Shrimps Risotto

غذاهای دریایی به عنوان یکی از پر فایده ترین مواد غذایی مطرح می شوند.به دلیل وجود جیوه در دریاها و استفاده آبزیان از آب دریاها این ماده سمی به بدن موجودات آبزی وارد می شود.این موضوع سبب می شود غذاهای دریایی هم به یکی از منابع جیوه تبدیل شوند.

جیوه از راه تنفس، گوارش و نیز از طریق پوست قابل جذب است. بخار جیوه به دستگاه اعصاب مرکزی تمایل دارد، اما هدف اصلی Hg2 کلیه‌ها و کبد است. تا کنون مدارک محدودی در ارتباط با سرطانزا بودن جیوه ارائه شده‌است.

مطالعات جهانی نشان می‌دهند که در نتیجه تماس مستقیم یا استنشاق بخارات جیوه، اختلالات مختلفی به وجود می‌آید که برخی از آن‌ها شامل اختلال دستگاه خود-ایمنی، اختلال در عملکرد کلیه، ناباروری، تأثیرات منفی روی جنین، مشکلات رفتاری– عصبی، ناکارآمدی قلبی، آلزایمر، تأثیرات مخرب بر دستگاه عصبی مرکزی و محیطی، تأثیرات چشمی، مشکلات دهانی، نارسایی حاد تنفسی، درماتیت، دمانس، تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، همانوری، کونژکتیویت، برونشیت، پنومونی، ورم ریه، تب بخار فلزی و اختلالات نوروسایکوتیک، اثر بر روی غده تیروئید، تولید مثل و سمیت ژنی است.

مطالعه اخیر نشان می دهد که بر خلاف تصورات گذشته، مصرف یک یا دو وعده غذای دریایی  در هفته می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

ورود سمی‌ترین شکل جیوه یعنی متیل جیوه به بدن انسان، بیماری میناماتا ایجاد می‌کند. این بیماری نخستین بار در دهه ۱۹۵۰ در خلیج میناماتای ژاپن مشاهده شد. بروز این بیماری در انسان با عوارض گوناگون عصبی از جمله اختلال در حواس پنج‌گانه، بروز آلزایمر در سنین پیری و در موارد حاد با مرگ بیمار، همراه‌ است.

دستگاه عصبی احتمالاً حساس‌ترین ارگان در برابر تماس با بخارات جیوه‌ است. طیف وسیعی از اختلالات تنفسی، روانی، قلبی عروقی، معده‌ای روده‌ای، تولید مثلی، کبدی، کلیوی، خونی، پوستی، اسکلتی- عضلانی ایمونولوژیکی، حسی و ادراکی و ژنوتوکسیک از اثرات جیوه می‌تواند باشد.

مطالعه اخیر نشان می دهد که بر خلاف تصورات گذشته، مصرف یک یا دو وعده غذای دریایی در هفته می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

منبع: خبرداغ

 

ارسال شده در 3 آذر 1395 توسط خانم انیسی با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • پرورش تفکر برای خطای کمتر
  • روشی موثر برای سفید کردن دندان
  • بیماری سلیاک و انتخاب نوع درمان
  • نوعی خوراک گل کلم مختص کشور ترکیه
  • تاثیر داروی تمیفولو در درمان آنفلوآنزا
  • برای چربی سوزی این قوانین علمی را بدانید(3)
  • داروي لاغري «سوپراسليم» و «اسليم‌ديت» مورد تاييد وزارت بهداشت نيست
  • انار سرشار از آنتی اکسیدان
  • دستور سوپ سالم موسمی: سوپ لوبیا قرمز تند
  • ارتباط صبحانه خردسال با اضافه وزن
  • گوشت را جایگزین نان کنید
  • آیا گل مژه و بیماری دیابت ارتباطی باهم دارند؟
  • لیست کاملی از همه وسایل موردنیاز کودک برای سفر
  • چرا این همه روی خطرات وای فای تاکید می شود؟
  • دانستنی های مهم در ماه رمضان
  • محبوبترین ها

  • تغذیه در زمان بیماری
  • تاثیرات مفید افزایش تمرکز ذهن
  • همه علتها و دلایل بی خوابی
  • از کیسه های پلاستیکی رنگدار دوری کنید
  • یک پیاده روی مناسب و اصولی داشته باشید
  • خرابی گوشی های هوشمند با این کارها
  • ناتوانی در کم کردن وزن به این دلایل
  • آیا آمادگی تربیت فرزند اول را دارید؟!
  • موراد مهم در مورد دسته چک
  • حساسیت شدید به نور آفتاب در این فرد
  • کوتاه شدن عمر با اضافه وزن
  • مواد غذایی تشکیل دهنده رژیم غذایی سالم
  • تماشای بیش از حد تلویزیون و اختلال در عملکرد مغز
  • از خود پایشی چه می دانید؟
  • آب هست ولی کم است!
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است