guinea_pig_1234725089

 

خوکچه هندی نیازمند نظافت و مراقبت های بهداشتی مربوط به خودش است کافیست دراین زمینه زمانبندی و مدیریت داشته باشید تا بتوانید بهداشت حیوان خانگی تان را به نحو احسنت رعایت کنید و مانع بیمارشدن وی گردید با شست و شو و ضدعفونی کردن محل نگهداری از این حیوان خانگی تا حدودی قادر خواهید بود وی را از بیمارشدن در امان نگه دارید !

حس بویایی شما پاسخ این سوال را به شما خواهد داد. حداکثر فاصله ای که باید بین دو بار تمیز کردن کامل قفس وجود داشته باشد یک هفته است. فاصله زمانی تمیز کردن های متوالی بستگی به عوامل زیر نیز دارد :

– نوع بستری که انتخاب میکنید

– سن خوکچه های هندی شما (خوکچه های جوان، دفع و ادرار کمتری دارند)

– اندازه قفس (قفس بزرگتر مناسب تر است)

– تعداد خوکچه های هندی شما

بسیاری از صاحبان خوکچه های هندی هر روز قسمت های کثیف شده را تعویض یا تمیز میکنند. تعدادی دیگر از صاحبان این جوندگان، هر ۴ روز یک بار کل بستر را تعویض میکنند. اگر از کاغذ یا حوله به عنوان بستر استفاده میکنید باید هر روز آن را تعویض کنید.

تمیز کردن منظم قفس، به خوکچه شما کمک میکند که در وضعیت سلامت بهتری قرار داشته باشد. اگر با فواصل زمانی کمتری قفس را تمیز کنید از تبدیل ادرار به آمونیاک جلوگیری خواهید کرد و بدین شکل از بروز مشکلات تنفسی در خوکچه هندی تا حد زیادی جلوگیری به عمل می آورید. همچنین تمیز کردن منظم سرعت رشد باکتری ها در محیط را کاهش داده و احتمال عفونت دستگاه گوارش در خوکچه را به حداقل کاهش میدهد.

چگونه قسمت هایی که به کف قفس چسبیده و خشک شده اند را جدا کنم؟

یک خوکچه نرمال و سالم ترکیباتی از کلسیم و سایر مواد معدنی را در ادرار خود دفع خواهد کرد که پاک کردن آن چندان ساده نیست.

برای تمیز کردن قفس یا ظرف مخصوص ادرار، کل بستر را بردارید و کف را با آب و صابون بشویید. یک یا دو قاشق سرکه میتواند در عرض چند دقیقه کار را برای شما راحت کند بنابراین اجازه دهید که ۲ الی ۳ دقیقه این مقدار سرکه در کف قفس باقی بماند. این اسید ملایم، کلسیم و مواد معدنی را در خود حل کرده و طی یک واکنش شیمیایی آن را از کف قفس جدا خواهد کرد. (در صورتی که با دقت از نزدیک به این واکنش نگاه کنید میتوانید آزاد شدن گاز را به صورت حباب مشاهده کنید.) در صورتی که همچنان مقداری از قسمت های چسبیده باقی ماند مجددا همین مرحله را با مقدار بیشتری از سرکه تکرار کنید. همچنین میتوانید یک مسواک کهنه را روی کف قفس بکشید تا به کنده شدن مواد کمک کنید که معمولا با کمترین میزان مالش مسواک، این تکه ها کنده خواهند شد.

هر یک الی دو ماه یک بار شستشو و ضد عفونی کردن کامل قفس به وسیله محلول ضد عفونی کننده میتواند به متوقف کردن رشد باکتری ها کمک زیادی کند.

اگر خوکچه من دچار کنه یا قارچ شد چه باید کرد؟

اگر خوکچه شما بر اثر کنه دچار کچلی شده باشد قفس را به طور کامل (به شکل توضیح داده شده در بالا) تمیز کنید و موضع را به وسیله داروهایی مانند آیورمکتین مداوا کنید.

اگر خوکچه دچار عفونت قارچی شد کل قفس را با محلول شوینده رقیق شده بشویید. (محلول را به نسبت ۱ به ۲۰ با آب مخلوط کنید) این کار به شما در توقف رشد قارچ ها کمک خواهد کرد. در صورتی که احساس کردید به راحتی با این روند رو به رو نخواهید شد میتوانید تمام دکور و مواد چوبی را به کلی دور بریزید.

بیمارستان دامپزشکی پایتخت