موهای سفید

درصد زیادی از زیبایی یک صورت بستگی به موهای فرد دارد و موها میتوانند به چهره انسان جلوه خاص و حیرت انگیزی ببخشند.برخی از افراد از سفید شدن موهایشان گله دارند و به دنبال راه چاره هستند،حتی ممکن است شما هم اینگونه باشید.آیا راهی برای رفع سفیدی موها وجود دارد؟با موهای سفید چیکار کنیم؟

از جنس‌شان راضی نیستید؟ زیادی صافند یا خشک، وز و شکننده شده‌اند؟ ریزش‌شان زیاد شده؟ هر مشکلی که با موهایتان دارید، چاره‌اش همین‌جاست! همه ما دوست داریم همیشه موهایی زیبا و بی‌نقص داشته باشیم، اما معمولا اوضاع بر وفق مراد ما نیست؛ یک روز موهایمان شکننده و وزوزی می‌شوند، یک روز خشک و بدفرم، یک روز دیگر مثل برگ خزان می‌ریزند و دست آخر هم شروع به سفید شدن می‌کنند و حسابی اعصاب‌مان را به‌هم می‌ریزند! البته بهتر است خونسرد باشید و این مطلب را تا انتها بخوانید؛ چون در اینجا راهکارهای مفیدی برای هرکدام از این مشکلات وجود دارد که می‌تواند کمک زیادی به رفع‌شان کند، پس با ما همراه باشید.

گرد پیری …
هیچ چاره‌ای نیست؛ بالاخره موها روزی شروع به سفید شدن می‌کنند. حالا بعضی‌ها زودتر و بعضی‌ها دیرتر! در هر صورت پزشکان معتقدند «این شتری است که در خانه همه می‌خوابد» چون برای جلوگیری از سفیدی موها درمان دارویی وجود ندارد! البته می‌توان آنها را پوشاند و با توجه به اینکه چقدر از موهایتان سفید شده، ۳ راه دارید:فقط چند تار؟
متخصصان می‌گویند افرادی که فقط تعداد کمی از موهایشان سفید شده‌، بهتر است سراغ رنگ‌های گیاهی بروند که پوشش خوبی برای تارهای محدود و سفید هستند. رنگ‌های گیاهی میزان پروکساید بسیار کمی دارند و می‌توانند روی موهای سفید بنشینند. معمولا بعد از رنگ، موهای سفید فقط کمی روشن‌تر از رنگ طبیعی موهای خودتان می‌شود که همین می‌تواند به رنگ موها سایه بدهد درست مثل اینکه موهایتان را هایلایت کرده‌اید. چنین رنگ‌هایی می‌تواند تا 12 هفته روی موها باقی بماند البته ریشه‌ها را باید رنگ کنید.

یک خال بزرگ و سفید!
بعضی‌ها موهایشان تکه‌ای سفید می‌شود؛ انگار یک خال بزرگ و سفید وسط موهایشان درآمده باشد! این افراد باید سراغ رنگ‌های نیمه‌دائمی بروند. به این ترتیب که مقداری از رنگ شبیه موهای طبیعی‌تان را با شامپوی سرتان مخلوط کنید و به سر بزنید، چنین رنگی 8 تا 10 هفته روی سر دوام می‌آورد. رنگ‌های نیمه‌دائمی مقدار زیادی پروکساید ندارد و به همین دلیل زود از بین نمی‌روند اما می‌توانید برای اطمینان از بهتر رنگ گرفتن از رنگی کمی تیره‌تر استفاده کنید.

یک‌سوم سرتان پیر شده؟!
زمانی که یک سوم، یعنی حدودا بیش از ۳۰ درصد موهای کل سرتان سفید شد، وقتش است که سراغ رنگ‌های دائمی بروید. این رنگ‌ها بیشترین میزان پروکساید را دارند و به همین دلیل می‌توانند مناطق وسیعی از موها را رنگ کنند. رنگ موهای دائمی با شامپو کردن از بین نمی‌روند اما ممکن است هر 4 هفته یک‌بار ریشه‌های جدید آشکار شوند. اما اگر شما موهای اطراف شقیقه‌ها و در کل جلوی سر را هایلایت کنید، رشد ریشه‌های سفید کمتر خود را نشان می‌دهد.

این سفیدهای بی‌حالت!
دیده‌اید موهای سفید غیر از اینکه رنگ‌شان اعصاب را خط‌خطی می‌کند، چقدر مقاوم، سفت و زبر هستند و حالت هم نمی‌گیرند؟!‌ زیاد حرص نخورید چون شما تنها فردی نیستید که دچار این مشکل هستید. دلیل این اتفاق دقیقا مشخص نیست ولی دکتر مورت وستمن، کارشناس شیمی مواد آرایشی در این زمینه یک تئوری دارد. او می‌گوید: موهای سفید وقتی رنگ خود را از دست می‌دهند یعنی ملانین خود را از دست داده‌اند و در نتیجه نمی‌توانند نور را جذب خود کنند و همان درخششی را داشته ‌باشند که موهای دارای رنگدانه از خود ساطع می‌کنند. بدون ملانین، موها ضعیف‌تر هم می‌شوند و اشعه فرابنفش خورشید می‌تواند به راحتی به آنها آسیب برساند. اما راه‌حل چیست؟ بهترین کار استفاده از محصولات حالت‌دهنده دارای سیلیکون است. این محصولات موها را براق نشان می‌دهد و از موها نیز در مقابل اشعه فرابنفش خورشید محافظت می‌کند. اگر فقط چند تار موی سفید دارید می‌توانید آنها را بکنید و نگران این هم نباشید که با کندن آن موهای سفیدتان چند برابر شود.

امان از وز!
می‌گویند پیشگیری بهتر از درمان است؛ به خصوص وقتی پای موهای وزوزی درمیان باشد که می‌تواند تمام آرایش موها را خراب کند! پس تا کار به جاهای باریک نکشیده، بهتر است دست‌به کار شوید و وزها را پیش از به‌وجود آمدن نابود کنید. بنا بر توصیه متخصصان بهتر است:
اول صبح،  موقع دوش گرفتن حتما از شامپو و نرم‌کننده‌ای (حالت‌دهنده/کاندیشنر) استفاده کنید که حاوی مقدار زیادی مواد مرطوب‌کننده مثل سیلیکون، پانتنول و شی‌باتر باشد تا روی کوتیکول‌(لایه خارجی) موها را بپوشاند و تمام منافذ آن را مسدود کند تا دیگر تارهای مو نتوانند رطوبت موجود در هوا را به‌خود جذب کنند و وز شوند. از تمام محصولاتی که دارای مواد حجم‌دهنده‌ای چون پروتئین‌های گندم، برنج و ابریشم هستند، اجتناب کنید.
بعد از حمام موهایتان را با حوله بپوشانید و آرام با ملایمت حوله را روی موها با دست فشار دهید تا آب روی موها جذب حوله شود. اگر حوله را به موها بکشید ممکن است کوتیکول موها آسیب ببیند و همین آسیب منجر به وز شدن موها می‌شود. بعد با یک شانه دندانه پهن گره‌خوردگی‌های موها را باز کنید.
۵ دقیقه بعد که هنوز موها نمناکند، باید آنها را با مقدار زیادی حالت‌دهنده‌های کرمی از ریشه تا نوک بپوشانید. این کرم‌ها حاوی مواد نرم‌کننده سنگینی است که می‌تواند از وز شدن موها تا حد زیادی جلوگیری کند.
یک ربع بعد، تقریبا بیشتر از نصف موهایتان خشک شده؛ حالا با استفاده از یک برس گرد بزرگ می‌توانید به آنها حالت دهید. هنگام سشوار کشیدن بهتر است از نازل آن حتما استفاده کنید اما یادآوری می‌کنیم بهتر است سرسشوار هنگام خشک کردن به سمت پایین باشد.

