%da%a9%d9%88%d9%81%d8%aa%d9%87-%d8%a8%d8%a7-%d8%b3%d8%b3-%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%b1-300x300

شب یلدا طولانی‌ترین شب سال معرفی شده است، بنابراین بسیاری از اقوام سعی بر برپاداشتن شامی خاطره‌انگیز در کنار خانواده خود هستند. در اینجا ما شما را با یک سری از این غذاهای لذیذ آشنا می‌کنیم.

کوفته با سس انار

مواد لازم:

بلغور یک چهارم پیمانه (24 گرم)

گوشت گوساله (چرخ کرده)400 گرم

سبزی (خرد کرده)200 گرم

بادام زمینی (کوبیده شده)150 گرم

زردچوبه (پودرشده)1 قاشق چایخوری (3 گرم)

تخم مرغ1 عدد (55 الی 60 گرم)

پیازداغیک چهارم پیمانه (12 گرم)

آرد سفید یا ذرت2 قاشق سوپخوری (18 گرم)

نمکبه مقدار لازم

فلفل سیاه (پودرشده)به مقدار لازم

روغن مایع (مخصوص سرخ کردن)به مقدار لازم

پیاز (خرد شده)1 عدد (140 گرم)

آب5 پیمانه (800 میلی لیتر)

آب انار2 پیمانه (320 میلی لیتر)

رب انار (کمی غلیظ و شیرین)نیم پیمانه (80 میلی لیتر)

انار1 عدد (برای تزئین)

koooo

طرز تهیه

1. بلغور را از 12 ساعت قبل در مقداری آب خیس کرده، سپس در آبکش بریزید و به همراه گوشت، سبزی، بادام زمینی، زردچوبه، تخم مرغ، پیازداغ و نیمی از آرد، نمک و فلفل خوب مخلوط کرده، ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند.
2. مقداری روغن را در قابلمه مناسبی داغ کنید. کف دست را با روغن چرب کرده از مایه کوفته به اندازه دلخواه برداشته و گرد کنید، تمام مایه را به همین صورت آماده کنید و در روغن تفت دهید.
3. مایه ها را از روغن در آورده و در همان روغن پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
4. بقیه آرد را اضافه کنید، تفت داده تا بوی خامی آن گرفته و تغییر رنگ دهد.
5. آب، آب انار، نمک و فلفـل را بیفزائید، روی حرارت بماند تا به جوش آید. کوفته ها را به آب در حال جوش اضافه کنید، پس از 10 دقیقه حرارت را ملایم کرده، در ظرف را ببندید تا بپزند. 6. در اواخر پخت رب انار را بیفزائید. دقت کنید در هنگام پخت، آب کوفته کاملاً تبخیر نشود و حدود سه پیمانه به صورت سس برای کوفته باقی بماند.
7. ظرف دلخواه ریخته و با دانه‌های انار تزئین کنید.

نکته: سبزی شامل شبت، مرزه، تره و پیازچه است.

کباب انارآغوز

مواد لازم

راسته گوساله یا بره800 گرم
مغز گردو (چرخ‌شده)200 گرم
پیاز (رنده‌شده)2 عدد
سس انار4/1 پیمانه
آب انار15 میلی‌لیتر
نمک و فلفل سیاه و قرمزبه مقدار لازم
%da%a9%d8%a8%d8%a7%d8%a8
طرز تهیه
1. راسته را به ابعاد 4×4 سانتی‌متری خرد کنید. گردو، پیاز، سس انار، آب انار و فلفل را در ظرفی مخلوط کرده و تکه‌های گوشت را به مدت (حداقل 10 ساعت و حداکثر 24 ساعت) در آن بخوابانید و در یخچال بگذارید تا کاملاً مزه‌دار شود.
2. گوشت را به سیخ کشیده و زیر گریل یا روی کباب‌پز کباب کنید. در نیمه‌های پخت به آن نمک بزنید. سپس در ظرف مورد نظر کشیده و روی آن را با دانه‌های انار تزیین و سرو کنید.

آش انار (غذای سنتی ساوه)

آش انار یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که علاوه بر طعم عالی، از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است. مهم ترین امتیاز آش انار، داشتن مقادیر قابل توجه از سبزیجاتی است که برای سلامت و تندرستی بسیار ارزشمند است. آش انار با توجه به سهولت طبخ، از بهترین انتخاب‌ها برای شب یلدا است، به ویژه زمانی که تمام اعضای خانواده در کنار هم جمع می شوند و از خوردن آن لذت می برند و یلدا را با به جا آوردن سنت ها زنده نگاه می دارند.

مواد لازم:

 لپه نیم پیمانه (75 گرم)برنج 1و نیم پیمانه (240گرم)

فلفل سیاه (پودرشده) و نمکبه مقدار لازم

سبزی (پاک وخردشده)200 گرم

پیاز داغنیم پیمانه (25 گرم)

آب گوشت4 پیمانه (640 میلی لیتر)

دانه های انارمقداری برای تزیین

سبزی شامل تره، گشنیز و جعفریاز هر کدام 60 گرم

نعناع20 گرم

%d8%a2%d8%b4

طرز تهیه

1. لپه را با مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن لپه، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، برنج را نیز در ظرفی جداگانه خیس کنید، سپس هنگام پخت، لپه و برنج را در آبکش بریزید،
2. در قابلمه ای مناسب، لپه، برنج، مقداری نمک و ده پیمانه آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد حرارت را ملایم کرده، در ظرف را بگذارید تا پخته شود،
3. پس از پخت، در آبکش بریزید و با گوشت¬کوب بکوبید. سبزی، رب انار، زردچوبه، نیمی از پیازداغ، آب گوشت و مقداری فلفل به برنج و لپه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا آش کاملاً جا بیفتد. سپس در ظرف‌ مورد نظر بریزید و با مابقی پیازداغ و دانه ¬های انار تزیین و سرو کنید.

نکته: مقدار تره بر مبنای پاک شده آن است که مقدار پاک نشده آن 80 گرم می باشد.
مقدار گشنیز، جعفری و نعناع بر مبنای پاک شده آن ها است که مقدار پاک نشده آن ها دو برابر میزان داده شده می باشد.
در صورت تمایل می توانید در آخر پخت، کمی گلپر به آش اضافه کنید.
اناری را خریداری کنید که بدون لک باشد، همچنین نرم و پلاسیده نباشد. به خاطر داشته باشید که انارهای سنگین معمولاً انتخاب مناسبی نیستند.
انار را می توانید یک تا دو هفته در جای خنک و تاریک یا به مدت چندین هفته در یخچال نگه داری کنید.
از خواص انار می توان به مفید بودن برای بیماران قندی، شفاف کننده پوست، منبع مهم آنتی اکسیدان، ضدافسردگی و میگرن، تسکین سرفه و بازکننده صدا، تسکین خارش های بدن، رفع تشنگی، درمان زخم های دهان و داخل بینی اشاره کرد.

منبع: سانازسانیا