عاشق گریل کردن هستید اما شنیده‌اید که این کار خطراتی هم برای سلامتی‌تان به همراه دارد؟ در اینجا به نکات مهمی درباره این مسئله می‌پردازیم.
پختن گوشت گاو، ماکیان و ماهی روی شعله باز می‌تواند ترکیباتی به نام PAHها (یا کربوهیدرات آروماتیک چندحلقه‌ای) و HCAها (آمین‌های هتروسایکلیک) روی سطح گوشت درست‌شده ایجاد کند. PAHها از شعله‌ها به وجود آمده و زمانی ایجاد می‌شود که چربی از گوشت به روی کباب‌پز سرازیر می‌شود. PAHها ممکن است حین فرآیند دودی کردن گوشت هم شکل بگیرند. تحقیقات نشان داده است که HCAها و PAHها منجر به بروز تغییراتی در DNA می‌شوند که خطر سرطان را افزایش خواهد داد، اما این تحقیقت روی حیوانات انجام شده است. با این حال، با انجام اقدامات زیر می‌توان میزان تماس با این ترکیبات را کاهش داد:
-تحقیقات نشان می‌دهد که خواباندن گوشت در چاشنی‌های خوشمزه پیش از کباب‌پز کردن آن تا ۹۶ درصد باعث کاهش شکل‌گیری HCA می‌شود.
-افزودن رزماری. تحقیقی که در سال ۲۰۱۲ صورت گرفت نشان داد که افزودن رزماری به گوشت پیش از کباب کردن آن می‌تواند تا ۹۰ درصد میزان HCA را در محصول نهایی آن کاهش دهد. در سایر تحقیقات هم مشخص شد که وجود پیاز، سیر، تارت مربا و عسل در چاشنی می‌تواند در کاهش شکل‌گیری HCA در گوشت پخته بسیار تأثیرگذار باشد.
-گوشت را روی دستگاه کباب‌پز، مدام این رو آن رو کرده و برگردانید. این کار باعث کاهش کارسینوژنی می‌شود که می تواند گوشت را فاسد کند.
-با پوشاندن فویل آلومینیومی روی کباب‌پز، از شعله‌ور شدن آن جلوگیری کنید. شما می‌توانید سوراخ‌های ریزی در فویل ایجاد کنید تا با این کار چربی گوشت را بگیرید.
به خاطر داشته باشید که کباب کردن سبزیجات و میوه‌ها هیچ نوع HCA به وجود نمی‌آورد و خطر سرطان در غذاهای گیاه‌محور کمتر است. برای درست کردن آنها:
-برای درست کردن کباب می‌توانید سبزیجات و پروتئین را با هم مخلوط کنید. برای این کار تکه‌های سبزیجات و میگو و یا مرغ را به سیخ زده و در سس مورد نظرتان قرار دهید. بعد چند دقیقه آن را کباب نموده تا شام خوشمزه‌تان آماده شود.
منبع: خبرپو

ارسال شده در 11 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • اوتیسم را با کمک روش های تغذیه ای مهار کنید
  • برنامه ریزی قهوه برای افراد مختلف
  • طرز درست کردن روانی با آرد ذرت
  • از گیاه تنباکو واکسن معده تولید شد
  • تقویت توانمندی بسکتبالیست ها
  • بی توجهی صنایع دارویی به پتانسیل ارگانیسم گیاهی در تولید داروهای بیوتکنولوژیکی
  • حمله گرمازدگی و این تاثیرات منفی
  • چرا لباسهای تازه را باید قبل از پوشیدن بشوییم
  • محبوبترین ها

  • علت افزایش چاقی و فشار خون در دانشجویان
  • آیا غذای منجمد بخوریم یا نه
  • خطرات جبران ناپذیر آب های آلوده
  • وقتی آدامس می جویم در ارگانیسم بدن چه رخ میدهد
  • چگونه میتوان در 1 دقیقه سلامت بدن را چک کرد؟
  • روش‌های سالم سازی میوه‌ها و سبزی‌ها
  • در چه صورت غذاهای کنسروی غیر قابل استفاده است
  • ترفندهای ناب از بین بردن سم میوه ها و سبزی ها
  • رپورتاژ

  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • نگاهی به لیزر و کارکرد آن در پوست و زیبایی
  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • لیزر بهترین روش در مشکلات دندان های مصنوعی و خانم‌های باردار
  • الو دکتر

    لاغر شو
    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است