را به شکل پخته مصرف کنند.

منبع: خبرپو

 

ارسال شده در 25 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • نکاتی مهم در رابطه با مصرف تخم مرغ
  • بقچه نشاسته و گوشت چرخ کرده
  • بررسی اختلالات رایج در نوزادان تازه متولد شده
  • بقچه های حلقه ای
  • آموزش طبخ نان تافتون ساده
  • عوامل اصلی تولید کننده تومور مغزی
  • لجبازی فرزندتان را اینگونه اصلاح کنید
  • انرژی در دوران بارداری
  • محبوبترین ها

  • نکاتی در مورد مواد غذایی و نگهدارنده های آنها
  • ارده شیره مقوی و چاق کننده
  • در کاهش وزن خشکبار تا چه حد تاثیر دارد؟
  • چرا کاهش وزن داریم ولی تغییر سایز نداریم
  • خوراکی های مفید برای کبد را بشناسیم
  • پخش شدن باکتری های آلوده در گوشت یخ زده
  • دشمنی روغن های گیاهی با قلب و عروق
  • چرا باید بعد از غذا دانه رازیانه بخورید؟
  • رپورتاژ

  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید
    لاغر شو

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است