docter

کریم امیری معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری دامی سازمان دامپزشکی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،

اظهار داشتند: استفاده از فرآورده های لبنی پاستوریزه و پرهیز از محصولات لبنی سنتی، باعث جلوگیری از ابتلای به بیماری های مشترک انسان و دام، می شود.

طبق گفته ی معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری دامی سازمان دامپزشکی، در خصوص بیماری های مشترک بین انسان و دام بیان کرد: بیماری های مشترک فراوانی بین انسان و دام وجود دارد که از دو طریق تماس مستقیم با دام و مصرف فرآورده های لبنی به انسان منتقل می شود و بیماری های تب مالت یا تب بروسلولز، سل، هاری و تب کریمه کنگو نسبت به سایر بیماری مشترک بین انسان و حیوان در کشور ما شیوع بیشتری دارند.
امیری با بیان اینکه سازمان دامپزشکی برای درمان بیماری های مشترک بین انسان و دامی که شیوع بیشتری در کشور دارند برنامه های فراوانی را در نظر گرفته است، ادامه داد: تب مالت شایع ترین بیماری مشترک بین انسان و دام در سطح کشور است و در این خصوص هرسال یک میلیون دام نسبت به این بیماری آزمایش می شوند و دام های آلوده توسط سازمان دامپزشکی تشخیص و ضبط می شود.
وی اظهار داشت: اگر از بروز بیماری بروسلوز در دام ها جلوگیری شود، انسان ها با مصرف فرآورده های دامی به این بیماری مبتلا نمی شوند و به همین دلیل طبق برنامه هرسال دام های سراسر کشور در مقابله با این بیماری واکسینه می شود.
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری دامی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی بیشترین سرمایه گزاری را در خصوص مهار بیماری تب مالت کرده است، ادامه داد: از آن جایی که این بیماری در کشور ما بومی است و با توجه به اعتبارات کمی که توسط دولت به سازمان دامپزشکی اختصاص داده می شود، مهار این بیماری در مدت زمان زیادی به طول می انجامد.
امیری ابراز کرد: اگر دولت و مجلس اعتبارات مورد نیاز سازمان دامپزشکی را به آن پرداخت کنند، برنامه های این سازمان در خصوص مهار بیماری های مشترک انسان و دام به خوبی پیش
می رود و می توان در مدت زمان کمی بیماری مشترک بین انسان و دام را مهار و ریشه کن کرد.
وی با تاکید بر اینکه بیماری مشترک بین انسان و دام و به خصوص تب مالت نسبت به سال های گذشته در کشور کاهش یافته است، تصریح کرد: از 17 مهرماه سال جاری بررسی هایی درخصوص اندازه گیری میزان شیوع به بیماری های مشترک بین انسان و دام صورت گرفته که این برنامه می تواند در تدوین طرح های سازمان دامپزشکی برای کنترل و حذف این بیماری ها مشترک باشد.
امیری با بیان اینکه علاوه بر اقدامات سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت، آموزش به مردم در از بین بردن بیماری های مشترک بین انسان و دام بسیار موثر است، افزود: افرادی که با دام به طور مستقیم سر وکار دارند، بهتر است بعد از تماس با حیوان دست های خود را بشویند و به طور کامل ضدعفونی نمایند.
وی توصیه کرد: افرادی که به طور مستقیم با دام سروکار ندارند ممکن است از طریق مصرف فرآورده های دامی به بیماری های مشترک بین انسان و دام مبتلا شوند، به همین دلیل پیشنهاد می شود افراد از فرآورده های دامی پاستوریزه استفاده نمایند و از مصرف محصولات لبنی سنتی مانند بستنی سنتی، پنیر به خصوص پنیر گوسفندی بپرهیزند و درصورت مصرف شیر سنتی قبل از مصرف حتما آن را بجوشانند.
منبع: خبرپو