چای داغ

یکی از خوردنی هایی که در بسیاری از خانه ها بعنوان نوشیدنی مورد علاقه مصرف میشود چای میباشد که از گیاه چای بدست می آید.در چین و شمال هندوستان این نام برای چای انتخاب شده است و اکنون بعد از سال ها با همین نام معروف میباشد.چای هم همانند دیگر مواد باید به حد عادی مصرف شود و مصرف اشتباهش مضراتی دارد.

خوردن چای دهان سوز، احتمال ایبتلای افراد به بیماری های خطرناکی چون سرطان معده و مری با به شدت افزایش می دهد.

امروزه بیشتر مردم تحت تاثیر زندگی ماشینی، کارهای خود از جمله نوشیدن چای را با سرعت و عجله انجام می دهند؛ غافل از اینکه نوشیدن چای داغ می تواند در آینده ای نه چندان دور سبب بروز بیماری های صعب العلاج همچون سرطان مری و معده در آنها شود

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بر نوشیدن چای کم رنگ، ولرم وحداکثر سه بار در روز تاکید کرد و گفت: خوردن چای داغ و دهان سوز، احتمال ابتلا به سرطان معده و مری را به شدت افزایش می دهد.

دکتر رضا ملک زاده اظهار کرد: در گذشته مردم چای را به مقدار کم، کم رنگ و در استکان های کوچک مصرف می کردند اما امروزه مشاهده می کنیم که چای در لیوان های بزرگ و گاها پررنگ و به ویژه در میان قشر کارمندان به دفعات در طول روز مصرف می شود.

وی افزود: همچنین امروزه افراد باعجله و بلافاصله پس از ریختن چای در لیوان آن را به صورت داغ می نوشند؛ این درحالی است که مطالعات جهانی نشان می دهند مصرف چای داغ سبب بروز سرطان های مری و معده می شود.

ملک زاده به انجام مطالعاتی در این زمینه در ایران نیز اشاره کرد و گفت: مطالعه ای به صورت کوهورت در استان گلستان انجام شد که نتایج آن نشان می دهد احتمال بروز سرطان مری در افرادی که چای با دمای بیش از ۶۵ درجه سانتی گراد می نوشند، ۱۰ برابر بیشتر از افرادی است که چای ولرم مصرف می کنند.

وی اظهار کرد: بر اساس نتایج مطالعات صورت گرفته در این زمینه، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که نوشیدن مایعات داغ سرطان ‌زا است.

ملک زاده توصیه کرد که چای در استکان های کوچک و حداکثر سه بار در روز و به صورت کم رنگ نوشیده شود و هیچگاه چای را به صورت غلیظ، داغ و در لیوان مصرف نشود.
مصرف نوشابه های گازدار عامل افزایش قندخون و کبد چرب

رئیس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: علاوه بر این، مصرف نوشابه های گازدار از دیگر مشکلات حوزه سلامت است و سبب بروز چاقی، قندخون بالا و کبد چرب می شود.

ملک زاده افزود: افزایش میزان قند و کالری موجود در بدن در اثر مصرف نوشابه های گازدار، مهمترین عارضه این نوشابه ها است که موجب آسیب دیدن سیستم های مختلف بدن می شود.

وی ادامه داد: سرانه مصرف نوشابه های گازدار در ایران یکی از بالاترین سرانه ها است درحالی که می توان آنها را با آب میوه های طبیعی بدون قند که هیچ ضرری برای سلامت بدن ندارند، جایگزین کرد.

منبع : مجله دوستان

5 1000
ارسال شده در 5 آذر 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • آسپرین و مقابله با بیماریهای قلبی
  • نبود علاقه به ازدواج و تشکیل خانواده در جوانان امروزی
  • با خوردن آجیل چربی شکم را از بین ببرید
  • دمای محیط چه تاثیراتی بر دریافت انرژی در زمان ورزش دارد؟
  • ناباروری: عاداتی که تعداد اسپرم را کاهش میدهد
  • خوراکی های مختل کننده سلامتی
  • فواید پر منعت ترین ادویه جات
  • مشکلات عصبی ناشی از کم خوابی
  • محبوبترین ها

  • مقابله با اختلالات و نارسایی ها در کلیه
  • تشخیص بیماری با این فاکتورها در چهره
  • عمل جراحی کمر و عدم بهبود بیماران
  • دو عامل مهم مرگ و میر خانمهای جوان!
  • سرطان ریه چه عللی دارد؟
  • شرح حالی بر درمان میگرن به روش دکتر مائو
  • روش اوفورکتومی – تعریف، خطرات و عوارض جانبی
  • بررسی و یافته های تشخیصی بیماری کاتاراکت
  • رپورتاژ

  • کلینیک فوق تخصصی آندوسکوپی وکولونسکوپی بدون درد
  • بیش از آن‌چه فکر می‌کنید از دندان‌هایتان کار می‌کشید!
  • کلینیک ارتودنسی دکتر گوگانی
  • کمک به بهبود هضم و افزایش ایمنی
  • پلی کلینیک شبانه روزی ساج
  • الو دکتر

    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما