picsart_1478018697536

ام اس از جمله خطرناک ترین بیماری های خود ایمنی است که سلول های بدن بر علیه غلاف محافظ دستگاه عصبی به راه می اندازند. ام اس ازجمله بیماری هایی است که می تواند زمینه معلولیت فرد را فراهم کند. این بیماری را در مراحل اولیه ابتلا می توان کنترل کرد. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

طبق یک تحقیق جدید، نوزادان متولدشده با میزان ویتامین D پایین، بیشتر احتمال دارد در سنین بالاتر به بیماری ام اس مبتلا شوند.

کمبود ویتامین D مشکلی شایع در بین جمعیت عمومی از جمله زنان باردار است.

دکتر نت مانک نیلسون، سرپرست تیم تحقیق از موسسه استاتنز سرم دانمارک، در این باره می گوید: «مطالعه ما اثبات نمی کند که افزایش میزان ویتامین D موجب کاهش ریسک ابتلا به ام اس می شود. مطالعات بیشتری برای اثبات یافته های ما نیاز است.»

به گفته محققان در حدود ۲.۵ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به ام اس هستند. این بیماری مزمن سیستم عصبی مرکزی از طریق اسیب به میلین که ماده چربی روکش کننده الیاف عصبی است شناخته می شود. علائم ام اس متفاوت بوده اما می تواند شامل مشکل در راه رفتن، خستگی، کرختی و مشکلات بینایی باشد.

اسناد و شواهد نشان می دهد کمبود ویتامین D در ابتلا به ام اس نقش دارد.

در این مطالعه محققان نمونه خون خشک شده و ذخیره شده در بیوبانک دانمارک را مورد بررسی قرار دادند. محققان تمامی کودکان دانمارکی متولدشده از ماه می سال ۱۹۸۱ را که تا سال ۲۰۱۲ مبتلا به ام اس شده بودند شناسایی کردند.

آنها نمونه خون ۵۲۱ فرد مبتلا به ام اس را با نمونه خون ۹۷۲ دانمارکی با جنسیت و سال تولد مشابه که سالم و بدون بیماری ام اس بودند مقایسه کردند.

محققان با تقسیم بندی نمونه های خون بر اساس غلظت ویتامین D دریافتند افراد دارای بالاترین میزان ویتامین D نصف افراد دارای کمترین میزان این ویتامین، در معرض احتمال ابتلا به ام اس قرار داشتند.

منبع: مهر