آیا شایعه وجود رنگ در ماهی قزل آلا واقعیت دارد؟ماهی هایی که با رنگ های غیرمجاز در بازار عرضه می شوند چگونه قابل شناسایی خواهند بود ؟ برای بررسی ماهی های سالم از ماهی های رنگ شده قبل از خرید چه کارهایی لازم است انجام دهیم .

رئیس انجمن علمی بهداشت آبزیان گفت: رنگدانه هایی که در کارخانجات تولید غذای ماهی به خوراک ماهی اضافه می شوند، منشاء طبیعی دارند و مجاز هستند.

دکتر مهدی سلطانی، رئیس انجمن علمی بهداشت آبزیان با اشاره به سلامت گوشت قزل آلای رنگی افزود: با توجه به این که رنگ نارنجی گوشت ماهی برای مصرف کنندگان جذاب تر است. در کارخانجات تولید غذای ماهی نوعی رنگدانه به خوراک ماهی اضافه می شود که منشاء طبیعی دارد و مجاز است.

وی ادامه داد: این رنگدانه ها ترکیبات کاروتنوئیدی با منشاء طبیعی هستند و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند که حتی کیفیت گوشت ماهی را بهتر می کنند.

سلطانی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است از رنگدانه های غیر مجاز هم استفاده شود؟ گفت: امکان تخلف در این زمینه کم است و استفاده از مواد شیمیایی برای ماهی ها مخاطره آمیز است و عملاً امکان ندارد.

*** امکان استفاده از رنگدانه های مصنوعی بسیار ضعیف است
همچنین در ادامه این برنامه رادیویی، دکتر عبدالحی، معاون آبزی پروری سازمان شیلات در مورد نظارت بر مزارع پرورش ماهی گفت: امکان استفاده از رنگدانه های مصنوعی بسیار ضعیف است و چنین دانش و تخصصی وجود ندارد. از نظر نظارت نیز اگر در مزارع پرورش ماهی آب سالم وجود نداشته باشد امکان پرورش ماهی نیست و معمولاً این مزارع در مناطق خوش آب و هوایی هستند.

وی ادامه داد: در همه استان ها و شهرستان ها دفاتر شیلات وجود دارد. از مزارع بازدید می کنند و آن ها را تحت کنترل و نظارت شیلات و سازمان دامپزشکی است و کارخانه های تولید غذای ماهی نیز تحت کنترل است.

در پایان اظهارداشت: اما اگر قزل آلای رنگی به جای سالمون به فروش برسد تخلف محسوب می شود و ماهی های سالمون گونه ای متفاوت هستند.

شبکه رادیویی سلامت

ارسال شده در 26 آذر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • همه چیز درباره پیر گوشی
  • مراقبت از چشم در برابر آب مروارید
  • روحیات افراد سالمند
  • ازکجا بدانیم آماده ازدواج نیستیم
  • مصرف مکرر نوشیدنی های نشاط آور
  • تقویت حواس پنجگانه
  • نکات تغذیه ای مهم برای یک نوجوان
  • تشخیص و شناخت مردان بی قید و بند
  • آرام کردن درد شقیقه ها با این روش های طبیعی
  • سلامتی و طول عمر با پیشگیری از ابتلا به سرطان
  • رژیم پاکسازی دو هفته ای برای کاهش وزن
  • قطع ناگهاني دارو،عامل اصلي بروز سکته در مبتلايان به فشار خون است
  • با حجامت دوست باشید
  • آشنایی با آناتومی ستون فقرات (مهره ای)
  • شکر نخورید ، خنگ می شوید
  • محبوبترین ها

  • چرا بادام خواب آور است؟
  • زمان مناسب بین خواب و غذا خوردن
  • رژیمی بودن برخی نوشابه ها صحت دارد؟
  • راه های درمان سوختگی کدامند؟
  • چگونه بدانیم که قارچ کیفیت خوبی دارد یا نه
  • شیر پاستوریزه نشده چه زیانهایی دارد؟
  • بررسی قهوه از دیدگاه متخصصان تغذیه
  • کلسترول موجود در میگو
  • ویتامین D چه کارهایی برای بدن انجام میدهد
  • رژیم غذایی و نامنظم شدن زمان و مدت قاعدگی در خانمها
  • با چه نوع غذاهایی دچار مسمویت می شویم؟
  • افزایش بیماری با مصرف خوراکی های غیر بومی
  • زیاده روی در استفاده از شکلات و اضطراب
  • بررسی رژیم های غذایی گیاهخواری و فواید و مضرات آنها
  • اشتباهات رایج در رژیم غذایی قدیمی ها
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است