macro

زمان زیادی از وارد شدن مایکروفر ها به بازار لوازم خانگی میگذرد.این محصول به دلیل قابلیت سریع گرم کردن غذاها خیلی زود محبوبیت زیادی در بین مردم پیدا کرد.استفاده درست از مایکرفر نکته ای بسیار مهم است که برخی از افراد هنوز از آن با خبر نیستند. نباید داخل مایکروفر فویل آلومینیوم، ظروف فلزی یا پلاستیک قرار دهیم اما به همین اندازه گرم کردن بعضی غذاهای خاص هم با این وسیله می تواند خطرناک باشد.در این مطلب قصد داریم شما را با مواد غذایی که گرم کردن آن ها در مایکروفر توصیه نمی شود آشنا نماییم.


برای شروع، مایکروفر نمی تواند غذا را به صورت مساوی و یکسان بپزد که این یعنی برخی باکتری های موجود در غذا می توانند زنده بمانند. مایکروفر می تواند به صورت مستقیم به تولید برخی سموم سرطان زا کمک کند. برای اینکه خطر آسیب این وسیله به غذاها را کاهش دهید بهتر است این شش غذا را هرگز در آن گرم نکنید.

1– تخم مرغ آب پز: چه با پوست چه بدون پوست، وقتی یک تخم مرغ آب پز داخل مایکروفر گذاشته می شود، رطوبت درونش باعث ایجاد بخار آب بیش از حدی می شود، درست مانند یک زودپز، تا نقطه ای که ممکن است تخم مرغ منفجر شود، ممکن است بدترش هم پیش بیاید و وقتی از مایکروفر در میاوریدش در دستانتان یا بشقابتان منفجر شود. برای جلوگیری از این اتفاقات قبل از گرم کردن تخم مرغ برای اینکه تبدیل به یک بمب نشود آن را قطعه قطعه کنید و یا بهتر اصلا داخل مایکروفر گرمش نکنید.

2- شیر سینه مادر: بسیاری از تازه مادرها شیر خود را برای استفاده های بعدی منجمد و ذخیره می کنند. این روش تا زمانی که شیر داخل مایکروفر گرم نشود خوب است. درست همانطور که مایکروفر یک بشقاب غذا را نمی تواند یکسان گرم کند در مورد یک بطری شیر مادر نیز چنین قدرتی را ندارد در عوض نقاط داغی را ایجاد می کند که می تواند به شدت باعث سوختگی دهان و گلو نوزاد شود. همچنین گرم کردن شیر در بطری پلاستیکی امکان سرطان زا کردن آن را نیز به وجود می آورد. توصیه می شود شیر مادر یا هر نوع شیر دیگری را در قابلمه و ظروف مخصوص روی حرارت گرم کنید.

3- گوشت های فرآوری شده: گوشت های فرآوری شده حاوی مواد شیمیایی و نگهدارنده هستند که به طول عمر و ماندگاریشان کمک می کند. متاسفانه مایکروفر کردن آنها باعث می شود این ترکیبات برای سلامتتان بدتر هم بشوند. گرم کردن گوشت های فرآوری شده با تشعشعات مایکروفر به شکل گیری اکسیداسیون کلسترول کمک می کند، مشخص شده است که این ماده از کلسترول خالص بیشتر به شریان ها آسیب می رساند. اکسیداسیون کلسترول همچنین مستقیما به بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است. در مقایسه با دیگر روش های گرم کردن مایکروفر بیشتر از همه باعث ایجاد ترکیبات اکسیداسیون کلسترول در گوشت های فرآوری شده می شود.

4- برنج: برنج، واقعا؟ مایکروفر کردن برنج به سادگی می تواند باعث مسمومیت غذایی شود. برنج نپخته حاوی هاگ هایی از باکتری است که می توانند در فرآیند گرم شدن زنده بمانند. همین که برنج را از مایکروفر بیرون بیاورید و در دمای اتاق قرار دهید، این باکتری ها دوباره به فعالیت ادامه می دهند و می توانند باعث ایجاد اسهال و استفراغ در فرد شوند. ( توجه کنید برنج های نیمه آماده منظور است )

5– مرغ: تمام ماکیان از جمله مرغ، حاوی سالمونلا هستند. بنابراین ضروری است که گوشت آن را کاملا بپزید تا این باکتری ها از بین بروند. از آنجا که مایکروفر نمی تواند به صورت کلی و برابر همه غذا را بپزد ممکن است در پایان پخت مرغ با مایکروفر تعدادی از باکتری های سالمونلا زنده بمانند. دیگر اینکه مرغ تراکم پروتئین بالایی دارد و بسیار مهم است که پروتئین ها در دمایی یکسان بشکنند. وقتی برخی از پروتئین ها کند تر یا سریعتر از دیگر انواع خود شکسته می شوند ممکن است دچار ناراحتی معده شوید.

6- سبزیجات سبز برگ: اگر می خواهید کلم، کرفس یا اسفناج خود را برای مصرف بعدی کنار بگذارید، بهتر است دور بیندازیدشان تا بخواهید با مایکروفر گرمشان کنید. به دلیل تمرکز بالای نیترات در سبزیجات برگدار وقتی گرم می شوند ممکن است سمی شوند. به دلیل گرم شدن با مایکروفر، نیترات هایی که به صورت طبیعی شکل گرفته اند تبدیل به نیتروسامین می شوند که سرطان زا هستند. همین شرایط برای چغندر و شلغم که آنها هم سرشار از نیترات هستند صادق است.

منبع سلامت نیوز

 

ارسال شده در 9 آذر 1395 توسط خانم انیسی با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • چای داغ بنوشید و سرطان مری بگیرید
  • آموزش ورزش تصویری برای کاهش سایز دور کمر
  • از گلوتامین چه می دانید
  • سلامت و ارامش دیسک کمر با این کارها
  • نو نوارکردن صورت
  • ایجاد اختلال در کبد را جدی بگیرید
  • آشنایی با چند بیماری عجیب ( بخش دوم)
  • خرید با شکم خالی فقط ضرر است
  • چند نکته جالب درباره مغز انسان
  • بدون اینکه خودتون بفهمید ورزش کنید!
  • کمک به افزایش قد کودک
  • لیست غذایی که باعث طول عمر و سلامتی میشود
  • پیش پرفشاری خون چیست و آیا خطر دارد؟
  • بهترین منوی غذایی برای سه ماهه ها
  • ویژگی مهم شیاف
  • محبوبترین ها

  • افزایش طول عمر بیماران سرطانی با داروی جدید
  • سوء استفاده از متادون نگران کننده است نه مصرف آن
  • سه شیوه برای تاثیر بهتر قرص آسپرین
  • مصرف زياد مولتي ويتامين مضر است
  • مدت زمان مصرف داروي ضدپوكي استخوان
  • داروهاي گياهي به سهولت دچار آلودگي مي شوند
  • مصرف برخي داروهاي صرع باعث تورم لثه مي‌شود
  • خطرات بیش از حد مصرف ویتامین ها
  • برای کاهش کلسترول خون کدام داروهای از همه بهترند
  • یك چهارم بیماران داروهایشان را به دیگران هم می دهند
  • واكسني جديد عليه آنفاليت ژاپني
  • توليد واكسن مالاريا در موش
  • ناراحتیهای کبد و داروهای ان
  • داروهای زخم معده استخوان ها را شکننده می کند
  • مصرف خوراكي ويتامين «D» در پيشگيري از عفونتهاي پوستي مفيد است
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است