vitamin-d-1
 کمبود ویتامین و نرسیدن ویتامین های کافی به بدن همواره عامل بسیاری از بیماری ها می باشد.امروزه به دلیل زندگی های آپارتمانی و کمبود آفتاب اکثر افراد دچار کمبود ویتامین d هستند.این موضوع سبب بیماری های بسیاری از جمله امراض روحی، افسردگی، اضطراب، بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های خودایمنی، MS، عدم تعادل، ضعف ماهیچه و طیف گسترده‌ای از سرطان‌های پروستات و سینه می‌شود

متخصص تغذیه گفت: کمبود ویتامین D زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌هایی همچون امراض روحی، افسردگی، اضطراب، بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های خودایمنی، MS، عدم تعادل، ضعف ماهیچه و طیف گسترده‌ای از سرطان‌های پروستات و سینه می‌شود.

تیرنگ رضا نیستانی، متخصص تغذیه کمبود ویتامین D را به دو صورت کمبود حاشیه‌ای و شدید دانست و گفت: در کمبود شدید بیماری‌های متابویک استخوان مانند نرمی و پوکی استخوان پیش می‌آید که در کشور ما روز به روز سن شیوع آن در حال پایین آمدن است.

وی افزود: کمبود حاشیه‌ای ویتامین D چون علامتی ندارد افراد دنبال درمان آن هم نمی‌روند و زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌هایی همچون امراض روحی، افسردگی، اضطراب، بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های خودایمنی، MS، عدم تعادل، ضعف ماهیچه و طیف گسترده‌ای از سرطان‌های پروستات و سینه می‌شود.

نیستانی گفت:کمبود ویتامین D بار اقتصادی و اجتماعی و بهداشتی زیادی را به جامعه تحمیل کرده و در حال حاضر روش‌های دریافت این ویتامین مکمل یاری و غنی‌سازی است. در مکمل یاری باید از طریق دارو همچون قرص و ‌آمپول این ویتامین تأمین شود اما چون تمام آحاد جامعه از این مکمل‌ها استفاده نمی‌کنند یا در صورت مصرف ادامه‌دار نیست، راه‌حل منطقی غنی‌سازی مواد غذایی است که کار پیچیده و سختی است.

این متخصص تغذیه در پایان گفت: برای غنی‌سازی مواد غذایی شیر گزینه اول ما بود اما چون به مقدار کافی در کشور مصرف نمی‌شود نان را جایگزین آن کردیم. هم اکنون این طرح در حال انجام است و مقاله آن ارائه شده است که امیدواریم در آینده نزدیک تحقق یابد.

منبع : فارس