shutterstock_336489578-burp-wissanustock-opener

آروغ زدن می تواند شرم آور باشد. اما به ندرت می تواند علامت یک چیز جدی باشد و در اکثریت قریب به اتفاق موارد نشانه های خوش خیمی است. براساس گزارش متخصصان گوارش و سلامت، گاز روده با برخی از عدم تحمل غذایی در ارتباط است.

به عبارت دیگر اگر مقدار زیادی گاز از معده ی شما خالی می شود انتهای دیگر آن می تواند با عدم تحمل لاکتوز، عدم تحمل فروکتوز و یا شرایط اختلال کربوهیدرات مانند بیماری سلیاک در ارتباط باشد. این یک واقعیت است که آروغ زدن معمولاً بی ضرر است و احتمالاً تسلی بخش بدن است؛ ولی با این حال آروغ زدن می تواند چند سر نخ در مورد سلامتی و عادات غذا خوردن را ارائه دهد.

خوردن بیش از حد سریع:
اگر شما تمایل به سریع و عجله ای غذا خوردن دارید و قهوه های صبح و یا وعده های نهار و شام را تند تند می خورید، ممکن است بیش از حد معمول آروغ بزنید. زیرا شایع ترین علت آروغ زدن بلع هوا می باشد. آروغ، زمانی بیرون می آید که بالای عضله ی مری شل و هوا خارج می شود. خوردن سریع می تواند باعث مصرف کالری بیشتر شود، در نتیجه با چاقی و اضافه وزن در ارتباط است.

مشکلات سینوسی:
وقتی شما احساس گرفتگی بینی و سینوس دارید، تمایل به نفس کشیدن از راه دهان دارید و این کار باعث بلع زیاد هوا و در نتیجه آروغ می شود. اگر فصل آلرژی است و یا به بوی تند و تیز حساسیت دارید باید برای جلوگیری از گرفتگی سینوس ها بیشتر مراقب خودتان باشید.

خوردن نوشابه:
نوشابه های گاز دار اساساً باعث رفتن هوا به طور مستقیم به معده می شوند و ایجاد سر و صدا در شکم می کنند و بهترین راه خارج کردن آن ها از طریق معده و آروغ زدن است.

ریفلاکس:
اگر آروغ زدن همراه با تهوع و سوزش سر دل باشد، در واقع ممکن است مشکل بیماری ریفلاکس باشد که بهتر است به عنوان رفلکس اسید شناخته شود.
گاهی اوقات افراد با این رفلاکس، مقداری از غذا یا مایع با بالا آمدن از قفسه ی سینه و یا حتی گلو آن را احساس می کنند.

چند راهنمایی برای کاهش ریفلاکس:
• اجتناب از دراز کشیدن به مدت 3 ساعت بعد از خوردن غذا.
• خوردن در وعده های کمتر.
• اجتناب از مرکبات، کافئین و غذاهای پرادویه یا اسیدی.

در این باره بیشتر بخوانید: اهمیت آروغ زدن نوزاد