shutterstock_453481192-cancercell-illustration-forest-opener

یافته های جدید توسط این گروه در مجله ی پزشکی انگلستان در ماه آگوست منتشر شده است. البته افزایش زیاد وزن قابل پیشگیری است. اگر وزن خود را کنترل کنیم در نهایت در گروه پر خطر قرار نمی گیریم. البته کاهش سریع وزن نمی تواند دلیلی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان باشد.

بر طبق بررسی ها ی جدید اضافه وزن یا چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود. حتی بیشتر از آنچه که قبلاً بیان شده است. یک گروه از محققان آژانس بین المللی تحقیق روی سرطان را تشکیل داده اند و با مطالعه بر روی بیش از 1000 نفر دریافتند که چاقی خطر ابتلا به 13 نوع سرطان را افزایش می دهد که 8 مورد آن بیشتر از قبل با وزن فرد در ارتباط است. در واقع 9% از تمام سرطان ها ممکن است به طور مستقیم با چاقی در ارتباط باشند.

یافته های جدید توسط این گروه در مجله ی پزشکی انگلستان در ماه آگوست منتشر شده است. البته افزایش زیاد وزن قابل پیشگیری است. اگر وزن خود را کنترل کنیم در نهایت در گروه پر خطر قرار نمی گیریم. البته کاهش سریع وزن نمی تواند دلیلی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان باشد. زیرا بسیاری از افراد دوباره وزن خود را به دست می آورند.

پیش از این IARC به این نتیجه رسیده بود که اضافه وزن، نقش مهمی در سرطان معده، روده، کلیه، پستان و رحم دارد. موارد دیگری نیز طبق یافته های اخیر گزارش شده است که به بررسی آن ها می پردازیم.

معده:

چربی اضافه ی بدن به ویژه در دستگاه گوارش منجر به التهاب مزمن می شود. این التهاب بر اثر افزایش وزن تحریک شده و باعث افزایش اسید معده می شود و در نتیجه منجر به سرطان می شود.

کبد:

چاقی نیز مانند اعتیاد به الکل می تواند باعث تغییر و آسیب به کبد شود. این تغییرات را که منجر به سرطان می شود بیماری غیر الکلی کبد چرب می نامند.

کیسه صفرا:

افزایش وزن باعث سنگ صفرا می شود. رسوب کلسترول موجب التهاب در کیسه ی صفرا و به وجود آمدن سنگ های ریز می شود و این به معنی افزایش خطر ابتلا به سرطان کیسه ی صفرا است.

لوزالمعده:

چاقی تولید انسولین در بدن را کاهش می دهد و موجب اختلال در فرآیند سوخت و ساز بدن شود و خطر ابتلا به سرطان افزایش می دهد.

تخمدان:

سلول های چربی استروژن تولید می کنند. استروژن اضافی به خصوص در دوران یائسگی در زنان چاق خطر ابتلا به سرطان سینه و رحم را  افزایش می دهد. افزایش سطح این هورمون مانند التهاب مزمن باعث افزایش خطر سرطان تخمدان می شود.

مننژیت (غده پرده های مغزی):

بسیاری از این تورم ها از پرده های مغزی شروع به رشد می کنند. براساس مطالعات انجمن تومور مغزی آمریکا بافت نازکی که مغز و نخاع را پوشش می دهد، غیر سرطانی است. اما هورمون های اضافی تولید شده توسط سلول های چربی نقش مهمی را در ایجاد این تومورها بازی می کند.

تیروئید:

جدا از نقش هورمون در تولید این غده افزایش وزن نیز باعث افزایش غده ی تیروئید می شود. همچنین اضافه وزن موجب می شود تا این سلول ها جهش یافته و سرطانی شوند.

چند برابر شدن تومور سلول مغز استخوان (میلوما):

محققان در اینجا نیز به التهاب مزمن اشاره می کنند اضافه وزن به احتمال زیاد فرآیند التهابی را تحریک می کند که در نهایت منجر به افزایش حجم و تغییر و تحول سلول های مغز استخوان می شود.

در این باره بیشتر بخوانید: 8 نوع سرطان که در اثر اضافه وزن به وجود می آیند