rice
برنج یکی از مواد غذایی محبوب در کشور ما به شمار می آید.با توجه به کشت این محصول در کشور و عطر و طعم خوب آن طبیعی است که طرفداران زیادی را به خود جذب کند و به عنوان یکی از محبوب ترین وعده های غذایی به شمار رود.این ماده غذایی محبوب باعث اضافه وزن و هم چنین کبد چرب می شود.در این مطلب قصد داریم به گفته متخصصان طب سنتی شما را با برخی ترکیبات آشنا نماییم که اضافه کردن آن ها به برنج عوارض آن را کاهش می دهد.

 یکی از خوراکی‌هایی که بین ایرانیان طرفداران بسیاری دارد و به اشکال متفاوت در طبخ غذاها استفاده می‌شود، برنج است.
متخصصان طب سنتی، برای کاهش عوارض منفی این غذا از جمله کبدچرب افزودن برخی ترکیبات را پیشنهاد کرده‌اند که از خاصیت‌ چاق‌کنندگی آن کم می‌کند.

چون سرد و تر است، چاق می‌کند
وقتی مزاج غذایی سرد و تر باشد، مصرف آن‌ها باعث چاقی خواهد شد. برنج چنین مزاجی دارد. این ماده غذایی انباشتی از نشاسته است که باعث چاقی می‌شود. درواقع برنج یکی از عوامل اصلی چاق شدن و ابتلا به کبدچرب محسوب می‌شود.

شوید و میخک، اصلاح‌کننده سردی برنج
افزودن شوید، سبزی‌پلو، زیره، زعفران یا میخک به برنج باعث اصلاح مزاج این ماده خوراکی شده و کمتر باعث چاقی می‌شود؛ چون مزاج سرد آن با افزودن ادویه‌هایی با مزاج گرم و خشک گرفته می‌شود.

زیره علاوه بر کاهش سردی برنج، باعث کاهش نفخ شده و به هضم بهتر غذا کمک می‌کند، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و در سوخت‌وساز چربی نقش موثری دارد. میخک هم باعث کاهش دردهای عصبی و همچنین کاهش دردهای گوارشی و کولیک می‌شود.همچنین افزودن سبوس به برنج هم در کاهش خاصیت چاق‌کنندگی برنج موثر است

برنج را با خورش‌های گرم بخورید
اگر جزو افرادی هستید که تمایلی به افزودن زیره و میخک به برنج ندارید، بهتر است بیشتر برنج را به صورت مخلوط سبزیجات مصرف کنید.

می‌توانید بسته به نوع خورش با افزودن ادویه مناسب با مزاج گرم و خشک، مزاج برنج را اصلاح کنید.

مثلا به خورش قیمه یا قیمه بادمجان حتما زعفران یا زردچوبه و دارچین و به خورش قورمه سبزی، فلفل سیاه اضافه کنید.

منبع: مشرق

 

ارسال شده در 22 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • افزایش کیفیت و تنوع بخشیدن به رابطه جنسی
  • نوزادان سزارینی و این هشدار
  • خانم های باردار و اختلالات کلیوی
  • تأثير مصرف كلسيم در غذاي روزانه، بيشتر از مكمل‌هاي دارويي است
  • با پوست درخت بید چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم
  • جلوگیری از ابتلا به بیماری های مشترک انسان و دام
  • شناخت بیشتر درباره ساختار دندان
  • علل ، درمان و سوالات متداول شما درباره انواع فتق
  • درمان های ساده برای آپاندیسیت خردسالان
  • واریس و رفع آن به کمک ورزش
  • دعوت شاید و خرسندی به خانه
  • ناگفته های نشنیده از قهوه
  • هلیکوباکتری را اینگونه از بین ببرید
  • کنترل ، درمان و پیشگیری ازعرق سوز شدن کودک
  • نقش خانواده در رسیدگی به تکالیف دانش آموزان
  • محبوبترین ها

  • علت عدم تمایل افراد به ازدواج چیست؟
  • راهکارهایی برای مدیریت کردن زمان
  • لزوم نظافت این وسایل پر استفاده
  • مهم ترین دلایل بوی بدن
  • خاکشیر با آبلیمو برای این روزها
  • خرید وسواسی
  • غافلگیر شدن با اقدام این همسر عاشق
  • سونامی طلاق در کشورمان را جدی بگیریم
  • ویژگیهای بهترین کفش های سلامتی
  • با این عادات هرگز ثروتمند نمی شوید
  • افسردگی فصلی را از میان ببرید
  • رعایت برخی نکات برای تهیه عطر
  • کدام حرفه برای بانوان بهتر است
  • به هم ریختن سیکل و دوره قاعدگی
  • استاندارد کاهش وزن در هفته، چقدر است؟
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است