شیر ESL

شیر یکی از مقوی ترین مواد خوراکی برای بدن میباشد که خوردن آن مخصوصاً در صبحانه توصیه میشود.خاصیت هایی که در شیر وجود دارد میتواند انسان را از بیماری ها دور کند.بر اساس گفته های سید امیرمحمد مرتضویان ،متخصص صنایع غذایی، از لحاظ ارزش تغذیه ای شیر ESL نسبت به شیر پاستوریزه تفاوت آنچنانی ندارد.

سید امیرمحمد مرتضویان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص صنایع غذایی بیان کرد: برای پاستوریزه کردن شیر آن را به مدت 15 ثانیه در دمای 75 درجه سانتی گراد حرارت می دهند.سپس آن را سرد می کنند.این فرآیند سبب نابودی تمامی میکرواورگانیسم های بیماری زای شیر می شود و افراد را از ابتلا به بیماری هایی مانند تب مالت و سل در امان نگه می دارد.

وی در خصوص شیرهای Extended Shelf Life اظهار داشت: برای تهیه این محصول آن را به مدت چند ثانیه و در دمای بالای 90 درجه سانتیگراد حرارت می دهند که این فرآیند سبب نابودی کلیه میکروب های فسادزای شیر می شود و ماندگاری آن نسبت به شیر پاستوریزه افزایش پیدا می کند، همچنین ارزش تغذیه ای این فرآورده تفاوت چندانی با شیر پاستوریزه ندارد.
این متخصص صنایع غذایی عنوان کرد: ماندگاری شیر های ESL(با ماندگاری افزوده ) در ایران حدود یک هفته است و در کشور های دیگر این مدت به حدود 2 هفته افزایش پیدا می کند.
مرتضویان با بیان اینکه در طی فرآیند استریلیزاسیون شیر تمام میکروارگانیسم و آنزیم های شیر غیر فعال می شود، افزود: این فرآورده تا حدود 6 ماه در دمای محیط قابل نگهداری است ولی وقتی در بطری حاوی شیر استرلیزه باز می شود بهتر است آن را در یخچال نگهداری کرد چون امکان ورود میکروب از هوا به درون آن وجود دارد.
وی در خصوص فرآیند استرلیزاسیون گفت: در این فرآیند شیر را در دمای حدود 145 تا 150 درجه سانتیگراد و به مدت حدود 2 تا 3 ثانیه حرارت می دهند. بار میکروبی شیر خام اولیه برای تولید فرآورده نسبت به شیر پاستوریزه کمتر است، همچنین ارزش تغذیه ای این محصول نسبت به شیر پاستوریزه تنها حدود 15 درصد کاهش پیدا می کند بنابراین افراد می توانند بدون نگرانی از این محصول استفاده کنند.
مرتضویان تاکید کرد: برخلاف باور رایج بین افراد شیر استرلیزه فاقد مواد نگهدارنده است و برای تولید این محصول هیچ ماده ای به آن افزوده نشده است، همچنین به دلیل زمان ماندگاری بالای این شیر مصرف آن را با سهولت بیشتری انجام می شود.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

5 1000
ارسال شده در 13 آذر 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • وقتی عفونت‌ها با آنتی بیوتیک درمان نشوند
  • با ماتیک قرمز تیرگی دور چشم را از بین ببرید
  • آیا مصرف داروهای آنتی سایکوتیک باعث کاهش قند خون هم میشود؟
  • تاثیرات منفی کاندوم بر ناتوانی جنسی
  • تاثیرات منفی نوشیدن قهوه بر قلب و عروق
  • دندان درد گرفتم،چیکار کنم؟
  • اگر جنین با آی کیوی بالا می خواهید بخوانید
  • راه حل مناسب برای نگهداری توان باروری
  • محبوبترین ها

  • اهمیت به ارگاسم رسیدن همسر
  • اعتیاد به دیدن فیلم های هرزه نگار در مردان
  • تقویت قوای جنسى‏ و درمان سردمزاجی با گیاهان دارویی
  • جنین دختر میخواهید یا پسر؟
  • چه عواملی سبب همجنس گرایی در زنان و مردان می شود
  • بزرگترین اشتباهات دوران نامزدی را بشناسیم
  • نکاتی مهم و اساسی در مورد رابطه جنسی
  • برطرف کردن مشکلات جنسی مردانه
  • رپورتاژ

  • درمان افتادگی پلک به روش پلاسما
  • ارائه خدمات درمانی در پلی کلینیک شبانه روزی ساج
  • كلينيك تخصصى دندانپزشکی سعادت آباد
  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • جوان سازی و لیفت صورت بدون جراحی
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما