يك متخصص عفوني، با بيان اين كه زرده تخم مرغ محيط كشت واكسن آنفلوآنزاي انساني است، افزود: از اين رو تزريق واكسن آنفلوآنزاي انساني به افرادي با سابقه حساسيت به تخم مرغ توصيه نمي‌شود.

دكتر عبدالرضا سودبخش، دانشيار گروه عفوني دانشگاه علوم پزشكي تهران، در گفت وگو با ايسنا، با بيان اين كه برخلاف گذشته واكسن آنفلوآنزاي انساني نه از ويروس زنده ضعيف شده بلكه از قطعه‌اي از ويروس آنفلوآنزا با خاصيت آنتي ژنيك كامل ويروس تهيه مي‌شود، افزود: بنابراين ممنوعيتي به لحاظ تزريق اين واكسن در دوران بارداري و مبتلايان به نقص ايمني وجود ندارد.

وي، با تاكيد براين كه در صورت توصيه به تزريق واكسن آنفلوانزا در سطحي وسيع قطعا شاهد عوارض غيرعادي آن هم خواهيم بود، ادامه داد: تزريق اين واكسن صرفا براي افرادي با خطر جاني ابتلا به آنفلوانزا الزامي است.

اين دانشيار گروه عفوني دانشگاه علوم پزشكي تهران، تجويز اين واكسن را براي افراد بالاي 60 سال، مبتلايان به بيماري‌هاي قلبي- ريوي و يا با سابقه جراحي قلب،مبتلايان به نقص ايمني، بيماران خوني چون هوچگين و لنفوم، لوپوس، هپاتيت لوپوئيد افراد تحت شيمي درماني ضروري برشمرد و افزود‌: از آنجايي كه كارگران مرغداري در فصل شيوع آنفلوآنزاي پرندگان بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند و چون ابتلا توام آنفلوآنزاي انساني و پرندگان باعث بروز تغييري در ويروس مي‌شود كه قابليت سرايت را افزايش مي‌دهد؛ بنابراين تزريق واكسن آنفلوآنزاي انساني براي اين افراد توصيه مي‌شود.

دكتر سودبخش، تب و درد مختصر در محل تزريق و خستگي و كوفتگي را از عوارض شايع و مشكلات عصبي را از عوارض نادر تزريق واكسن آنفلوآنزاي انساني برشمرد و يادآور شد: بيماران ديابتي به علت استعداد ابتلا به انواع عفونت‌ها با شدت بيشتر بيماران سيروتيك و مبتلايان به طحال بزرگ و يا با سابقه طحال برداري نيز ناگزير به تزريق واكسن آنفلوآنزاي انساني در فصول سرد سال هستند.