04-bad-habits-pizza

وقتی به بیماری فصلی دچار می شوید بهتر است مراقب خورد و خوراک خود نیز باشید تغذیه شما نقش بسزایی در شدت یافتن یا بهبود یافتن بیماری تان خواهد داشت می خواهیم در این مطلب به برخی از مفیدترین خوردنی های موثر در این زمینه اشاره کنیم با توجه به سردی هوا بهتر است بیماری خود را با این توصیه های تغذیه ای کنترل و درمان کنید.

این نکته اثبات شده است که کاهش سطوح استرس و دریافت خواب کافی به تخفیف علائم فرم های شدید بیماری های فصلی کمک زیادی می کند.

،با این حال نقش موثر مواد غذایی در بهبود علائم این بیماری ها را نباید نادیده گرفت. هرچند، بیماری های فصلی با مصرف برخی اقلام غذایی سیر وخیم تری به خود خواهند گرفت.

بهترین گزینه های غذایی

سوپ مرغ: یک درمان قدیمی برای بهبود انواع بیماری های فصلی از جمله سرماخوردگی، آنفلوآنزا و عفونت های تنفسی به شمار می رود. سوپ مرغ حاوی مواد معدنی از جمله منیزیم و فسفر است. به گفته پژوهشگران سوپ مرغ خاصیت ضدالتهابی دارد و می تواند موجب تسکین گلو درد شود و به دلیل دارا بودن نوعی اسیدآمینه قوی این توانایی را دارد که همچون داروهای خلط آور به خروج ترشحات مخاطی از ریه و بینی کمک کند.

انواع چای: این نوع چای سرشار از آنتی اکسیدان ها است که خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد. مصرف چای بابونه نیز به خاطر وجود فنول ها و آنتی اکسیدان های موجود در آن، خاصیت ضد باکتریایی قوی برای مبارزه با بیماری های فصل سرد دارد.

عسل خام: تاثیر عسل خام در سرکوب سرفه برخی اوقات بیشتر از داروها است و مطالعات نشان داده کودکان مبتلا به عفونت های تنفسی فوقانی که بیش از 2 و نیم میلی لیتر عسل قبل از خواب مصرف می کنند، کمتر دچار سرفه حین خواب می شوند.

مرکبات: گریپ فروت، پرتقال، لیمو و … سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها از جمله ویتامین ث برای مبارزه با گلودرد هستند. معمولا استفاده از آب پرتقال و مرکبات از ابتلا به سرماخوردگی به نحو چشمگیری پیشگیری می کند. اما در حین بروز سرماخوردگی توام با حالات سرفه و گرفتگی گلو توصیه می شود از خوردن مرکباتی نظیر نارنگی و پرتقال به علت اینکه مخاط را تحریک و نشانه ها را تشدید می کند، خودداری شود و در عوض منابع بسیار غنی ویتامین ث یعنی لیموشیرین که تا حدود 60 میلی گرم ویتامین ث دارد و سرماخوردگی، تب و گرفتگی گلو را برطرف می سازد، پیاپی در طول روز مصرف گردد.

سرکه سیب: یک مایع ضد ویروسی، ضد قارچ، ضد التهاب و ضد باکتری قوی است. شاید کسی باور نکند که سرکه سیب خیلی زود گلودرد و سرماخوردگی را درمان می‌ کند. بیشتر باکتری ها در محیط اسیدی که سرکه ایجاد می کند نمی توانند دوام بیاورند. تنها کافیست دو قاشق غذاخوری سرکه‌ سیب را در یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و روزی ۳ بار بنوشید و قرقره کنید.

غذاهای تند: مصرف غذاهای ادویه دار منجر به نرم کردن ترشحات و خلط می شود و تنفس را حین ابتلا به سرماخوردگی آسانتر می کند. غذاهای تند از جمله ترب کوهی و فلفل قرمز در صورت ابتلا به بیماری های فصلی می توانید به رژیم غذایی تان اضافه کنید مگر این که دچار مشکلات معده باشید.

سیر: خاصیت ضد میکروبی دارد و یک آنتی بیوتیک قوی برای افزایش ایمنی بدن است. سیر همچنین آنزیم هایی دارد که منجر به سم زدایی از خون می شود. مطالعات نشان داده که سیر نه تنها منجر به پیشگیری از سرماخوردگی می شود بلکه طول دوره و شدت بیماری را نیز کاهش می دهد.

پونه کوهی: ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد التهابی است و نشان داده شده مصرف آن مانع رشد عوامل بیماری زای ناخواسته می شود.

بدترین گزینه های غذایی

غذاهای بسیار اسیدی: از مصرف لبنیات و گلوتن بعلاوه گوشت قرمز در زمان بیماری به دلیل ایجاد التهاب و اسیدیته در بدن باید اجتناب کرد.

غذاهای شیرین: مصرف قندهای تصفیه شده و شیرین کننده های مصنوعی نیز باعث ایجاد اسیدیته و التهاب در بدن می شود.

غذاهای چرب: چربی های اشباع نیز خاصیت افزایش التهاب در بدن را دارند و مصرف آنها در زمان ابتلا به بیماری های فصلی ایده هوشمندی نیست.

کافئین و الکل: این نوشیدنی ها بخصوص هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا، به شدت سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کنند.
منبع:

آوای سلامت

ارسال شده در 22 آذر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • سالمندان و اختلالات خواب
  • آسم داشتن و این خوراکی ها
  • مواد غذایی مفید برای پر شدن صورت
  • چگونه از بلوغ زودرس دختران باخبر شویم؟
  • توصیه های درباره لباس ورزشی پلاستیکی
  • رابطه ی بین بیماری های منتقله از راه جنسی و HIV
  • ارتباط آنتی بیوتیک ها و زوال عقل
  • ارتباط بین FBD مشکلات و اختلالات بهداشت روانی کودکان و نوجوانان
  • آیا مواد غذایی ترش مزه زیان دارند؟
  • حکمرانی فرزند بر والدین و راه حل درمانی برای آن
  • ارتباط بین قرص آهن و ابتلا به پارکینسون
  • مقاوم سازی پوست در سرما
  • بررسی علل بروز حاملگی کاذب
  • برای جلوگیری از سرطان سوسیس را با کاهو مصرف کنید
  • عکس هایی از سویا و خواص آن
  • محبوبترین ها

  • نوبرانه های پاییزی را کی بخوریم ؟
  • پیشنهاد تند و تیز برای چربی سوزی
  • با خوردن انجیر از بسیاری بیماری ها جلوگیری کنید
  • خلاصی از شر بواسیر و یبوست با پیاز
  • مصرف نعناع و فواید بی نظیر آن
  • خواص و فواید برنج و عکس هایی از آن
  • برخی از فواید خوردن لوبیا
  • عوارض خطرناک مصرف زیاد میوه
  • ماسک مو با پوست سیب زمینی
  • فواید گیاهخواری در حفظ سلامت قلب
  • چاغاله بادام و توصیه پزشکان
  • چرا میوه ها و سبزیها رنگ های مختلفی دارند؟
  • عوارض چاقی را با مرکبات کاهش دهید
  • پیشگیری از مرگ با این میوه طلایی
  • مصرف هویج و این فواید تغذیه ای
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است