82319134-71194729

به منظور آشنایی بیشتر مردم با محصولات سالم ،کم خطر و پر خطر و افزایش قدرت تصمیم گیری مردم برای خرید محصولات سالم غذایی برپسب یا نشانگر تغذیه ای بر روی محصولات نصب خواهد شد که سطح دانش سلامت مردم را افزایش دهد.دکتر رسول دیناروند روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: تقریبا 70 درصد فرآورده های غذایی تولید شده در کشور تا پایان شهریور ماه امسال، برچسب یا نشانگر تغذیه ای را داشتند و انتظار ما این است برخی استان هایی که در این زمینه عقب هستند، زودتر این کار را انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه نشانگرهای تغذیه ای در برخی استان ها فقط روی 50 درصد فرآورده های غذایی نصب شده که به آنها (شرکت های تولیدکننده آن استان ها) تذکر داده ایم تا سریع تر حرکت کنند .
وی یادآور شد: نشانگرهای تغذیه ای در برخی استان ها روی صد در صد فرآورده های غذایی نصب شده و این کار هزینه سنگینی برای کشور و تولیدکنندگان داشته که البته نتیجه این هزینه ها باید در نحوه مصرف مردم منعکس شود.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مردم باید در مصرف فرآورده های غذایی به نشانگرهای تغذیه ای توجه داشته و مراقب باشند که اگر میزان شکر یا نمک روی برچسب نصب شده روی محصول به رنگ قرمز بود باید در مصرف آن اصول بهداشتی را رعایت کنند.
دیناروند تاکید کرد: هدف نصب نشانگرهای تغذیه ای روی فرآورده های غذایی ، دادن قدرت تصمیم گیری به مردم برای ارتقای سطح سلامت خودشان است که با اطلاع رسانی های زیاد در جامعه ، قابل دستیابی خواهد بود.
گفتنی است با نصب نشانگرهای تغذیه ای روی فرآورده های غذایی، مردم بر اساس رنگ های قرمز، زرد یا نارنجی و سبز که روی برچسب های انواع این محصولات نصب شده ، می توانند برای سلامت خود تصمیم گیری کنند.
رنگ های مشخص شده روی برچسب های محصولات غذایی، میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب ترانس خوراکی را برای مردم مشخص می کند.
رنگ قرمز نشان‌دهنده آن است که فرد باید در مصرف آن فرآورده یا خوراکی مراقبت کند. رنگ زرد یا نارنجی نشانه هشدار است و رنگ سبز هم یعنی اینکه این خوراکی مطلوب است و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد.
همچنین نشانگرهای تغذیه ای علاوه بر داشتن اطلاعات یاد شده، تاریخ تولید، انقضا و سری ساخت محصول را نیز نشان می دهد که در صورت عدم صحت یا نبود برچسب اصالت و کد 16 رقمی، محصول مورد تائید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیست و قاچاق یا غیر مجاز به شمار می آید.

منبع/ایرنا

ارسال شده در 4 آذر 1395 توسط آقای توکلی با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • روشها،خطرات و تکنیک پیوند کبد
  • انتظارات نابجای فرزندان از والدین
  • از اسپری ضد ریزش مو Ricapil Rapid چطوری استفاده کنیم
  • در باره ورزش دو این موارد را بدانید
  • مناسبترین میان وعده های ضد اشتها
  • مشکلات لوزوی اطفال
  • کوفته همراه با چاشنی های مختلف
  • ترفندهای موثر برای بالا بردن وزن
  • التهاب پروستات و روشهای درمانی آن
  • 5 غذای زمستانی برای ا فزایش متابولیسم
  • اعتیاد جنسی | فعالیت جنسی بیش از حد
  • ابتلا به افسردگی با این نوع طرز فکر
  • مقابله با مشکلات رایج دندان در خانه
  • فصل تابستان شروع شده آماده هستید؟
  • مواد غذایی قندی بی خطر
  • محبوبترین ها

  • ویژگی های یک رژیم غذایی بی خطر
  • بهتر است وسوسه ی این خوراکی ها نشوید
  • با اسیدهای چرب بیشتر آشنا شوید؟
  • خواص باورنکردنی اسفناج را بشناسید
  • اصول و مفاهیم رژیم غذایی سالم
  • خوش اندام شدن با این ترفندها
  • تاثیرات مفید دانه‌های کنجد بر مغز جنین
  • فواید آب نارگیل برای زنان
  • گیاهخواران این خوراکی ها را مصرف کنند
  • کمک به تغییر در وزن با این مواد
  • ترک کافئین و فواید آن
  • رژیم حاوی روغن ماهی
  • ۵ ماده غذایی که برای سلامت پوست بد است
  • معایب لاغری با برنامه ریزی
  • با این خوردنیها دیگر نیازی به رژیم گرفتن ندارید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است