دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
دکتر وفایی
دکتر حمیدرضا وفایی
جراحی پلاستیک و ترمیمی (لیپوماتیک)
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
ایران نوین – رجایی
لاغری با دستگاه یا رژیم
کلینیک ایران نوین

تداخل داروها تداخل دارو با مواد غذایی تئاخل دارو با نوشیدنی ها

اثر بخشی داروها تا حدود زیادی به مواد غذایی و نوشیدنی هایی که استفاده می کنید بستگی دارند.در واقع برخی از مواد خوراکی می توانند روی اثر بخشی داروها اثر بگذارند.مشورت با پزشک در این خصوص و خواندن بروشور داروها را نباید فراموش کرد.در اینجا به برخی از متداول‌ترین تداخلات دارو و غذا اشاره خواهد شد.

گریپ‌فروت
گریپ‌فروت برخلاف سایر مرکبات حاوی ترکیبی به نام فورانوکومارین است که تغییراتی را در برخی داروها ایجاد کرده و از طرق مختلف با برخی داروها تداخل دارد. گریپ‌فروت سبب افزایش جذب داروهای استاتین (سیمواستاتین، لووستاتین و …) می‌شود. این داروها جهت کاهش کلسترول خون تجویز می‌شوند. افزایش میزان استاتین خون سبب بروز عوارضی مانند درد عضلانی، افزایش آنزیم‌های کبدی و اختلالات کبدی می‌شود. به همین علت توصیه می‌شود که در صورت مصرف داروهای استاتین از مصرف گریپ‌فروت خودداری شود.

همچنین گریپ‌فروت سبب متابولیسم غیرطبیعی داروهایی مانند آنتی‌هیستامین‌ها، کنترل کننده‌های فشارخون، جایگزین‌های هورمون تیروئید و بلوکه کننده‌های اسید معده شده و می‌تواند منجر به کاهش یا افزایش میزان دارو در خون شود. بنابراین توصیه می‌شود در صورت مصرف این داروها از مصرف گریپ‌فروت اجتناب شود یا مصرف آن کاهش یابد.

سبزیجات برگ سبز
داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین فاکتورهای انعقادی وابسته به ویتامین K را مهار می‌کنند. مصرف مقادیر زیاد سبزیجات برگ سبز به علت داشتن ویتامین K می‌تواند سبب کاهش اثربخشی این داروها جهت جلوگیری از لخته شدن خون شود. به خصوص زمانی که دریافت سبزیجات به طور قابل توجه کاهش یا افزایش یابد، این مشکل تشدید خواهد شد. بنابراین توصیه می‌شود که در صورت دریافت داروهای رقیق کننده خون، سبزیجات برگ سبز در مقادیر ثابت دریافت شده و میزان مصرف تغییر نکند.

جانشین‌های نمک
غالبا در جانشین‌های نمک، سدیم با پتاسیم جایگزین می‌شود. بیماران مبتلا به نارسایی قلبی که دیگوکسین دریافت می‌کنند و افرادی که مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) را به منظور درمان پرفشاری خون دریافت می‌کنند باید در مصرف جایگزین‌های نمک دقت کنند. افزایش دریافت پتاسیم سبب کاهش اثربخشی داروی دیگوکسین و در افراد دریافت کننده مهارکننده‌های ACE سبب افزایش قابل توجه پتاسیم در خون می‌شود.

فیبر
دیگوکسین به منظور تقویت عضلات قلب، کاهش ضربان قلب و دفع مایعات اضافی از بدن تجویز می‌شود. فیبر رژیم غذایی، به خصوص فیبرهای نامحلول مانند سبوس گندم می‌تواند سبب کاهش سرعت جذب دیگوکسین و کاهش اثربخشی دارو شود. توصیه می‌شود بیماران دارو را یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از وعده غذایی مصرف کنند.

غذاهای حاوی تیرامین
تیرامین نوعی اسید آمینه است. مقادیر بالای آن در خون می‌تواند سبب افزایش فشارخون شود. برخی داروها مانند مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOIs) که برای درمان افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرند و داروهای مورد استفاده در درمان علائم بیماری پارکینسون سبب اختلال در تجزیه تیرامین می‌شوند. توصیه می‌شود بیماران دریافت کننده داروهای مذکور از مصرف غذاهای حاوی تیرامین مانند شکلات، پنیر کهنه، گوشت دودی، هات‌داگ و محصولات تخمیر شده سویا خودداری کنند.

لبنیات
کلسیم فرآورده‌های لبنی مانند شیر، ماست و پنیر در معده و قسمت فوقانی روده باریک به آنتی‌بیوتیک متصل شده و با تشکیل یک ترکیب نامحلول مانع جذب برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مانند تتراسایکلین و سیپروفلوکساسین می‌شود. به منظور جلوگیری از بروز این مشکل توصیه می‌شود آنتی‌بیوتیک‌ها یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از وعده غذایی مصرف شوند.

این توصیه در مورد تمام آنتی‌بیوتیک‌ها کاربرد ندارد. به عنوان مثال توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از مشکلات معده مترونیدازول با آب یا شیر مصرف شود.سپید

منبع: شفا آنلاین

 

5 1000
ارسال شده در 25 آذر 1395 توسط با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • اهمیت مصرف سالاد برای لاغری
  • خانم ها از این مکمل ها استفاده نکنند
  • نوشیدن روزانه چای سبز چه فوایدی دارد؟
  • سفیدی مو با کدام خوراکیها دیرتر به سراغ انسان می آید
  • شناسایی متداولترین اختلالات در روابط زناشویی
  • چرا انقدر کم تحمل هستیم؟
  • اطلاعاتی پیرامون مصرف برنج
  • آلرژی بهاری و این داروهای سنتی
  • محبوبترین ها

  • نقش سبزیجات و میوه ها در درمان سرطان
  • اگر هر روز شیر بادام با عسل بخورید چه اتفاقی می افتد
  • خواص 29 عرق گیاهی را بشناسیم
  • فوائد برگ بید و عکس هایی از بید
  • درمان سندرم داون با این نوشیدنی
  • خواص گلاب را بهتر بشناسیم
  • استفاده از گل سرشوی خلخال در مصنوعات بهداشتی اروپا
  • انواع سرکه و خواص و کاربردهای هر کدام
  • رپورتاژ

  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • ارائه پیشرفته ترین خدمات دندانپزشکی توسط دکتر راه انجام
  • کلینیک دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی رویال
  • خدمات دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی دکتر نوروزعلی
  • جراحی های زیبایی و ترمیمی دکتر بهجو
  • ارکید
    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x