کاهش چاق کنندگی برنج عوارض مصرف برنج جلوگیری از کبد چرب ناشی از مصرف برنج
برنج یکی از مواد غذایی محبوب در کشور ما به شمار می آید.با توجه به کشت این محصول در کشور و عطر و طعم خوب آن طبیعی است که طرفداران زیادی را به خود جذب کند و به عنوان یکی از محبوب ترین وعده های غذایی به شمار رود.این ماده غذایی محبوب باعث اضافه وزن و هم چنین کبد چرب می شود.در این مطلب قصد داریم به گفته متخصصان طب سنتی شما را با برخی ترکیبات آشنا نماییم که اضافه کردن آن ها به برنج عوارض آن را کاهش می دهد.

 یکی از خوراکی‌هایی که بین ایرانیان طرفداران بسیاری دارد و به اشکال متفاوت در طبخ غذاها استفاده می‌شود، برنج است.
متخصصان طب سنتی، برای کاهش عوارض منفی این غذا از جمله کبدچرب افزودن برخی ترکیبات را پیشنهاد کرده‌اند که از خاصیت‌ چاق‌کنندگی آن کم می‌کند.

چون سرد و تر است، چاق می‌کند
وقتی مزاج غذایی سرد و تر باشد، مصرف آن‌ها باعث چاقی خواهد شد. برنج چنین مزاجی دارد. این ماده غذایی انباشتی از نشاسته است که باعث چاقی می‌شود. درواقع برنج یکی از عوامل اصلی چاق شدن و ابتلا به کبدچرب محسوب می‌شود.

شوید و میخک، اصلاح‌کننده سردی برنج
افزودن شوید، سبزی‌پلو، زیره، زعفران یا میخک به برنج باعث اصلاح مزاج این ماده خوراکی شده و کمتر باعث چاقی می‌شود؛ چون مزاج سرد آن با افزودن ادویه‌هایی با مزاج گرم و خشک گرفته می‌شود.

زیره علاوه بر کاهش سردی برنج، باعث کاهش نفخ شده و به هضم بهتر غذا کمک می‌کند، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و در سوخت‌وساز چربی نقش موثری دارد. میخک هم باعث کاهش دردهای عصبی و همچنین کاهش دردهای گوارشی و کولیک می‌شود.همچنین افزودن سبوس به برنج هم در کاهش خاصیت چاق‌کنندگی برنج موثر است

برنج را با خورش‌های گرم بخورید
اگر جزو افرادی هستید که تمایلی به افزودن زیره و میخک به برنج ندارید، بهتر است بیشتر برنج را به صورت مخلوط سبزیجات مصرف کنید.

می‌توانید بسته به نوع خورش با افزودن ادویه مناسب با مزاج گرم و خشک، مزاج برنج را اصلاح کنید.

مثلا به خورش قیمه یا قیمه بادمجان حتما زعفران یا زردچوبه و دارچین و به خورش قورمه سبزی، فلفل سیاه اضافه کنید.

منبع: مشرق

 

ارسال شده در 22 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • رسیدگی به اتاق خواب
  • ارتباط کم خونی با اضطراب
  • Supta Vajrasana -وضعیت خوابیده به پشت
  • لوبیا سبز چه فوایدی برای بدن دارد؟
  • آثار سوء خشونت در دوران جنینی
  • اهمیت و ارزش میان وعده برای اطفال
  • کتابی درباره اصول ده گانه فرزندپروری
  • گرم شدن زندگی مشترک با برخی روش ها
  • محبوبترین ها

  • کنار گذاشتن تنبلی با این توصیه ها
  • روشهای استدلال در علم روانشناسی
  • روانشناسی کاربران فیس بوک
  • به خودمان انگیزه بدهیم
  • چاکراهای بدن
  • هفت چیزی که حس خوب به شما می دهند، را می شناسید؟
  • دوستیابی با این ویژگی ها به نفع شماست
  • بیماری های ناشی از استرس و اضطراب
  • رپورتاژ

  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • الو دکتر

    لاغر شو
    نخ دندان ارکید
    مزایای استفاده از هل
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است