عاشق گریل کردن هستید اما شنیده‌اید که این کار خطراتی هم برای سلامتی‌تان به همراه دارد؟ در اینجا به نکات مهمی درباره این مسئله می‌پردازیم.
پختن گوشت گاو، ماکیان و ماهی روی شعله باز می‌تواند ترکیباتی به نام PAHها (یا کربوهیدرات آروماتیک چندحلقه‌ای) و HCAها (آمین‌های هتروسایکلیک) روی سطح گوشت درست‌شده ایجاد کند. PAHها از شعله‌ها به وجود آمده و زمانی ایجاد می‌شود که چربی از گوشت به روی کباب‌پز سرازیر می‌شود. PAHها ممکن است حین فرآیند دودی کردن گوشت هم شکل بگیرند. تحقیقات نشان داده است که HCAها و PAHها منجر به بروز تغییراتی در DNA می‌شوند که خطر سرطان را افزایش خواهد داد، اما این تحقیقت روی حیوانات انجام شده است. با این حال، با انجام اقدامات زیر می‌توان میزان تماس با این ترکیبات را کاهش داد:
-تحقیقات نشان می‌دهد که خواباندن گوشت در چاشنی‌های خوشمزه پیش از کباب‌پز کردن آن تا ۹۶ درصد باعث کاهش شکل‌گیری HCA می‌شود.
-افزودن رزماری. تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ صورت گرفت نشان داد که افزودن رزماری به گوشت پیش از کباب کردن آن می‌تواند تا ۹۰ درصد میزان HCA را در محصول نهایی آن کاهش دهد. در سایر تحقیقات هم مشخص شد که وجود پیاز، سیر، تارت مربا و عسل در چاشنی می‌تواند در کاهش شکل‌گیری HCA در گوشت پخته بسیار تأثیرگذار باشد.
-گوشت را روی دستگاه کباب‌پز، مدام این رو آن رو کرده و برگردانید. این کار باعث کاهش کارسینوژنی می‌شود که می تواند گوشت را فاسد کند.
-با پوشاندن فویل آلومینیومی روی کباب‌پز، از شعله‌ور شدن آن جلوگیری کنید. شما می‌توانید سوراخ‌های ریزی در فویل ایجاد کنید تا با این کار چربی گوشت را بگیرید.
به خاطر داشته باشید که کباب کردن سبزیجات و میوه‌ها هیچ نوع HCA به وجود نمی‌آورد و خطر سرطان در غذاهای گیاه‌محور کمتر است. برای درست کردن آنها:
-برای درست کردن کباب می‌توانید سبزیجات و پروتئین را با هم مخلوط کنید. برای این کار تکه‌های سبزیجات و میگو و یا مرغ را به سیخ زده و در سس مورد نظرتان قرار دهید. بعد چند دقیقه آن را کباب نموده تا شام خوشمزه‌تان آماده شود.
منبع: خبرپو

ارسال شده در 11 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • دلایل جویدن ناخن در کودکان
  • تخریب روحیه با فیس بوک
  • این عادات غذایی منجر به بروز بیماری می شود
  • آشنایی بیشتر با خودارضایی (استمناء)
  • لاغر شدن با عدس،درست یا غلط؟
  • با این رژیم غذایی روحیه ی شادی خواهید داشد
  • چگونه با کودکان دمدمی مزاج رفتار کنیم
  • شیوه درمانی متفاوت برای تسکین کمر درد
  • کمک لیزر برای دفع سنگ کلیه
  • نکات مهم برای مصرف مجدد روغن باقیمانده
  • تاثیرگذاری باکتری ها در مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ
  • روانشناسی و نابهنجاریهای ارثی
  • استفاده اصولی از تنقلات
  • اصول برقراری یک رابطه خوب
  • احترام به فانتزی ها و تخیلات اطفال
  • محبوبترین ها

  • در حین بازی به کودک مطالب جدید یاد بدهید
  • عوامل خطرساز برای شنوایی و زبان نوزاد
  • توصیه های روانشناسان برای رفع مشکلات روحی خردسالان
  • رفع تنهایی در خردسالان
  • پی بردن به کافی بودن شیر مادر
  • چرا فرزندم خاک خوردن را دوست دارد؟
  • تب زرد چه علائمی دارد؟راه درمانش چیست؟
  • اسباب بازی تاثیرگذار بر رفتار خشونت آمیز در اطفال
  • هوش اطفال دروغگو
  • پرسش جنسی کودک
  • ضروری ترین نوشیدنی برای زیر 3 سال
  • حوادث غیر مترقبه را از فرزندتان دور کنید
  • هدف بیش فعالی کودک
  • راههای موثر درمانی اختلال پرخاشگری اطفال
  • برای زنگ ورزش کودکان این خوراکی ها خطر دارند
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است