معروف ترین غذاهای شمالی سماق قاتوق خورش سماق خورش ترشه سماق

 آیا تا بحال خورش های گیلانی را امتحان کرده اید خورشی که در این مطلب برایتان در نظر گرفته ایم خورش سماق نام دارد که برای علاقه مندان به غذاهای ترش انتخاب خوبی به شمار می رود با امتحان کردن این خورش مطمئن باشید عاشق طعم و مزه آن خواهید شد .

 خورش سماق، سماق قاتوق یا خورش ترشه سماق یکی از معروف ترین غذاهای شمالی است که در گیلان طرفداران زیادی دارد. خورشی ترش و خوشمزه که اگر اهل خوردن غذاهای ترش باشید، بدون شک می تواند گزینه خوبی برای برنامه غذایی شما به حساب بیاید.

مواد لازم:

  • 3 عدد سینه مرغ
  • 500 گرم سبزی خورش
  • 2 عدد پیاز
  • 3 /1 پیمانه  لوبیا قرمز
  • 2 /1 پیمانه آبغوره
  • 5 ق س سماق
  • 3 /1 پیمانه غوره
  • 5 حبه سیر
  • روغن و نمک  به مقدار لازم

 طرز تهیه:

1.  سیرها و پیازها را پوست کنده، بشویید، ریز خرد کنید و درروغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس  مرغ خرد شده ، 3 قاشق سماق و نمک  را اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت 10 تا 15 دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغ‌ها تغییر کند. پس از تغییر رنگ مرغ‌ها می‌توانید لوبیاها را همراه ۴ پیمانه  آب اضافه کنید و در حالی که حرارت را زیاد کرده‌اید بگذارید تا خورش شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۲ ساعت بگذارید مواد بپزد.
2.  سبزی‌ها را بعد از شستن و خشک کردن ریز خرد کرده، در روغن به مدت ۱۰ دقیقه سرخ کنید. حالا یک قاشق سماق را به سبزی‌های سرخ شده اضافه و خوب مخلوط کنید. بعد آن را از روی حرارت بردارید.
3.  پس از گذشت 2 ساعت و درست زمانی که لوبیاها نرم شد می‌توانید سبزی‌های تفت داده شده را با آبغوره و غوره‌ها و یک قاشق باقیمانده سماق به آن اضافه کنید. حالا تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید و با حرارت کم اجازه دهید خورش جا بیفتد – به روغن بیفتد – سپس با برنج سرو کنید.
مجله آشپزی مثبت

5 1000
ارسال شده در 28 آذر 1395 توسط با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • ازدواج سالم و این راهنمایی ها
  • خدمات دندانپزشکی در مدرسه ها
  • وقتی خسته هستید چگونه ماساژ دهید
  • دقیقه های عمرتان را با سیگار کاهش ندهید
  • داشتن اختلال جنسی از کجا مشخص میشود؟
  • برای جوان ماندن چه بخوریم و چه نخوریم
  • عکس هایی از وسیله دانسیتومتر
  • معرفی برخی رژیم های غذایی نادرست
  • محبوبترین ها

  • غلات کامل و شناخت صحیح آنها
  • چربی خون بر چند نوع است
  • ماست نباید با این میوه ها مخلوط شود
  • برای کاهش تشنگی در ماه رمضان این نوشیدنی های سنتی بسیار عالی است
  • در هوای آلوده این روزهای اهواز چه کنیم؟
  • بهترین آبمیوه ها برای حفظ سلامت
  • تزئین غذا از لزومات وعده های غذایی است
  • روزه داری در ورزشکاران
  • رپورتاژ

  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • نگاهی به لیزر و کارکرد آن در پوست و زیبایی
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • کلینیک دندانپزشکی و زیبایی دکتر علیرضا نوروزعلی
  • الو دکتر

    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس
    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما