دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
فوق‌تخصص درد
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
کارشناس شنوایی سنجی
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
دندانپزشکی عمومی
کلینیک دیبا
دندانپزشکی دیبا
کلینیک تخصصی
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
متخصص لمینیت و زیبایی

نقرس پیشگیری از افزایش سطح اسید اوریک بالا بودن اسید اوریک افزایش دائم سطح اسید اوریک اسید اوریک در خون

از ازتباط بین بیماری نقرس و افزایش اسید اوریک بدنتان چه میزان اطلاع دارید این عارضه با چه نشانه هایی در افراد مختلف پدید می آید از نشانه های بارز برای پدید آمدن این عارضه می توانیم به تورم پاها اشاره کنیم وقتی مقدار طبیعی اسید اوریک خون از حد مجاز بیشتر شود واکنش های مختلفی در بدن پدید می آید که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

در قرون وسطی، نقرس به عنوان بیماری ثروتمندان شناخته می شد؛ اما امروزه، یکی ازشایع ترین بیماری های مربوط به سوخت و ساز بدن در بین بزرگسالان است.

نقرس به دلیل بالا بودن بیش از حد اسید اوریک در خون بروز می کند. دو نوع نقرس وجود دارد: نقرس اولیه، که مادرزادی است و نقرس ثانویه که بیماری اکتسابی است. نقرس اولیه در نتیجه اختلال در روند سوخت و ساز بدن در ارتباط با دفع ناکافی ضایعات از طریق کلیه است. در نوع دوم، بیماری نقرس به دلیل بیماری ها یی مانند تومور، کم خونی و دیابت و در پی اختلال عملکرد کلیه ایجاد می شود. علل مربوط به تغذیه شامل پرهیز کامل از خوردن یا افزایش مصرف گوشت است.

اما چه چیزی باعث ایجاد اسید اوریک بیش از حد در خون می شود؟
ترکیبات ارگانیک به نام پورین در پی فعالیت متابولیکی بدن به اسید اوریک تغییر پیدا می کند. سپس اسید اوریک از طریق کلیه ها از بدن دفع می شود. در صورت ابتلا به نقرس اولیه، اسید اوریک در بدن باقی
می ماند. این به آن معناست که سطح اسید اوریک در خون افزایش خواهد یافت. همچنین بدن اسید اوریک را از مواد غذایی ، به ویژه از محصولات حیوانی جذب می کند.
چگونه اسید اوریک باعث نقرس می شود؟
به دلیل نداشتن علایم افزایش سطح اسید اوریک، معمولا برای سال های زیادی متوجه آن نمی شوید. با این حال، افزایش دائم سطح اسید اوریک به نقرس می انجامد. این افزایش باعث تشکیل بلورهای اسید اوریک می شود. این بلورها در شست پا ، بورس یا کیسه سینوویال، غلاف تاندون و غضروف گوش یا در کلیه به عنوان سنگ تجمع پیدا می کند. حملات حاد نقرس معمولا شامل شروع ناگهانی درد شدید، همراه با قرمزی شدید و تورم است. در صورتی که اقدامات لازم در زمان مناسب انجام شود دلیلی برای رسیدن به این مرحله نیست و علایم را نیز می توان با یک رژیم غذایی متعادل کنترل کرد.
چگونه می توان بیماری نقرس را تشخیص داد؟
سطح اسید اوریک را می توان از طریق آزمایش خون مشخص کرد. مردان بیشتر از زنان دچار نقرس می شوند. با این حال، در زنان این خطر در آغاز دوره یائسگی افزایش پیدا می کند. رژیم های شدید غذایی به مدت طولانی و افزایش تجزیه سلول های بدن می تواند سطح اسید اوریک را بالا ببرد. عکس آن نیز صادق است یعنی زیاده روی درمصرف گوشت باعث افزایش سطح اسید اوریک می شود؛ همچنین مصرف مشروبات الکلی در بروز این بیماری نقش دارد.
مقادیر طبیعی اسید اوریک در خون:
مردان 3.5 7mg / dl
زنان 2.5 5.7mg / dl
درمان چیست؟
در صورت بالا بودن اسید اوریک ، اولین درمان تغییردادن عادات غذا یی است. اگر سطح اسید اوریک طی یک دوره طولانی بالا بماند و تغییر رژیم غذایی هیچ کمکی نکند، فرد مجبور است دارو مصرف کند. این امریا باعث کاهش تولید اسید اوریک در بدن می شود یا دفع اسید اوریک را از طریق کلیه ها افزایش می دهد. در صورت حملات حاد نقرس، مسکن های ضد التهاب همراه با کمپرس سرد می تواند در زمان کوتاه و به طور قابل توجهی درد را آرام کند. درباره درمان با پزشک خود مشورت کنید و به صورت منظم آزمایش دهید.

نکاتی برای پیشگیری از افزایش سطح اسید اوریک و نقرس:
کنترل کردن وزن بدن و کاهش وزن به آرامی.
مصرف روزانه میوه های تازه، سبزی، محصولات سبوس دار و حبوبات .
مصرف روزانه لبنیات کم چرب.
توجه کردن به پورین موجود در مواد غذایی.
اجتناب از خوردن احشا و ماهی های کنسرو مانند ساردین در روغن.
مصرف نکردن بیش از 100گرم گوشت، سوسیس، ماهی و مرغ در روز .
مصرف نکردن مشروبات الکلی.
خوردن مواد غذایی کم چرب.
نوشیدن روزانه مایعات کم کالری مانند آب، چای و آب میوه طبیعی.
برای اتخاذ یک برنامه غذایی مناسب از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید.

روزنامه خراسان،

5 1000
ارسال شده در 26 آذر 1395 توسط با موضوع بیماری ها

ارکید
تلگرام دکتر سلام
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x