پروتئین و نمک مصرفی از طریق مواد غذایی نقش قابل‌توجهی در افزایش مدت زمان خواب نیمروزی دارند. موسسه تحقیقاتی اسکریپس در ایالات متحده به سیستمی دست یافته که می‌تواند الگوی خواب و تغذیه مگس‌ها را ارزیابی کند. محققان با استفاده از داده‌های این سیستم دریافتند که مگس‌ها نیز مانند انسان‌ها پس از خوردن وعده‌های غذایی بزرگ میل بیشتری به چرت زدن پیدا می‌کنند. مطالعات آنها نشان داده است که انواع خاصی از مواد غذایی منجر به بهبود الگوی خواب در افراد می‌شود. سیستم توسعه یافته موسسه اسکریپس قادر است رفتار مگس‌ها را پس از غذا خوردن به صورت بصری ارزیابی نماید. یافته‌ها حاکی از آن است که مگس‌ها بعد از غذا خوردن به یک حالت خواب و بیدار می‌روند که مشابه چرت زدن در انسان‌هاست. این دوره خواب و بیداری حدودا 20 تا 40 دقیقه طول می‌کشد. در این زمان، مگس‌هایی که غذای بیشتری خورده‌اند، به خواب عمیق‌تری فرو می‌روند.
برای بررسی اینکه کدام مواد مغذی بر الگوی خواب مگس‌ها بعد از غذا خوردن اثر می‌گذارند، یک آزمایش کوچک انجام شد. در این آزمایش، محققان چند غذای حاوی پروتئین، نمک یا شکر تهیه کرده و آن را به مگس‌ها دادند. نتایج این مطالعه که در مجله ای‌لایف منتشر شده است، نشان می‌دهد که پروتئین و نمک باعث می‌شوند مدت زمان خواب مگس‌ها بعد از صرف غذا به شکل قابل‌توجهی طولانی‌تر شود. محققان معتقدند که این یافته‌ها نقطه شروع مطالعات آینده‌اند. به زعم آنها، کشف ژن و نوع دقیق مواد غذایی مصرفی که بر الگوی خواب مگس‌ها اثر می‌گذارند، به تحقیقات بیشتری در آینده نیاز دارد. چرت زدن برای حیواناتی که در طبیعت زندگی می‌کنند، یک حالت خطرناک است، چون آنها را آسیب‌پذیر می‌کند. اما جالب است بدانید که این حالت حتی برای حیوانات هم ضروری شمرده می‌شود.
منبع: خبرپو