shire

انگور یکی از میوه های لذیذ و بسیار مقوی است که طرفداران بسیاری دارد.از انگور استفاده های فراوانی میشود.یکی از موادی که از این میوه پرخاصیت تهیه می شود شیره انگور است که خوردن آن به خصوص در فصل پاییز بسیار توصیه می شود.این ماده قند بالایی دارد و بسیار مقوی است.هم چنین برای درمان نفخ هم از آن استفاده می شود.

در منابع طب سنتی ایرانی، شیره انگور را دبس یا دوشاب می نامند. طبیعت این خوراکی، گرم و تر است و بیشتر افراد می توانند از آن استفاده کنند. همچنین بعضی افراد با شیره شربت درست می کنند که روش بسیار خوبی است و طبع شربت نیز گرم است.

شیره نیز همانند خود انگور دارای مقادیری از ویتامین آ، ب و ث است و مصرف آن نیازهای بدن را به این ویتامین ها تأمین می کند.

یکی از بهترین زمان های استفاده از شیره انگور فصول سرد سال است و به دلیل خواص مفیدی که این ماده ی غذایی در درمان و تسکین بیماری های فصل سرما دارد، بهتر است جایی برای آن در برنامه ی غذایی تان باز کنید.

از منظر طب سنتی، شیره انگور خصلت های زیادی دارد:

یکی دیگر از فواید دوشاب، غلیظ کردن شیر مادر است، به همین دلیل اگر شیر مادری رقیق باشد، می تواند در کنار بقیه درمان ها شیره انگور را مصرف کند

* مولد خون صالح (خون سالم و طبیعی و بدون مواد زائد) است. اگر از ضعف عمومی بدن رنج می برید یا مبتلا به کم خونی هستید می توانید شیره انگور را در برنامه غذایی خود بگنجانید. با توجه به اینکه شیره انگور خونساز بوده و مقوی بدن است، افرادی که ضعف عمومی دارند یا مبتلا به کم خونی هستند، می توانند شیره انگور را همراه شیربرنج یا سمنو بخورند یا به صورت شربت، سرکه شیره استفاده کنند.

* افزایش دهنده وزن بدن است. از دیگر فواید این خوراکی شیرین، افزایش حجم عضلات است. به همین دلیل است که ترکیب شیره انگور و ارده کنجد را به کسانی که کارهای سنگین انجام می دهند یا ورزشکار هستند، توصیه می کنند چراکه علاوه بر مقوی بودن، باعث افزایش حجم عضلات می شود.

* یکی دیگر از خواص شیره انگور بازکنندگی گرفتگی هاست و از این رو برای اینکه در مجاری کبد، انسداد ایجاد نشود، می توان شیره انگور را همراه با سرکه انگور مصرف کرد.

* یکی از خواص شیره انگور اثر ضدالتهابی و نرم کنندگی در ناحیه حلق است، به همین دلیل افرادی که به خصوص در فصول سرد سال دچار التهاب حلق می شوند و به دنبال آن سرفه می کنند، توصیه می شود که از غرغره شیره انگور با آب استفاده کنند.

* درمان کننده ی صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط ، ضعف احشا و یرقان است.

* برای بیماری های طحال، افسردگی و غضب مفید است.

* برای روان کردن ادرار نیز از آن استفاده می شود.

 

* یکی دیگر از فواید دوشاب، غلیظ کردن شیر مادر است، به همین دلیل اگر شیر مادری رقیق باشد، می تواند در کنار بقیه درمان ها شیره انگور را مصرف کند.

* مصرف شیره در افرادی که فشارخون دارند، منجر به افزایش فشارخون آن ها نمی شود اما به درمان و کاهش آن هم کمکی نمی کند.

احتیاط کنید

از آنجا که شیره انگور دارای طبعی گرم است بنابراین خوردن زیاد آن برای افرادی که دارای طبع گرم و خشک هستند، توصیه نمی شود.

همچنین به علت مقادیر بالای قند موجود در آن، افراد دیابتی باید از خوردن آن خودداری کنند.

ویژگی های شیره مرغوب

شیره مرغوب شیره ای است که رنگ آن شفاف بوده و خاک آلود نباشد.

مصلح شیره انگور

مصلح دوشاب یا شیره انگور، تخم ریحان است.

روش تهیه شیره

اگر از ضعف عمومی بدن رنج می برید یا مبتلا به کم خونی هستید می توانید شیره انگور را در برنامه غذایی خود بگنجانید

معمولاً برای تهیه دوشاب، آب انگور شیرین و رسیده را گرفته، صاف کرده و تحت حرارت قرار می دهند تا سه چهارم آب آن تبخیر شود. سپس بر آن خاک رس می زنند و می گذارند تا جرم آن ته نشین شده و شیرین شود. تا زمانی که به آن خاک نزنند، شیره انگور به خوبی شیرین نمی شود و ناصاف خواهد بود.

روش تهیه سرکه شیره

برای تهیه سرکه شیره، باید به میزان یک دهم شیره انگوری که دارید، به آن سرکه انگور خانگی اضافه کنید و برای 2 تا 3 دقیقه آن را بجوشانید تا سرکه و شیره به خوبی با هم مخلوط شوند. در هر بار مصرف هم باید حدود 2-1 قاشق غذاخوری از این ترکیب را در یک لیوان آب حل کرد و نوشید.

منبع: خبرپو

ارسال شده در 4 آذر 1395 توسط خانم انیسی با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • بدون مژه مصنوعی مژه های خود را بلند کنید
  • پاسخ دادن به سوالات +18 اطفال
  • افسردگی در سندرم پیش از قاعدگی
  • ترفندهایی برای اوج گرفتن کالری سوزی بدن
  • تهدیدات مختلف برای سلامت پوست افراد شاغل
  • روش های درمان تغذیه احساسی
  • نگاهی اجمالی به بیماری دیستمپر در سگ سانان
  • آیا سبک غذا خوردن گیاه‌خواران تغییر میکند؟
  • اکثر داروهای مصرفی در داخل کشور تولید می شود
  • آیا سیگار کشیدن در خیابان ها ممنوعیت قانونی دارد؟
  • برای نتایج بهتر کراتین و بتا آلانین را باهم استفاده کنید
  • درباره ام اس چه می دانیم؟ تغذیه صحیح آن چیست؟
  • یک سری درمان های ساده مردانه
  • پرورش روحیه خودباوری در دختران
  • آبمیوه ای برای از بین بردن نفخ و گاز
  • محبوبترین ها

  • عوارض خوردن زیاد زردچوبه و فلفل
  • سرکه سیب به عنوان یک آنتی‌بیوتیک و داروی دیابت
  • مزایای مصرف مخلوط نمک و شکر قبل از خواب
  • میوه هایی که برای سلامت دهان مفید است
  • سیاه دانه و برطرف کردن سرطان ریه
  • برگ‌های به‌ لیمو چه خاصیتی دارد
  • چای سبز،ضد سرطان
  • 5 ترفند ساده و طبیعی علیه درد
  • شبدر و رفع مشکلات روحی
  • میوه های تقویت کننده نیروی جنسی را بشناسید
  • راه حل طبیعی برای درمان یبوست
  • درمان گیاهی برای تب
  • برای درد کلیه این گیاهان طبیعی درمان کننده هستند
  • فواید و خواص دارویی گیاه بلادن یا شابیزک
  • جوشانده های خانگی مفید یا بی تاثیر؟
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است