bread

بدون شک نان یکی از مهم ترین مواد غذایی می باشد که به صورت روزانه مصرف می کنیم.در نان نوعی پروتئین وجود دارد که گلوتن نامیده می شود.وجود گلوتن در نان سبب ایجاد حساسیت در بدن برخی از افراد می شود.یعنی در بدن فرد پس از خوردن نان به دلیل عدم تحمل این پروتئین حساسیتی اتفاق می افتد که هرگز تشخیص داده نمی شود.در این مطلب قصد داریم هفت علامت مخفی به دنبال واکنش بدن به گلوتن را بررسی نماییم.

 

پوست مرغی

کراتوز پیلاریس یا پوست مرغی (Keratosis pilaris) نوعی اختلال پوستی اتوزومال غالب است که پوست ظاهری خشن، گاه قرمز و خشک دارد و در برخی موارد با خارش همراه است. این عارضه معمولا در پشت بازو و ران دیده می شود ودر نتیجه کمبود اسید چرب ناشی از آسیبی است که گلوتن به دستگاه گوارش می رساند.

 

سردرد مداوم

میگرن و سردرد مداوم یکی دیگر از نشانه های بالقوه عدم تحمل گلوتن در بدن است البته کم آبی و اختلالات دیگری نیز می توانند این نشانه را به وجود بیاورند به همین دلیل لازم است اگر سردرد شما متوقف نمی شود و به طور مداوم ادامه دارد باید به پزشک مراجعه کنید.

 

بیماری های خود ایمنی

بیماری های خود ایمنی در همه موارد مربوط به عدم تحمل گلوتن نیست اما در تحقیقات نشان داده شده است که ابتلا به بیماری هایی مانند تیروئیدیت هاشیموتو، آرتریت روماتوئید، کولیت اولسراتیو، لوپوس، اسکلرودرمی، مولتیپل اسکلروزیس، و پسوریازیس با این موضوع ارتباط دارند.

 

مشکلات عادی دستگاه گوارش

گازهای روده، اسهال، نفخ و یبوست از بارز ترین نشانه های عدم تحمل گلوتن در بدن است همچنین یبوست در کودکان نشانه شایعی دراثر این عارضه است.

 

سرگیجه

سرگیجه و احساس عدم تعادل دربدن و بخصوص در حال حرکت نشانه دیگری از عدم تحمل گلوتن است.

خستگی مزمن

خستگی مزمن ممکن است در اثر یک مشکل یا کمبود معمول مانند کمبود آب بدن یا حتی یک بیماری جدی مانند ایدز به وجود بیاید به همین دلیل اگر احساس خستگی مزمن می کنید باید با پزشک مشورت کنید.در صورتی که پس از مصرف غذا احساس سردرگمی، فراموشی و عدم تمرکز و خستگی کردید به احتمال زیاد بدن شما نسبت به گلوتن واکنش نشان داده است.

 

فیبرومیالژی
نانفیبرومیالژی سندرم درد اسکلتی-عضلانی مزمنی است که با انتشار درد درنقاط خاصی از بدن، خستگی و اختلال خواب همراه است. برخی از افراد مبتلا به فیبرومیالژیا و خستگی مزمن در واقع عدم تحمل به گلوتن دارند اما از این مشکل بدن و علت ابتلای خود به این بیماری آگاه نیستند تا بتوانند بیماری خود را درمان کنند.

 

منبع: خبرپو

ارسال شده در 25 آبان 1395 توسط خانم انیسی با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • استقامت عضلانی در ورزش های مختلف
  • گوشت قرمز و جایگزین های این نوع گوشت ها
  • تحریک به خودکشی با خواب کم
  • اگر خواهان موی پرپشت و حجیم هستید؟ بخوانید
  • مصرف انگور نقش مهمی در سلامت چشم ایفا میکند
  • چشمانتان را خسته نکنید
  • درمان سرطان مغز با دارو
  • چگونه یک قهوه ی خوب را بشناسیم
  • افزايش التهابات ريوي به دنبال مصرف كورتيزون
  • راههای رسیدن اطفال به وزن ایده آل
  • در چه سنی به کودکم واکسن آنفلولانزا بزنم ؟
  • برای امنیت و سلامت در آرایشگاه ها این نکات مهم هستند
  • فاکتورهای سرطان زای پیرامون ما
  • 5 مواد غذایی زیبایی برای سم زدایی گیاه خواران
  • ابتکار جالب در بشقاب غذا با برنج
  • محبوبترین ها

  • عکس تفاوت های ظاهری قبل و بعد از عمل جراحی زیبایی بینی
  • عکس هایی از میوه گواوا
  • عکس های شکلات تلخ (قهوه، کاکائو)
  • تصاویری از میوه زالزالک
  • تصاویری از میوه سنجد
  • طرح های فوق العاده ی هندسی ساخته شده از کاغذ
  • تصاویر دستگاه اکسی متر
  • عکس هایی از میوه دارابی (پومیلو)
  • اطلاعاتی در رابطه با آجیل فندق و عکس هایی از آن
  • عکس هایی از توت فرنگی و خواص آن
  • عکس هایی از میوه تمر هندی
  • تازه ترین اخبار رسیده از احوالات بهنام صفوی
  • خواص دارویی گل میخک
  • تصاویر دستگاه تست شنوایی ABR
  • تصاویر انواع سوزن بخیه
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است