ويتامين E يک ويتامين محلول درچربي است، كه فرم‌هاي مختلف آن مورد استفاده توان و قدرت بدن قرار مي‌گيرد.

فرم فعال ويتامين E «آلفا توکوفرول» نام دارد که يک آنتي اکسيدان قوي بيولوژيکي محسوب مي‌شود.

اين ويتامين نقش اساسي در ايمني بدن و همچنين مرمت و ترميم DNA و ديگرفرايندهاي متابوليکي دارد.

منابع غذايي رايج ويتامين E شامل روغن‌هاي گياهي (روغن گياه گندم، روغن آفتابگردان، روغن بادام زميني، روغن ذرت)، سبزيجات برگي سبز، حبوبات يا غلات، آجيل‌ها، فندق، اسفناج، گل کلم، سبوس (غلات، لوبيا، باقلا) کيوي و انبه هستند.

شخصي که به علت ناتواني در ترشح صفرا يا به علت بي‌نظمي در متابوليسم چربي‌ها قادربه جذب چربي نباشد درخطر کمبود ويتامين E قرار مي‌گيرد.

نوزادان کم وزن و نارس نيزدر خطر کمبود اين ويتامين هستند. سطح ويتامين E خون ممکن است با کمبود روي کاهش يابد.

نتايج تحقيقات علمي نشان داد كه ويتامين E ممکن است به جلوگيري ازبيماري قلبي کمک کند و همچنين

ميزان جذب بالاي ويتامين E با کاهش ميزان بروز سرطانهاي پروستات و پستان همبستگي دارد.

افزايش جذب ويتامين E رژيم غذايي ممکن است خطرسرطان روده بزرگ را خصوصا در زنان زير 65 سال کاهش دهد.