شیر مادر

هنگامی که از پستان زن شیری برای شیردهی به نوزاد خارج میشود این شیر را شیر مادر میگویند.زمانی که نوزاد تازه به دنیا می آید مادرش از شیر پستانش به او میدهد تا بدنش را محکم سازی کند.نوزاد اگر بزرگتر بشود ممکن است باز هم به همان شیر مادر راضی باشد یا اینکه آن را با دیگر خوراکی ها ترکیب و میل نماید.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تشریح ۵ علامت کفایت شیر مادر برای تغذیه مناسب نوزاد گفت: حتی یک قطره آب نیز نباید به نوزاد نوشانید.

 علی اکبر سیاری درباره اینکه این مسئله باب شده است مادری که شیر مادر می‌دهد همراه آن دو سه وعده هم شیر خشک به نوزاد بدهد، توضیح داد: خیر توصیه نمی‌کنیم و باید تا 6 ماه اول فقط شیر مادر به نوزاد داده شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی بهداشتی شهید بهشتی ادامه داد: حتی یک قطره آب هم لازم نیست در این مدت به بچه داده شود.
سیاری در توضیح بیشتر عنوان کرد: عواملی که کفایت شیر مادر را تایید می‌کند 5 چیز است. این‌ها را باید مادران بلد باشند. مهمترینش وزن‌گیری نوزاد شیرخوار است. دوم تعداد دفعات ادرار است. اگر بچه ای 6 بار ادرار کند. یعنی 6 پوشک را خیس کند شیر مادر کفایت می‌کند.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: همچنین علامت سوم این است که بچه شیرخوار با آرامش می‌خوابد. علامت چهارم این است که مادر وقتی به بچه شیر می‌دهد از سینه دیگرش شیر می‌آید و علامت دیگر هم این است که وقتی بچه شیر خورد آرامش پیدا می‌کند، ولی بهترین علامت – وزن‌گیری نوزاد است.

منبع : الو دکتر