از بیماری سلیاک چه میزان اطلاع دارید این عارضه با چه نشانه هایی در بیماران پدیدمی آید خورد و خوراک این افراد باید کنترل شود و به دلیل آسیب به سیستم گوارشی بدن این افراد نباید گندم، جو و جوی دوسر مصرف کنند برای تشخیص این بیماری از روده کوچک فرد بیمار باید نمونه برداری به عمل آید .

شاید برخی از آنها بدون آنکه خود آگاه باشند مبتلا به یکی از جدی ترین بیماری ها در عصر حاضر به نام سلیاک هستند و باید بیماری خود را بشناسند.
بیماری سلیاک یکی از بیماری های بسیار شایع در جهان است و میلیون ها نفر بدون اینکه آگاه باشند به این بیماری مبتلا هستند، سلیاک یک بیماری خود ایمنی است که دستگاه گوارش را مورد حمله قرار می دهد و باعث آسیب به دیواره روده کوچک و حساسیت آن هنگام خوردن مواد غذایی حاوی گلوتن می شود.
گلوتن چیست و با بدن شما چه می کند؟
گلوتن نوعی پروتئین است که در برخی دانه ها بویژه گندم وجود دارد و این بیماری باعث سخت شدن فرآیند جذب این پروتئین توسط بدن می شود.
فرد مبتلا به سلیاک پس از خوردن مواد غذایی حاوی گلوتن به طور ناگهانی با حمله آلرژیک به صورت تولید آنتی بادی در بدن مواجه می شود و این باعث التهاب و بروز سوء هاضمه در افراد می شود.
علائم سلیاک را در خود احساس می کنید؟
از جمله علائم بیماری سلیاک می توان نفخ شکم، دل درد، اسهال، کاهش وزن، بثورات پوستی شدید، کم خونی و فقر آهن، مشکلات عضلانی و اسکلتی، درد مفاصل، اختلال رشد و کوتاهی قد در کودکان، تشنج، سوزش پاها، آفت و زخم دهان را می توان نام برد.
سایر بیماری هایی که مبتلایان به سلیاک با آن دست و پنجه نرم می کنند
بیماران مبتلا به سلیاک همچنین از مشکلات جانبی چون پوکی استخوان، سقط جنین و ناباروری در بانوان، ابتلا به بیماری تیروئید، دیابت نوع یک و آرتریت روماتوئید نیز رنج می برند.
چگونه تشخیص دهیم که به سلیاک مبتلا هستیم؟
اگر گمان می کنید که علائم بیماری سلیاک در شما وجود دارد بعد از مشاوره با پزشک تنها با یک آزمایش خون می توانید از نتیجه آگاه شوید، همچنین روش نمونه برداری از بافت نرم روده کوچک یا همان بیوپسی از روده هم وجود دارد و می توان به این ترتیب بیماری را در افراد شناسایی کرد.
درمان بیماری سلیاک چگونه است؟
اگر شما مبتلا به بیماری سلیاک هستید علاوه بر مصرف دارو تحت نظر پزشک می توانید با تغییر در رژیم غذایی خود از تشدید علائم بیماری در خود جلوگیری کنید، از جمله غذاهای حاوی گلوتن مانند گندم، جو، جوی دوسر را مصرف نکنید، نتایج تحقیقات بر روی بیماران نشان داده است که با رعایت رژیم غذایی در عرض چند ماه علائم بیماری در بسیاری از افراد کاهش یافته است.
کارشناسان به افراد مبتلا به این بیماری و بویژه والدین کودکان سلیاکی توصیه می کنند نظارت دقیقی بر رژیم غذایی کودکان خود بویژه در مهمانی ها و رستوران ها داشته باشند و قبل از خوردن هر ماده غذایی بویژه مواد غذایی صنعتی و فرآوری شده حتماً مواد تشکیل دهنده آن را بررسی کنند.
این بیماری هنوز درمان قطعی ندارد و تنها رعایت رژیم غذایی و اجتناب از ناپرهیزی می تواند آن را کنترل کند.
منبع:Webmd

ارسال شده در 27 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع بیماری ها

پیشنهاد سردبیر

  • درباره یائسگی چه می دانید
  • تغذیه و هیدراتاسیون برای ورزش
  • مضرات خواندن کتابهای ebook
  • 7 راه حل مفید برای خشک و زبری مو
  • میان وعده های کمکی برای اطفال
  • هر دارويي مي‌تواند بر كبد تاثير داشته باشد
  • خشم در بیماری افسردگی
  • آموزش تصویری کازان دیبی دسر معروف ترکیه
  • محبوبترین ها

  • حلقه های بادمجان در فر- آموزش تصویری
  • پیتزا در قالب تارت
  • تارت تابستانی با گیلاس شیرین
  • آموزش تصویری کیک هویج ترکیه
  • له معجون پیاز و به
  • کاپ کیک کشمش و قهوه
  • تهیه شیرینی با هویج و زنجبیل
  • یخ در بهشت موزی رژیمی
  • رپورتاژ

  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • خرید اینترنتی بلیط هواپیما و رزرو هتل بهتر است یا خرید تور ؟
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است