شیر پاستوریزه شیر ESL تفاوت شیر ESL و پاستوریزه

شیر یکی از مقوی ترین مواد خوراکی برای بدن میباشد که خوردن آن مخصوصاً در صبحانه توصیه میشود.خاصیت هایی که در شیر وجود دارد میتواند انسان را از بیماری ها دور کند.بر اساس گفته های سید امیرمحمد مرتضویان ،متخصص صنایع غذایی، از لحاظ ارزش تغذیه ای شیر ESL نسبت به شیر پاستوریزه تفاوت آنچنانی ندارد.

سید امیرمحمد مرتضویان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص صنایع غذایی بیان کرد: برای پاستوریزه کردن شیر آن را به مدت 15 ثانیه در دمای 75 درجه سانتی گراد حرارت می دهند.سپس آن را سرد می کنند.این فرآیند سبب نابودی تمامی میکرواورگانیسم های بیماری زای شیر می شود و افراد را از ابتلا به بیماری هایی مانند تب مالت و سل در امان نگه می دارد.

وی در خصوص شیرهای Extended Shelf Life اظهار داشت: برای تهیه این محصول آن را به مدت چند ثانیه و در دمای بالای 90 درجه سانتیگراد حرارت می دهند که این فرآیند سبب نابودی کلیه میکروب های فسادزای شیر می شود و ماندگاری آن نسبت به شیر پاستوریزه افزایش پیدا می کند، همچنین ارزش تغذیه ای این فرآورده تفاوت چندانی با شیر پاستوریزه ندارد.
این متخصص صنایع غذایی عنوان کرد: ماندگاری شیر های ESL(با ماندگاری افزوده ) در ایران حدود یک هفته است و در کشور های دیگر این مدت به حدود 2 هفته افزایش پیدا می کند.
مرتضویان با بیان اینکه در طی فرآیند استریلیزاسیون شیر تمام میکروارگانیسم و آنزیم های شیر غیر فعال می شود، افزود: این فرآورده تا حدود 6 ماه در دمای محیط قابل نگهداری است ولی وقتی در بطری حاوی شیر استرلیزه باز می شود بهتر است آن را در یخچال نگهداری کرد چون امکان ورود میکروب از هوا به درون آن وجود دارد.
وی در خصوص فرآیند استرلیزاسیون گفت: در این فرآیند شیر را در دمای حدود 145 تا 150 درجه سانتیگراد و به مدت حدود 2 تا 3 ثانیه حرارت می دهند. بار میکروبی شیر خام اولیه برای تولید فرآورده نسبت به شیر پاستوریزه کمتر است، همچنین ارزش تغذیه ای این محصول نسبت به شیر پاستوریزه تنها حدود 15 درصد کاهش پیدا می کند بنابراین افراد می توانند بدون نگرانی از این محصول استفاده کنند.
مرتضویان تاکید کرد: برخلاف باور رایج بین افراد شیر استرلیزه فاقد مواد نگهدارنده است و برای تولید این محصول هیچ ماده ای به آن افزوده نشده است، همچنین به دلیل زمان ماندگاری بالای این شیر مصرف آن را با سهولت بیشتری انجام می شود.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

5 1000
ارسال شده در 13 آذر 1395 توسط با موضوع تغذیه | 131 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • امراضی که در نتیجه “گلودرد” بوجود می آیند
  • درباره اپیدمی همزمان دیابت وبیماری سل آگاه باشید
  • توقف عذر و بهانه ها: صبحانه خوردن
  • دانستنی های مهم قبل و بعد از رژیم
  • موساکای سیب زمینی و گوشت چرخ کرده
  • دود دست دوم سیگار عامل بروز آلرژی غذایی در کودکان
  • ابتلا به دیابت با این نشانه ها
  • تاثیرگذاری هویج بر سلامت چشم،چطور؟
  • محبوبترین ها

  • جوانی خود را با خرما برگردانید
  • استفاده از نارگیل برای کم کردن وزن،درست یا غلط؟
  • ارزش تغذیه ای میوه خاردار صورتی
  • چطور میتوان مصرف نیترات را کاهش داد؟
  • آیا کسانیکه طبع سردی دارند انار ضرر دارد؟
  • چرا باید هر روز آب آناناس بنوشیم
  • اهمیت مصرف کاهو برای بدن
  • 6 فایده آب آناناس
  • رپورتاژ

  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • پوستی به لطافت و درخشندگی ابریشم
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • بهترین راه حل برای افراد پرمشغله جهت تناسب اندام
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما