امروز بیست و هشتم آذر ماه 1395 در نشست مطبوعاتی که به منظور برگزاری هفدهمین جشنواره ابوریحان بیرونی برگزار شد، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از رونمایی دو داروی جدید عرصه سلامت تا یکسال آینده خبر داد. این برنامه در تالار پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

دکتر افشین زرقی- معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره ابوریحان بیرونی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: «جشنواره بین المللی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حدود سه سالی است که با هدف برندسازی طرح های پژوهشی حوزه سلامت، به جشنواره ابوریحان بیرونی تغییر نام داده است. در این جشنواره نگاه ما صرفا داخل دانشگاهی نیست و از پژوهشگران برجسته حوزه سلامت در سه عرصه داخل دانشگاه (شهید بهشتی)، دانشگاه های علوم پزشکی کشور و بین المللی تقدیر خواهد شد.»

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه افزود: « 23 نفر به عنوان پژوهشگر برتر در سه بخش داخل دانشگاه، دانشگاه های علوم پزشکی و بین المللی انتخاب شدند که سه نفر از این پژوهشگران بین المللی(یک نفر از آمریکا و دو نفر از انگلستان)، دو نفر خارج دانشگاهی(دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران و یک نفر هم از دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد انتخاب شده است و 18 نفر نیز پژوهشگرانی در سه رده استاد، دانشیار و استادیار هستند که در دو سطح بالینی و پایه انتخاب شده و از آنها قدر دانی به عمل می آید.  بجز این تعداد در بخش برگزیدگان غیر حقیقی، مراکز تحقیقات برتر، دانشکده‌های علوم پزشکی برتر، مجلات و کتاب‌های برتر نیز در این جشنواره تقدیر می‌شوند که تعداد جوایز را به 30 می رساند.»

دکتر افشین زرقی خاطر نشان کرد: «در این جشنواره عملکرد معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی یک سال گذشته به صورت مبسوطی ارائه خواهد شد. چرا که شعار اصلی ما «پاسخگویی اجتماعی» است و به منظور نقد عملکرد خودمان چنین برنامه را نیز در جشنواره گنجانده ایم!

خوشبختانه در سالی که گذشت دستاوردهای پژوهشی بسیار خوبی نصیب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شد، امسال که سال اقتصاد مقاومتی است تعداد مراکز رشدمان از عدد 1 به 4 افزایش پیدا کرده است در واقع یک رشد چهارصد درصدی در تعداد مراکز رشد داشته ایم. با این افزایش تعداد مراکز دانش بنیان نیز رشد خواهد کرد. در حال حاضر تعداد شرکت های دانش بنیان به 33 عدد رسیده است. انتظار داریم این شرکت ها بتوانند با فعالیت های پژوهشی محصول محور گام های موثری را در اقتصاد مقاومتی بردارند.»

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: «همچنین در سال گذشته از یک داروی مکمل دارویی به نام یدوفولیک رونمایی کردیم، امسال نیز محصولات دانش بنیانی را آماده رونمایی داریم که در سال آینده از دو داروی دیگر رونمایی خواهیم کرد. این داروها برای اولین بار در زمینه بیماری های کلیه(سنگ کلیه) و در حوزه سرطان هستند.»

دکتر افشین زرقی از بهره برداری اتاق تمیز دانشگاه شهید بهشتی در سال جاری خبر داد و گفت: «این اتاق تمیز جزء بزرگترین اتاقهای تمیز دانشگاه های علوم پزشکی کل کشور است و ساخت آن حدود 10 میلیارد تومان هزینه برداشته است. در این اتاق داروهایی با کیفیت بالای تکنولوژی که معمولا بازاهای چند میلیاردی دارند و با تکنولوژی های پیچیده ساخته می شوند، به عرصه تولید می رسند. این داروها، داروهای بایو تکنولوژی، پکتیدی و صد سرطان را شامل می شوند.»

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از کاهش مالیات طرح های تحقیقاتی در کشور ابراز خرسندی کرد و گفت: « خوشبختانه دولت از طرح های تحقیقاتی و پژوهشی حمایت می‌کند، به طوری که مالیات طرح های تحقیقاتی از 15 آذر سال جاری با دستور وزیر بهداشت و معاونت تحقیقات فناوری این وزارتخانه از 20 درصد به 5 درصد کاهش یافته است.»

شایان به ذکر است دکتر افشین زرقی درباره بررسی آلاینده های مواد غذایی به عنوان یکی از پروژه های اصلی تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یاد کرده و ادامه داد: «این طرح با مشارکت معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام می شود که فاز اول آن در حال اجراست و امیدواریم با اجرای آن گام های موثری در عرصه سلامت مواد غذایی کشور برداشته شود. تا به این وسیله بتوانیم به جای درمان سرطان های ایجاد شده از مواد غذایی ناسالم، پیشگیری کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان گفت:  «لازم به ذکر است در هفدهمین جشنواره بین المللی پژوهش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (ابوریحان بیرونی) روزی را به عنوان روز فناوری در اول اسفند ماه هر سال وارد تقویم دانشگاه خواهیم کرد که در این روز محصولات فن آورانه شرکت های دانش بنیان معرفی می شوند.»