با وزهای مقاوم چه باید کرد؟
اگر با توجه به تمام دستورالعمل‌هایی که گفته شد، همچنان موهایتان وز کرد، چاره کار همان کرم ضد‌ وزی است که روی موهای نمدارتان مالیدید. اما این بار لازم نیست مقدار زیادی از آن استفاده کنید. کافی است کمی از کرم را کف دست‌هایتان بریزید و بعد به تمام موها از ریشه تا نوک بمالید. البته اگر موهایی زبر و فر دارید می‌توانید به جای کرم از سرم‌های مخصوص استفاده کنید تا موهایتان کمی نرم هم بشود. اگر قد موهایتان متوسط است به اندازه یک سکه سرم را کف دست بریزید و به موها بمالید. مرطوب‌کننده‌های موجود در این حالت‌دهنده‌ها وقتی روی موهای خشک بنشیند، وزن فر موها را سنگین می‌کند و در نتیجه فرها بازتر می‌شود. البته سیلیکون موجود در بسیاری از سرم‌ها موها را نرم هم می‌کند.
خرمن موهای تان تُنُک شده؟
گاهی شما متوجه هیچ ریزش موی غیر عادی روی سرتان نمی‌شوید اما می‌بینید حجم موهایتان کمتر شده و حالت دادنشان هم سخت‌تر شده است؛ اینها نشانه نازک شدن موهاست که پزشکان آن را نیز جزئی از فرایند ریزش موها می‌دانند اما شما تنها نیستید و بیش از 60 درصد از خانم‌ها در طول زندگی‌شان، در زمان یکسانی این حالت را تجربه می‌کنند. این امر می‌تواند علت‌های متعددی داشته ‌باشد، از جمله عوامل ژنتیک، هورمون‌ها (مثلا بالا بودن تیروئید یا کافی نبودن تیروئید، استروژن پایین، آندروژن بالا) یا آسیب‌های ناشی از واکنش‌های آلرژیک، تب بسیار بالا، استرس و… اما شاید بتوان گفت اصلی‌ترین دلیل وضعیت ژنتیک است که به‌عنوان آلوپش یا آندروژنیک شناخته می‌شود.

برای درمان باید …
اگر ریزش و نازک شدن موهای شما بعد از استفاده از داروی خاصی شدت گرفته است مثلا می‌توان موهای ریخته شده را با کمک پزشک بازگرداند اما اگر ریزش موها به‌طور دائم است و تبدیل به یک دردسر مزمن شده ‌است از نظر FDA تنها 2 راه درمان قابل‌قبول وجود دارد: یکی استفاده از ماینوکسیدیل که در دو نمونه 2 درصد و 5 درصد در داروخانه‌ها موجود است و باید 2بار در روز به‌طور موضعی استفاده شود. این ماده می‌تواند ریزش و نازک شدن موها را متوقف کند که در حدود 40 درصد از زنان رویش مجدد اتفاق می‌افتد. اگر شما یائسه شده‌اید، پزشکتان می‌تواند برایتان قرص فیناستراید تجویز کند یا داروهای دیگری که می‌تواند تولید آندروژن را کاهش دهند. افزایش این هورمون در بدن می‌تواند ریزش مو ایجاد کند(البته بسیاری از پزشکان این قرص را در دوران باروری برای خانم‌ها تجویز نمی‌کنند چون احتمال دارد که باعث ایجاد نواقصی در جنین پسر آنها بشود). بعضی از پزشکان هم برای درمان ریزش موها از لیزر استفاده می‌کنند اما تا به حال درباره اثربخشی این روش تحقیق مستقلی صورت نگرفته ‌است. اگر هم با جراحی مشکلی ندارید، روش‌های مختلف کاشت مو می‌تواند برایتان کارایی داشته‌ باشد این روش می‌تواند

این طوری پرپشت‌شان کنید

هر درمانی که برای ریزش موهایتان انتخاب کنید، نیاز به صبوری دارد؛ آن هم حداقل یک‌سال! اما می‌توانید با تغییر مدل موها در این مدت نازکی موهایتان را بپوشانید و این دوره انتظار را برای خود آسانتر کنید. مثلا اندازه موهایتان را تا روی شانه‌ها نگه دارید چون اگر موهایتان خیلی بلند باشد، کم‌پشت‌تر نشان می‌دهد. اگر نوک موهایتان یکدست باشد، ضخیم‌ جلوه می‌کند البته کناره موها باید مدلی لایه‌لایه داشته باشد. وقتی موها در فرق‌سر نازک می‌شود اما همچنان در جلوی سر ضخیم‌ است می‌توانید جلوی آنها را چتری بزنید تا مو ظاهری پرتر پیدا کند. علاوه بر اینها می‌توانید از پودرهای پرپشت‌کننده هم استفاده کنید. این پودرها از فیبرهای خیلی ریز کراتین تشکیل شده‌ است که به موها می‌چسبد تا منطقه‌های خالی را پرکند و نمی‌گذارد پوست کف سر مشخص شود و در واقع با رنگی که به خاطر این پودرها پوست می‌گیرد، کاملا پوشیده می‌شود.  اگر بیشتر موهایتان را به خاطر عوامل ژنتیک یا بیماری‌های دستگاه ایمنی مثل آلوپشیا از دست داده‌اید، شاید بهتر باشد به ‌دنبال یک کلاه‌گیس باشید.

منبع : الو دکتر