utilizari-nestiute

پیاز یکی از گیاهانی است که اکثر افراد هنگام غذا خوردن از آن استفاده می کنند.استفاده از پیاز به صورت خام و یا به صورت مخلوط شده و پخته شده در مواد غذایی صورت می گیرد.این گیاه خواص فراوانی دارد و از نظر طب قدیمی طبع آن گرم و خشک است.در این مطلب قصد داریم خواص فراوان این گیاه را برشماریم.
پیاز خام دارای ویتامین(ث) فراوان و ویتامین های B، A و املاح معدنی از قبیل گوگرد، آهن، آهک، فسفر، پتاسیم، سدیم، ید، سیلیس، کلسیم، اینولین، صمغ و موم است.

 

پیاز حاوی آنتی بیوتیک بوده، دارای خاصیت میکروب کشی قوی است

پیازهای قرمز و زرد از غنی‌ترین منابع ترکیبات شیمیایی کوورستئین هستند. کوورستئین از مواد ضداکسید کننده و ضدالتهاب و ضمناً  آرام بخش و مسکن است.
این گیاه همچنین حاوی ید است و در درمان گواتر تأثیر دارد. سیلیس موجود در پیاز نیز در نگهداری استخوان‌ها و رگ‌ها ضروری است.

 

این گیاه همچنین نقش مؤثری در سیستم گردش خون دارد؛ به این ترتیب که به پایین آوردن فشار خون کمک می‌کند و به دلیل دارابودن کوورستئین، با رادیکال های آزاد جنگیده و از بالارفتن LDL (کلسترول بد) جلوگیری کرده و در درمان تصلب شرایین بسیار کارآمد است.

 

پیاز در تنظیم قند خون بسیار مفید است و حاوی انسولین گیاهی است، بنابراین مصرف آن به افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود. مصرف پیازهای قرمز نسبت به انواع بدون رنگ آن در اولویت قرار دارد.

 

این گیاه به دلیل مدرّ بودن، فواید بی‌شماری برای دستگاه ادراری داراست. این گیاه باعث کاهش اوره خون شده، به دفع سنگ‌های مجاری ادراری کمک می‌کند، در رفع ورم پروستات کارآمد است و از دیگر فواید آن برای سیستم ادراری، رفع احتباس ادرار و درمان التهاب مجاری ادراری است.

 

پیاز برای درمان عفونت مثانه و بیماری های کلیوی نیز توصیه می‌شود.در نسخ قدیمی به نقش پیاز در تسکین دردهای مفصلی اشاره شده است.توصیه کارشناسان به مبتلایان به بیماری آسم این است که در رژیم غذایی خود مرتباً  از پیاز استفاده کنید.

 

پیاز حداقل دارای سه ترکیب شیمیایی ضد التهاب دارویی است که به عامل زیربنایی بیماری آسم یعنی به التهاب حمله می‌کند. این گیاه حاوی آنتی بیوتیک بوده، دارای خاصیت میکروب کشی قوی است و در درمان سرماخوردگی و سایر عفونت‌های میکروبی کارآمد است.
مصرف پیاز خام به کسانی که از مشکلات گوارشی نظیر زخم معده و اثنی عشر رنج می‌برند توصیه نمی‌شود؛ این افراد باید پیاز را به شکل پخته مصرف کنند.

منبع: خبرپو

 

ارسال شده در 25 آبان 1395 توسط خانم انیسی با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • با موبایل هوشمند کم خونی تشخیص داده میشود
  • حفظ و نگهداری از توله سگ در خانه
  • چه افرادی باید واکسن آنفولانزاتزریق کنند
  • سوزاندن چربی شکم در میانسالان با نیم ساعت وزنه زدن در روز
  • خواندن احساسات افراد مختلف
  • 5 علت ضروری برای مصرف ویتامین B12
  • زندگی عادی با وجود ام اس
  • دسر کدو حلوایی و پرتقال
  • مواردی که می تواند باعث افسردگی شوند
  • اطلاعات مفید و ارزنده درباره ویتامین B1
  • خطرناک ترین اختلال در کیسه صفرا
  • با این وِزگی خلقی زودتر آلزایمر می گیرید
  • هر فردی باید از اسرار مدیریتی اطلاع داشته باشد
  • تصاویری از برانکارد اورژانس
  • اهمیت عرق کردن برای بدن
  • محبوبترین ها

  • زندگی رضایت بخش در سالمندان
  • خانم های سی تا 80 ساله بخوانند
  • سالخوردگان پیاده روی کنند
  • مشکل گرگرفتگی در میانسالی
  • علائم افت شنوایی یا پیرگوشی در سالمندان
  • ارتباط نور و اضافه وزن در اشخاص مسن
  • زوال عقل با عفونت دندان
  • دلایل کم شدن خواب افراد مسن
  • احساس سرزندگی در دوران پیری
  • در امان ماندن از آلزایمر با شکلات سیاه
  • سنین پیری و رضایت از زندگی
  • رابطه چربی های مغز و بروز آلزایمر
  • سالمندان دیابتی و خطر زوال عقل
  • سالمندان لطفا کاکائوی داغ را فراموش نکنند
  • پارکینسون و این پیامدهای دارویی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است