نان برشته مضرات نان خیلی برشته آیا نان برشته مضر است؟

اکثر انسان ها خوردنی های برشته و ترد را دوست دارند و این را نمیتوان انکار کرد.نان هایی هم هستند که از برشتگی و تردی بهره مند شده اند و محبوبیت زیادی هم میان جامعه دارند.نان برشته خوردنش اشکالی ندارد اما نان خیلی برشته میتواند مضر باشد.بر اساس گفته های آذر یعقوبی،باید از خرید نان خیلی برشته پرهیز کرد.

کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه معاونت غذا و دارو ،آذر یعقوبی، با بیان اینکه آکریل آمید ماده‌ای سفید رنگ، بلوری، جامد و بی بو است، گفت: این ماده کوچک می‌تواند در بدن به طور غیر فعال منتشر شود و همه بافت‌های بدن را در معرض سرطان زایی آکریل آمید قرار دهد.

وی با اشاره به چگونگی تشکیل آکریل آمید افزود: این ماده در اثر ترکیب اسید آمینه آسپاراژین با یک ماده قندی در مواد غذایی مثل گلوکز یا فروکتوز به‌وجود می‌آید.
یعقوبی گفت: آکریل آمید در مقادیر نسبتا زیاد در غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند چیپس، خلال سیب زمینی سرخ شده، نان برشته، ته دیگ و محصولات غلاتی به‌وجود می‌آید که در حرارت بالای 120درجه سانتیگراد پخته یا سرخ می شوند، همچنین استفاده از سیگار به طور قابل توجهی باعث ایجاد اکریل آمید می‌شود.
وی با اشاره به رابطه مستقیم بین تشکیل اکریل آمید و قهوه ای شدن در حین پخت افزود: هرچه سطح ماده غذایی، مدت زمان و درجه حرارت پخت بیشتر باشد، مقدار آکریل آمید بیشتری تولید می‌شود.
کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه، روش های پختنی از جمله سرخ کردن، برشته و کباب کردن را علت به وجود آمدن اکریل آمید برشمرد و گفت: در بین انواع پخت، با جوشیدن و مایکروویو کمتر اکریل آمید تشکیل می شود.
یعقوبی به جذب آسان و توزیع آکریل آمید از طریق جریان خون در سراسر بدن اشاره کرد و افزود: این ماده شیمیایی موجب مسمومیت سیستم عصبی و درنهایت سرطان‌زایی می شود.
وی، کم کردن حرارت در مراحل مختلف آماده سازی غذایی و یا استفاده از حرارت غیر مستقیم در پخت، قراردادن سیب زمینی در آب، آبلیمو یا سرکه قبل از سرخ کردن و جلوگیری از قهوه‌ای شدن مواد در هنگام پخت را از راه‌های کاهش اکریل آمید برشمرد.
یعقوبی گفت: به منظور پیشگیری از بیماری های ناشی از آکریل آمید باید از خرید نان های خیلی برشته شده خودداری کرد و آن‌هایی را که رنگ روشن دارند و در اصطلاح برشته نشده هستند انتخاب و از مصرف نان برشته حاشیه پیتزا به شدت پرهیز کرد و در صورت برشته شدن حاشیه آن را دور انداخت.
وی افزود: برای پختن کیک و پیتزا در سینی فر نیز باید از کاغذ مخصوص استفاده کرد، برای خرید نان سوخاری باید آن‌هایی را که رنگ روشن دارند انتخاب و از مصرف بیسکویت و کلوچه هایی که سطح زیرین آن‌ها سوخته است، پرهیز و برای تهیه ته دیگ نباید از نان و سیب زمینی استفاده کرد.

منبع : الو دکتر

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 23 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • از روی بوی بدن چه چیزهایی می توان فهمید؟
  • دوران جنيني و صداها
  • 13 ماده غذایی مهم که بطور طبیعی کبد را پاک میکنند
  • پایین آوردن متابولیسم بدن با کاهش وزن
  • آموزش امداد هنگام مواجهه با آتش سوزی
  • دانسته هایی درباره درمان ریزش مو بروش طبیعی
  • تغذیه پس از 8 شب
  • روش های مختلف برای درمان خال
  • محبوبترین ها

  • ترکیبات صابون خرچنگ و فواید آن
  • ترفندها و دستورالعمل هایی برای چهره پردازی بهتر
  • اصول صحیح مراقبت و نگهداری از محصولات آرایشی
  • جوانسازی با روغن آرگان
  • خلاصی از شرمیخچه و پینه چگونه ممکن است
  • مزو ترابی شیوه ای برای کلفت شدن موهای نازک
  • سرعت بخشیدن به روند پیری
  • لوسیون روشن کننده را چگونه در منزل درست کنیم
  • رپورتاژ

  • لیفت‌پلاس، آخرین تکنیک لیفت صورت، گردن و ابرو
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • متد جدید ترمیم مو فقط در یک جلسه
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • دندانپزشک زیبایی- ایمپلنتولوژیست – لمینیت
  • الو دکتر

    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است