کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دکتر آزاده آقازاده
دکتر آزاده آقازاده
ماموگرافی، سونوگرافی دیجیتال
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ

ویتامینه شدن نان ها سبوس گیری از نان ها درصد سبوس در نان ها

نان یکی از مهم ترین منابع غذایی برای افراد است.از اینرو تهیه نان سالم و با کیفیت موضوع مهمی در جامعه است.یکی از عملیاتی که برای تولید نان در کارخانجات آرد سازی انجام میشود سبوس گیری است.عملیات سبوس گیری در کارخانجات مختلف با درصد های متفاوتی انجام میشود.


کار‌شناس اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: در صورتیکه هنگام تهیه نان عمل تخمیر صورت پذیرد ارزش‌های تغذیه ای سبوس از جمله فیبر دریافتی، ویتامین‌ها و املاح قابل استفاده است زیرا املاح و ویتامین در لایه بیرونی گندم است.

زهره پوراحمد کار‌شناس اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: گندم  چندین قسمت دارد که سبوس لایه بیرونی گندم است و لایه درونی آن آندوسپرم است و قسمت عمده آندوسپرم پروتئین و کربوهیدرات است. قسمت عمده پوسته و سبوس فیبر نامحلول در آب است. املاح و ویتامین عمدتاً در لایه بیرونی گندم است.

وی افزود: سبوس گیری به معنای خارج نمودن قسمتی از پوسته گندم است که در کارخانجات آرد سازی درصدهای مختلفی دارد.

پوراحمد اظهار داشت: سبوس گیری از 7 درصد  تا 25 درصد ممکن است انجام شود. آرد با استحصال 75 درصد (25 درصد سبوس گیری شده است) آرد سفیدی است که بیشتر مصارف قنادی و صنعتی دارد. همچنین 13 تا 18 درصد سبوس گیری مربوط به آردهایی است که معمولاً کاربرد نان تافتون، بربری و لواش دارند. آردهای متوسط از رنگ تیرگی و روشنی هستند که معمولاً آرد تافتون، بربری و لواش هستند.

وی عنوان کرد: آرد با درصد سبوس گیری 7 درصد حاصله جهت مصرف نان سنگک است.

کار‌شناس اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه به ” ایفدانا ” گفت: در صورتیکه  هنگام تهیه نان عمل تخمیر صورت پذیرد ارزش‌های تغذیه ای سبوس از جمله فیبر دریافتی، ویتامین‌ها و املاح قابل استفاده است. در غیر این صورت اسید فیتیک موجود در سبوس مانع جذب برخی املاح مثل آهن و روی می‌شود.از فواید فیبر دریافتی بهبود عملکرد دستگاه گوارش است.

پوراحمد ادامه داد: مقداری از فلزات سنگین آلاینده و سموم در لایه‌های اولیه سبوس گندم وجود دارد که با سبوس گیری  اولیه ( کمتر از 7 درصد) بخشی از آن گرفته می‌شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هزار و 300 پروانه ساخت برای انواع آرد توسط وزارت بهداشت تا به امروز صادر شده است

منبع: خبر داغ
5 1000
ارسال شده در 23 آذر 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • آب چه تاثیری بر سلامت ورزشکار دارد
  • نگاهی کلی به نشانه ها و علل ابتلا به فلج تار های صوتی
  • عوارض استنشاق دخانیات برای این رده سنی
  • آشنایی ازدواج سپید و علت افزایش آن در ایران
  • افسردگی چه کسانی را هدف قرار می دهد
  • با تخم مرغ چگونه آکنه صورت را معالجه کنیم
  • فهرست ریسک پذیرترین عادت‌های سلامتی در سال 92
  • برای سردردهای میگرنی چه داروهایی تجویز می شود
  • محبوبترین ها

  • داروهای خارجی از لیست بیمه حذف شد
  • داروهای استاتین، خونریزی مغزی را افزایش می دهد
  • نوعی داروی بیهوشی برای پاك كردن خاطرات بد
  • برای درمان ام‌اس پماد قارچ موثر است
  • آسپرين عمر بيماران سرطاني- قلبي را افزايش مي‌دهد
  • توليد واكسن جديد مقابله با سل براي بيماران ايدزي
  • با مصرف داروهای ضد اسید معده باکتری های مفید روده تغییر می یابند
  • علل مصرف کتوکونازول و عوارض آن
  • رپورتاژ

  • خدمات زیبایی کلینیک یکتا
  • کلینیک فوق تخصصی مو و زیبایی چهره نو
  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • خدمات دندانپزشکی دکتر فريال حاجی زاده
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • ارکید
    دندانپزشکی دکترسلام
    کلینیک صدف

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x