shutterstock_443538739-hashimoto-sebastian-kaulitzki

این یک واقعیت بی رحمانه است که بدنتان می تواند بر ضد غده ی تیروئید عمل کند. غده ی تیروئید یک غده ی پروانه ای شکل است که در جلو گردن قرار گرفته است؛ که عملاً یک MVP است. این غده، آزاد سازی هورمون های کنترل کننده ی سوخت و ساز بدن، تنفس، ضربان قلب و درجه حرارت را تنظیم می کند.
اما چه چیزی واقعاً با هاشیموتو اتفاق می افتد:
هاشیموتو یک بیماری خود ایمنی است که سیستم ایمنی شما غده ی تیروئید را مورد حمله قرار می دهد. در نتیجه تولید هورمون تیروئید کاهش می یابد و این امر منجر به کم کاری تیروئید می شود و بقیه ی عملکردهای بدن را مختل می سازد. این بیماری در زنان در سن 30 تا 50 سالگی شایع است. البته نشانه های بیماری ممکن است به وضوح آشکار نشود، اما چه چیزی لازم است بدانید.

این در ژن شما وجود دارد:
البته این به معنی آن نیست که شما پدر یا مادر خود را مقصر بدانید. این بیماری خود ایمنی یک جزء ژنتیکی است. براساس یافته های دکتر شرودکار متخصص غدد افراد مبتلا به هاشیموتو بیشتر در معرض ابتلا به سایر بیماری های خود ایمنی هستند. بیماران اغلب نسبت به مشکل تیروئید در خانواده خود آگاه نیستند یا اطلاعات کمی در مورد این بیماری دارند و داشتن تیروئید به معنای بسیاری مسائل متفاوت دیگر است. وجود برآمدگی ریز در روی غده ی تیروئید می تواند زمینه را برای بیماری های خود ایمنی هاشیموتو یا حتی سرطان آماده نماید.

این نشانه ها ناگهانی ظاهر نمی شوند:
خستگی، بی خوابی، اضافه شدن وزن و استرس می تواند باعث کم کاری تیروئید شود و در نتیجه باعث هاشیموتو شود. از دیگر نشانه های هاشیموتو: بی نظمی قاعدگی، ریزش مو و درد مفاصل و عضلات است.
یک راه سریع و آسان برای تشخیص بیماری:
یک آزمایش خون ساده برای بررسی سطح دو هورمون تیروئید به نام های TSH و T4 همچنین برای پی بردن به هاشیموتو باید در نظر داشت، پادتن های ضد تیروئید زمانی تولید می شوند که سیستم ایمنی شما این غده را مورد حمله قرار می دهد.

خبرهای خوبی در مورد افزایش وزن وجود دارد:
این ممکن است گیج کننده باشد. وقتی روی ترازو می روید ممکن است چند کیلو اضافه کرده باشید. از آنجا که تیروئید نقش مهمی در تنظیم سوخت و ساز بدن دارد؛ بنابراین کم کاری این غده باعث می شود تا وزنتان افزایش پیدا کند. این اضافه وزن در بیماران مبتلا به هاشیموتو حدود 5 تا 10 کیلوگرم است. بنابراین فعال ماندن و رژیم غذایی درست در هنگام ابتلا به این بیماری اهمیت فراوانی دارد. البته باید خاطر نشان کرد تجمع مایعات و نه چربی باعث این اضافه وزن می شود.

داروها بهترین گزینه هستند:
اولین راه درمان بیماری مصرف روزانه ی هورمون تیروئید مصنوعی به نام synthroid است این دارو یک جایگزین خوب برای زمانی است که تیروئید به درستی کار نمی کند. این دارو هیچ عوارض جانبی ندارد، اگر به درستی استفاده شود. بیمارانی که آشنایی درستی از این بیماری ندارند، پس از مشاهده ی علائم دستپاچه می شوند در حالی که این بیماری را با استفاده از دارو می توان درمان و کنترل کرد.

درمان های طبیعی ممکن است برای هر کسی مناسب نباشد:
دو نوع بیمار وجود دارد؛ در یک نوع آن تیروئید در مرز قرار دارد و فرد احساس خوبی دارد و حتی ممکن است به دارو نیاز نداشته باشد. این نوع بیماران بهتر است درمان های طبیعی را انجام دهند. مانند مصرف پروبیوتیک یا از مواد غنی از گلوتن. اما برای زنانی که قصد بارداری دارند استفاده از هورمون مصنوعی تیروئید بهترین گزینه است. زیرا اگر این کم کاری کنترل نشود، باعث ناباروری شده و حتی اگر شخص باردار شود احتمال این که نوزاد ناقص به دنیا بیاید زیاد است.

علائم ممکن است برای مدتی پنهان شوند:
استفاده از داروهای تیروئیدی به طور درست ممکن است باعث تنظیم سطح هورمون شود. اما رسیدن به این سطح نرمال ممکن است تنها چند هفته به طول انجامد و نشانه های بیماری مدتی پس از بهبودی دوباره آشکار می شوند. بنابراین صبور باشید؛ زیرا درمان این بیماری به زمان نیاز دارد. امیدوار باشید شما بهبود خواهید یافت.

در این باره بیشتر بخوانید: اختلالات تیروئیدی با این نشانه ها