خمیر مرغ که در سال‌های گذشته به عنوان ماده اولیه تولید انواع فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می‌گرفت از ابتدای پارسال با اظهارات وزیر بهداشت ممنوعیت آن در دستور کار دو سازمان نظارتی استاندارد و غذا و دارو قرار گرفت و در ادامه ممنوعیت استفاده از آن نیز در تولید این فرآورده های گوشتی اعلام شد که البته با حواشی و اختلاف نظرهایی بین سازمان دامپزشکی وزارت جهاد کشاورزی و این دو سازمان نظارتی مذکور همراه بود.اما این بار به نظر می‌رسد رییس سازمان استاندارد شرطی برای آزادسازی خمیر مرغ از حصارهای بهداشتی و استانداردهای سخت‌گیرانه اعلام کرده است، چرا که نیره پیروز بخت – رییس سازمان ملی استاندارد -ضمن تاکید بر ادامه ممنوعیت استفاده از ایند محصول در تولید سوسیس و کالباس اعلام کرد که اگر خمیر مرغ در ایران بر اساس استانداردهای کشورهای پیشرفته تولید شود ممکن است در آینده برای مصرف در صنایع تولید کننده فرآورده‌های گوشتی آزاد شود.

وی در این باره تصریح کرد: در زمینه برخی کالاها مانند خمیر مرغ هنوز معتقدیم که می تواند تولید شود اما همچنان برای استفاده در فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس ممنوع است و نباید مورد استفاده قرار گیرد اما اینکه در کدام صنایع می تواند مصرف شود وزارت بهداشت باید تصمیم‌گیری کند.

پیروز بخت تاکید کرد: اگر خمیرمرغ در کشورهای پیشرفته و قائل به حقوق مصرف کننده استفاده می شود به این دلیل است که آن‌ها از قطعات گوشت مرغ برای تولید خمیر مرغ استفاده می کنند و اگر این مسائل بهداشتی و نکات مورد نظر سازمان استاندارد رعایت شود شاید زمانی به این سمت و سو حرکت کنیم که خمیر مرغ نیز می تواند در فرآورده‌های گوشتی استفاده شود اما با شرایط کنونی که همه مرغ با امیاء و احشاء آن به خمیر مرغ تبدیل می‌شود، نمی‌توان از آن برای خمیر مرغ استفاده کرد، چرا که در شرایط کنونی وضعیت تولید خمیر مرغ همچنان برای ما ناشناخته باقیمانده است.

وی درباره اینکه برخی صنایع معتقدند که به نظر می رسد مسائل مهمی مانند تولید و مصرف خمیر مرغ به دست فراموشی سپرده شده است و در این میان صنایع بلاتکلیف هستند، اظهار کرد: مسائل مهمی مانند خمیر مرغ هیچگاه به دست فراموشی سپرده نشده است و اگر در این زمینه صحبتی مطرح نمی شود به دلیل این است که دستگاه های ناظر مانند سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی با یکدیگر هماهنگ هستند، تعامل مناسبی بین آن ها در زمینه کالاهای مسئله دار وجود دارد و بسیاری از تصمیم‌گیری ها در این زمینه به صورت مشترک رخ می دهد.

حال باید دید صنایع تولید کننده خمیر مرغ که بسیاری از آن‌ها نیز در کارخانه‌های بزرگ تولید کننده فرآورده‌های گوشتی مستقر هستند می‌توانند شرایط سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو را برای دریافت این مجوز تامین کنند و گفته این مقام مسئول حقوق مصرف کننده را رعایت کنند یا اینکه این ماده غذایی همچنان ممنوع خواهد ماند و خمیر مرغ همچنان بی هدف تولید می‌شود.

منبع سلامت نیوز

ارسال شده در 3 آذر 1395 توسط خانم انیسی با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • گوش دادن به حرف های همسر
  • همه علائم تب حصبه در خردسالان
  • تقویت کردن متابولیسم بدن با این سبزی
  • طب سنتی و درمان سندرم تونل کارپال
  • سندرم نادر پیری زودرس در این دختر بچه
  • کدام سالاد باعث کاهش وزن میشود؟
  • ۱۰ غذای پر چرب که متخصصین تغذیه توصیه می کنند در رژیم غذاییتان قرار دهید
  • اطلاعات کامل درباره آنژیوپلاستی (Angioplasty)
  • بخوانید اطلاعاتی در رابطه با میوه ترنج و خواص آن
  • حلاتیه نوعی دسر
  • ناهنجاریهایی که امواج موبایل به بار می آورند
  • داروهای خانگی برای اسپوندیلوز گردن
  • نان بنفش جایگزینی مناسب برای نان سفید
  • شیرینی گل های عسلی – بدون شکر
  • میزان خواب و دیابت تا چه حد بهم ارتباط دارند؟
  • محبوبترین ها

  • علت اصلی بستری بیماران دیابتی ,افت قند خون است
  • آیا داروهای دیابت برای بیماران قلبی زیان دارد؟
  • میزان پروتئین صبحانه دیابتی ها بسیار مهم است
  • عوارض دیابت از زبان دکتر پروین لایق
  • به یک بیمار مبتلا به دیابت نوع یک سلولهای جزایر اینکپسوله پیوند زده شد
  • درباره داروهای پایین آورنده قند خون ابداعات شگفت انگیز را بدانید
  • قلیه مرغ رژیمی
  • ارتباط غذاهای اسیدی با افزایش ابتلا به دیابت
  • بیماران دیابتی اینگونه خوراک مرغ را درست کنند
  • پیشگیری از دیابت با نداشتن اضافه وزن
  • پروتئین‌های پوست ماهی از ورود میکروب به بدن دیابتی پیشگیری میکند
  • برای بیماران کلیوی دیابتی داروی جدید هیپرکالمی
  • سوئیچ کنترل اندازه قند خون درمغز و ارتباط آن با دیابت نوع 1 و 2
  • مبتلاشدن به دیابت و این دانستنی های مهم
  • کاهش خطر نارسایی کلیوی با کاهش هموگلوبین A1C
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است