با توجه به افزایش دور ریزی نان بر اثر رشد کپک، پژوهشگران پژوهش       سرای دانش‌آموزی با تولید عصاره آویشن راهکاری را برای جلوگیری از رشد کپک در صنعت نان‌سازی ارائه کردند.

 

 فیروزه خداوردی از محققان این طرح با بیان اینکه در این مطالعات اثر بازدارندگی عصاره آویشن بر روی رشد کپک‌ها مورد مطالعه قرار گرفت، گفت: با توجه به افزایش میزان دور ریزی‌های نان این مطالعه را در دستور کار قرار دادیم.
خداوردی با اشاره به نحوه اجرای این مطالعات یادآور شد: برای این منظور یک محیط کشت شاهد و 3 محیط کشت کنترلی در نظر گرفتیم.
وی با تاکید بر اینکه در این پروژه تحقیقاتی عصاره آویشن تهیه شده است، اضافه کرد: در این آزمایش از درصدهای مختلف 25، 50 و 100 درصد عصاره آویش استفاده شد.
خداوری ادامه داد: نتایج این مطالعات نشان داد که پس از یک هفته در محیط‌های حاوی عصاره آویشن کپکی مشاهده نشد؛ ولی در محیط‌های آزمایشگاهی فاقد این عصاره شاهد رشد این میکروارگانیزم‌ها بودیم.
این محقق به بیان مزایای این طرح پرداخت و گفت: دستاوردهای این طرح در صنعت مزایای بسیاری دارد و عصاره آویشن می‌تواند جایگزین مناسبی برای نگهدارنده‌های شیمیایی که اثرات مخرب بسیاری نظیر سرطان‌زایی و جهش‌زایی دارند، باشند.
طرح «اثر بازدارندگی عصاره آویشن بر روی رشد کپک‌ها» با همکاری فیروزه خداوردی و زهرا سادات پرهیزکار از دانش‌آموزان مقطع دوره دوم متوسطه پژوهشسرای دانش‌آموزی کاوش اجرایی شد. این طرح در مرحله استانی جشنواره جوان خوارزمی حائز رتبه سوم و در جشنواره زیست فناوری حائز رتبه برتر شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 27 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • زمان مناسب برای تغذیه قبل از فعالیت ورزشی
  • هرگز اینگونه لباس هایتان را خشک نکنید
  • مضرات و فواید کاپساسین موجود در فلفل
  • اجتناب از خواب پس از سحری ضروری است
  • اتفاقات مختلف در بدن پس از کما
  • خواب شبانه انسان چقدر باید باشد تا به سلامتی لطمه نزند
  • در برخی گروه های خونی امکان بوجود آمدن دیابت بیشتر است
  • علل و عوامل ایجاد عفونت در بدن انسان
  • محبوبترین ها

  • باید و نباید های تغذیه ای مبتلایان به عارضه سلیاک
  • پیشگیری از بازگشت سرطان
  • درباره نقرس ؛ رژیم غذایی، درمان، علل و علائم آن چه میدانید
  • آبلیمو و پودر او ار اس الزامی ترین مایعات هنگام تهوع کودک
  • خطر ابتلا به نارسایی غدد فوق کلیوی در چه افرادی بیشتر است
  • علت ورم کردن مغز چیست؟
  • مقابله با سرطان سینه به وسیله این خوراکی ها
  • لبنیات، تاثیر پروبیوتیک ها را بیشتر می کنند
  • رپورتاژ

  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است