راز موفقیت این مسئله، اطلاع و آگاهی از چگونگی و زمان استفاده از پمپ سینه (یا شیردوش) است. در وهله اول باید پمپ درست و مناسبی بخرید: در شرایطی که نوع دستی و کمی ارزان‌تر آن برای برخی مادرها جواب می‌دهد، اگر برنامه‌تان طوری است که در دسترس نوزاد نیستید (یا مجبورید سر کار بروید)، احتمالا یک پمپ الکتریکی با کیفیت بالا باعث تسریع و سهولت کار خواهد شد. دفعه بعد پیش از بیرون رفتن، به اندازه کافی از پمپ استفاده کنید تا یک تا دو بطری برای اطمینان و ذخیره کردن، از شیر پُر کنید. بنابراین زمانی که از نوزاد دور هستید یا باید چند ساعت برای کاری بیرون بروید، پمپ را به کار بیاندازید، و هر زمانی که دیدید به خوبی تحت مراقبت است، آن را جدا کنید. این کار باعث حفظ ذخایر شیر و جلوگیری از هر نوع تراکم خونی می‌شود. شیر مادر معمولا بیش از چهار روز در یخچال و سه تا چهار ماه در فریزر سالم می‌ماند. اگر فکر می‌کنید ظرف چند روز آینده شیرتان استفاده نخواهد شد، آن را در کیسه‌های پلاستیکی ریخته و در فریزر بگذارید. در اینجا به چند نکته در رابطه با تغذیه نوزاد بر اساس طول مدت دور بودن‌تان از او می‌پردازیم.
یک تا دو ساعت
اگر می‌خواهید به آرایشگاه بروید یا برنامه‌ای دارید که ناگزیر باید چند ساعت از نوزادتان دور باشید، بهترین روش این است که کارهای مراقبتی و تغذیه را پیش از ترک او انجام دهید و دوباره بعد از بازگشت این کار را بکنید. از آنجایی که اکثر نوزادانی که تازه به دنیا می‌آیند معمولا در فواصل دو تا سه ساعته شیر می‌خورند، نباید پمپ سینه را با خودتان حمل کنید. بعد از چند باری که در فواصل کوتاه زمانی از او دور می‌شوید، زمان‌بندی کار برای شیر دادن او دستتان می‌آید. همچنین برای اطمینان خاطر، یک دو تا بطری از شیرتان را پیش پرستار بگذارید، مثلا در مواردی که می‌دانید ممکن است دیر برسید یا در ترافیک گیر ‌کنید.
سه تا چهار ساعت
اگر برنامه‌ریزی کرده‌اید که یک صبح تا ظهر با خواهرتان به خرید بروید یا وقت دکتر دارید و احتمالا سه تا چهار ساعت از نوزادتان دور هستید، باید پیشاپیش برای آن برنامه‌ریزی کنید. برای آماده کردن شرایط، سه تا چهار روز بعد از هر بار شیردادن صبحگاهی به نوزاد، با دستگاه پمپ شیر خود را ذخیره کنید، یعنی زمانی که می‌دانید ذخیره شیرتان زیاد است، و بعد آن را در یخچال قرار دهید. اگر قرار است شیری را که قبلا در فریزر گذاشته‌اید به نوزادتان بدهید، پیش از آنکه بیرون بروید، ابتدا آن را در یخچال بگذارید تا یخش آب شود. همچنین می‌توانید آن را زیر شیر آب گرم بگیرید (به هیچ وجه شیر فریزشده خود را در مایکروویو نگذارید؛ چرا که گرمای آن باعث از بین رفتن مواد مغذی‌اش خواهد شد). زمانی که بیرون از خانه هستید، احتمالا باید برای استفاده از پمپ گریزی بزنید (برای این کار یک دستشویی یا هر محیط خصوصی‌ای که دوشاخه برق داشته باشد کفایت می‌کند). شیری که با با پمپ از سینه‌تان گرفته‌اید در بسته‌های یخی سردتری بریزید تا برای نوزادتان ببرید.
یک روز کامل
حتی اگر مجبورید که یک روز کامل بیرون از خانه باشید و به خاطر کار، شب به خانه برمی‌گردید، باید پیشاپیش شیرتان را ذخیره کنید، بعد هر بار و زمانی که بیرون هستید و نوزاد باید شیر بخورد، از پمپ استفاده کنید. شیر پمپی را در یخچال (اگر در دسترس‌تان هست) یا در جای خنکی که بسته‌های یخی متعددی دارد قرار دهید. پیش از آنکه سر کار برگردید، به دنبال یک جای خصوصی در محیط کاری باشد – بسیاری از محیط‌های کاری اغلب برای کارهایی از این دست یک اتاق خالی، چیزی شبیه انبار یا فضای مجزایی نزدیک سرویس بهداشتی دارند. زمانی که قرار شد از پمپ برای ذخیره شیرتان استفاده کنید، عکس نوزادتان را هم همراهتان داشته باشید. بسیاری از مادران هنگام استفاده از پمپ، وقتی به عکس نوزادشان نگاه می‌کنند شیر بهتر از سینه‌شان خارج می‌شود.
منبع: خبرپو