فندق چه خاصیتی دارد؟ فندق خاصیت فندق

از درخت فندق یک میوه فندقی به نام فندق حاصل میشود که ظاهر و نمایش بیضی یا کروی شکل است.گونه هایی بزرگتر از فندق معمولی وجود دارند که اندازشان در حالت رشد زیاد 2 برابر اندازه معمولی آنهاست.میتوان بصورت پخته یا خام هسته فندق را خورد و جالب است بدانید برای ساخت پرالین در صنعت شیرینی سازی از فندق استفاده میشود.

در میان میوه‌ های روغنی، فندق قابل هضم ‌ترین و مغذی ‌ترین آنها به شمار می ‌رود. فندق خشک حدود 70 درصد وزن خود مواد چربی و 15 تا 20 درصد مواد پروتئینی دارد و به دلیل فقدان مواد هیدروکربنی، مصرف آن به مبتلایان دیابت توصیه می ‌شود.

فندق سرشار از ویتامین‌های آ، ب1، ب2، ث و ویتامینEبعلاوه املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، آهن، گوگرد، منیزیم، روی و پتاسیم است. همچنین در 100 گرم مغز فندق600 کالری، در 100 گرم فندق با پوست 300 کالری و در یک عدد آن 10 کالری انرژی نهفته است.
فندق سرشار از چربی های سالم است: این میوه با اسیدهای چرب اشباع نشده یعنی همان چربی های خوب غنی شده است و مصرف آن به کاهش کلسترول ال دی ال و افزایش اچ دی ال و در نهایت ترویج سلامت قلب کمک می کند. اسید اولئیک موجود در روغن فندق از افزایش کلسترول خون پیشگیری می ‌کند، قند خون را تنظیم می ‌کند، آپوپروتئینA-1را که برای پیشگیری از بروز بیماری ‌های عروق سیاهرگ مفید است، افزایش و آپوپروتئینBکه مضر است را کاهش می دهد. دیگر اسید چرب مفید در روغن فندق، اسید لینولئیک است که به مقدار زیادی در روغن فندق یافت می ‌شود. لینولئیک اسید نقش خیلی مهمی در رشد و سلامت اندام‌ ها دارد.
فندق، منبع غنی از فیبر: مصرف این میوه به دلیل محتوای فیبر آن، موجب احساس سیری طولانی مدت می شود و خود راهی برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن است.
منبع مفید منیزیم: مصرف فندق در هر وقعده در حدود 46 میلی گرم منیزیم به بدن می رساند. مصرف منیزیم با کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد.
پشتیبان استخوان: هر وعده مصرف فندق 32 میلی گرم کلسیم به بدن می رساند و این خود راهی برای افزایش سلامت استخوان ها بخصوص برای کسانی است که از مصرف مواد لبنی اجتناب می کنند.
ضد سرطان: بتاسیتوسترول که به مقدار زیادی در فندق یافت می ‌شود، اثر فوق ‌العاده‌ای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان (مخصوصا سرطان سینه و پروستات) دارد. همچنین فندق سرشار از ویتامین ای است و اگر سرطان قبلا در بدن شکل گرفته باشد، ویتامینEبا سلول‌ های سرطانی می‌ جنگد.
تقویت کننده مغز: ویتامینEموجود در فندق خاصیت ضد التهابی دارد و موجب کاهش سطوح استرس و اضطراب و در نتیجه فقط سلامت مغز می شود. علاوه بر این، فندق یک منبع خوب از ویتامین‌ های ب 1، ب2، و ب 6 است. این ویتامین ‌ها برای حفظ سلامت مغز و خون ‌سازی ضروری هستند، مخصوصا برای کودکان در حال رشد.
پشتیبانی از پوست: ویتامینEموجود در فندق به مبارزه با علائم پیری مانند لکه های تیره و خطوط و چین و چروک ها می رود ضمن این که محافظ پوست در برابر آسیب های نور خورشید نیز محسوب می شود. مصرف فندق راهی برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و جلوگیری از صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش است.

منبع : الو دکتر

ارسال شده در 23 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • خانواده ها و تحقیر فرزندان
  • 7 دلیل برای قطع مصرف الکل
  • اهمیت خواب آرام در کودکی
  • 6 دلیل که آووکادوها عالی هستند
  • همه مصائب فرزند دارشدن
  • از ویتامین دی چشم پوشی نکنید
  • عوارض و آسیب های دنیای مجازی
  • تاثیرگذاری معلمان در بهداشت روانی کودکان و نوجوانان
  • محبوبترین ها

  • تاثیرپذیری روحیات از تغذیه افراد
  • تغییر روش زندگی برای تقویت حافظه و ذهن
  • تسکین یافتن و کسب آرامش
  • آموزش ناپدری و ناماداری خوب بودن
  • امنیت روانی کودکان و بی توجه والدین
  • روشهای سریع برای دفع آلزایمر
  • ویژگی مشترک فعالیت های لذت بخش
  • چگونه شکست عشقی را درمان کنیم؟
  • رپورتاژ

  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • لیفت‌پلاس، آخرین تکنیک لیفت صورت، گردن و ابرو
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    پرپین آلا

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است