%d8%b1%d9%88%d8%a7%d9%86%d8%b4%d9%86%d8%a7%d8%b3%db%8c

ماهی یکی از مواد غذایی است که سرشار از فسفر می باشد. آلزایمر یا زوال عقل از جمله بیماری هایی است که در سنین بالا به سراغ فرد می آید، البته این بیماری ممکن است در اثر ضربه خوردن به سر هم ممکن است به وجود آید. محققان معتقدند مصرف هفتگی ماهی سبب پیشگیری و حتی درمان آلزایمر خواهد شد.

مصرف زیاد و مکرر ماهی بخشی از برنامه غذایی سالم و مغذی است. محققان نشان داده‌اند که مصرف متناسب ماهی می‌تواند در پیشگیری از افسردگی در مراحل اولیه بسیار موثر باشد. حدود ۳۵۰ میلیون نفر در سرتاسر دنیا از بیماری افسردگی رنج می‌برند و افسردگی در جهان به یکی از عوامل مهم ناتوانی و ازکارافتادگی تبدیل شده است. تخمین زده شده است که تا سال ۲۰۲۰ ممکن است افسردگی به دومین بیماری شایع در جهان تبدیل شود.

متاسفانه بیشتر درمان‌هایی که برای این بیماری در نظر گرفته شده است، رضایت‌بخش نبوده است و علاوه بر این اثرات جانبی فراوانی دارند. به همین دلیل محققان در پی پیدا کردن تغییری در سبک زندگی و یا برنامه غذایی برای پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به این بیماری هستند.
مطالعات متعددی نشان داده است که مصرف مواد غذایی از جمله ماهیمی‌تواند در پیشگیری و درمان بیماری افسردگی بسیار موثر باشد. ماهی و روغن آن به علت سرشار بودن از اسیدهای چرب امگا ۳ و خواص آنتی‌اکسیدانی فراوانی که دارند می‌توانند خطر ابتلا به روان‌پریشی و بیماری‌های روانی را کاهش دهند. مطالعه‌ای دیگر نشان داده است که کلاژن موجود در ماهی تیلاپیلامی‌تواند در بهبود و درمان زخم‌ها بسیار موثر باشد.
 در حالی که ماهی سرشار از پروتئین، ویتامین‌هایی همچون A، B، D و املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، ید، آهن، مس می‌باشد اما چربی و کلسترول کمی دارد. به طور کلی، مصرف ماهی به طور مکرر و به مقدار کافی می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را تا ۱۷% کاهش دهد. علاوه بر این، ماهی تاثیرات بسیار مثبتی بر سلامتی دارد که در اینجا به برخی از آن‌هااشاره می‌کنیم:
  •  تقویت عملکرد مغز و حافظه
  •  پیشگیری از ابتلا به بیماری زوال عقلی
  •  پیشگیری یا مهار بیماری آلزایمر
  •  پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی عروقی
  •  کاهش خطر تصلب شرایین
  •  کاهش تری‌گلیسرید
  •  کاهش فشار خون
  •  پیشگیری از کمبود ید در بدن
  •  کاهش خطر ابتلا به دیابت
  •  کاهش ابتلا به بیماری‌های کلیوی
  •  کاهش ورم مفاصل
  •  تقویت چشم و کاهش التهاب‌های چشمی

 

منبع: بامداد

5 1000
ارسال شده در 22 آذر 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • روانکاوی افراد راست دست و چپ دست
  • بیماری سلیاک و انتخاب نوع درمان
  • اگر پوست شما خشک است با این روش سنتی درمان کنید
  • به زانو درآوردن بوی عرق
  • پیوند کلیه و نکات تغذیه ای مربوط به قبل و بعد پیوند
  • تاثیر نوروفیدبک بر درمان اختلالات بیش فعالی
  • اهمیت مصرف کلسیم
  • علتهای شگفت انگیز اضافه وزن را بدانید
  • محبوبترین ها

  • چطوری با آلوئه ورا لاغر شویم
  • پژوهشهای جدید دکتر ادرالین لوکاس درباره میوه انبه
  • بررسی ویژگی های مختلف زردچوبه
  • جراحی روده و ممنوعیت های غذایی
  • نکاتی مهم در مورد نحوه ی غذا خوردن
  • خوراکی های دوستدار دستگاه گوارش
  • ترکیبات غذایی کره و مارگارین
  • درباره تغذیه درشب قبل از عروسی بیشتر بدانید
  • رپورتاژ

  • لبخندی دلنشین و جذاب
  • ایمپلنت بهترین روش برای کاشت دندان و زیبایی صورت
  • علائم بارداری در روزهای نخست
  • ارائه پیشرفته ترین خدمات دندانپزشکی توسط دکتر راه انجام
  • مرجع فروش انواع کیسه کلوستومی،کیسه یوروستومی و کیسه ایلئوستومی
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما