آیا شما هم قانون 5 ثانیه را شنیده اید.بر اساس این قانون خوردن چیزی که روی زمین افتاده، در صورتی که سریعا از روی زمین برداشته شود بی‌ضرر است.اما تحقیقات محققان نشان میدهد این قانون یک قانون ساختگی و غیر منطقی میباشد.

ایده پشت قانون 5 ثانیه این است که انتقال میکروب و باکتری به یک ماده غذایی نیازمند زمان است. این در حالی است که باکتری‌ها بلافاصله منتقل شده و غذای شما را آلوده می‌کنند.
هر قدر یک ماده غذایی بیشتر روی زمین بماند، باکتری بیشتری به آن منتقل می‌شود. البته تحقیقات نشان داده است که برخی از اصول این قانون واقعی است، اما سایر عوامل مانند ماهیت مواد غذایی و سطح تماس با زمین نیز به همین اندازه اهمیت دارند.
بنابراین قانون پنج ثانیه نیز در رده سایر تصورات غلط در مورد مواد غذایی قرار می‌گیرد. در این مطلب به معرفی 5 باور نادرست دیگر درباره مواد غذایی می‌پردازیم.
1. برخی از مواد غذایی کالری منفی دارند
این ایده که برخی از مواد غذایی کالری منفی دارند، برای افراد اهل رژیم لاغری بسیار شگفت‌انگیز است. کرفس ظاهرا یکی از این مواد غذایی معجزه‌آساست که از طریق هضم کالری بیشتری می‌سوزاند این امر در مورد سیب، کاهو و خیار نیز صدق می‌کند. اما متاسفانه هیچ غذایی کالری منفی ندارد.
مواد غذایی کم‌کالری مانند کرفس و سایر سبزیجات، کالری کمی دارند اما برای هضم شدن نیازمند کالری هستند. در واقع، به لحاظ نظری ممکن است یک غذا کالری منفی داشته باشد، اما مصرف آنها به تنهایی عوارض خاص خود را خواهد داشت.
2. شکر باعث بیش‌فعالی بچه‌ها می‌شود
تغذیه کودکان با شکر باعث نمی‌شود که از در و دیوار خانه آویزان شوند. علی‌رغم تاثیری که شکر بر سطح انرژی کودکان دارد، نباید تصور کنیم که مصرف شکر باعث بیش‌فعالی آنها خواهد شد. والدینی که باور دارند شکر باعث افزایش انرژی بچه‌ها می‌شود، به احتمال زیاد بیش‌فعالی آنها را به خوردن غذاهای شیرین نسبت می‌دهند. به علاوه، بچه‌ها اغلب در جشن‌های تولد یا تعطیلات شکر زیادی مصرف می‌کنند، چون هیجان دارند. از این رو، محیط نیز نقش به‌سزایی در میزان مصرف شکر دارد.
3. آدامس 7 سال در معده باقی می‌ماند
احتمالا وقتی بچه بودید، به شما اخطار دادند که آدامس‌تان را قورت ندهید، چون 7 سال تمام در معده‌تان می‌ماند. اما این افسانه بیش از آنکه فکرش را می‌کنید، بی پایه و اساس است. اگر یک تکه آدامس را قورت بدهید، معمولا بدون کوچک‌ترین مشکلی از دستگاه گوارش‌تان می‌گذرد. با این حال، قورت دادن آدامس به طور مداوم ممکن است مشکل‌ساز شود. حداقل در این مورد می‌دانیم که قورت دادن آدامس باعث انسداد دستگاه گوارش دو کودک شده است. پزشکان نیز مواردی را گزارش کرده‌اند که در آن توده‌هایی از آدامس و صمغ یا پوست تخمه آفتابگردان در معده بیمار تشکیل شده است.
4. تخم مرغ یک غذای ناسالم است
تخم مرغ سال‌های زیادی به واسطه محتوای بالای کلسترولی که دارد، مورد انتقاد قرار می‌گرفت. از این رو، مردم تنها از سفیده تخم مرغ برای تهیه املت استفاده می‌کردند. چون گفته می‌شد مضرات تخم مرغ به زرده برمی‌گردد. اما بالاخره معلوم شد که تخم مرغ هیچ ضرری ندارد و در واقع، یک غذای بسیار سالم است.
این درست است که زرده تخم مرغ مقدار زیادی کلسترول دارد. از این رو، ممکن است سطح کلسترول خون‌تان افزایش یابد. اما تخم مرغ حاوی مواد مغذی قابل‌توجهی است که موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شوند. تخم مرغ حاوی پروتئین، ویتامین ب-12 و ویتامین دی، ریبوفلاوین و فولات است که مزایای زیادی برای بدن دارند. کلسترول موجود در غذاهای مصرفی تاثیر زیادی بر سطح کلسترول خون ما ندارند. سطح کلسترول بیشتر از چربی موجود در رژیم غذایی تاثیر می‌پذیرد.
5. مواد غذایی آلی (ارگانیگ) همیشه مغذی‌ترند
خوردن مواد غذایی ارگانیک به شما احساس سلامتی می‌دهد، اما آیا کنار گذاشتن غذاهایی که با استفاده از ترکیبات مصنوعی و طعم‌دهنده‌های خوراکی تهیه شده‌اند، واقعا ما را سالم می‌کند؟ دانشمندان در این مورد هم نظر نیستند. اگر بی‌طرفانه نگاه کنید، تفاوت زیادی بین مواد غذایی ارگانیک و معمولی وجود ندارد. محققان با انجام یک مطالعه تحلیلی بر تحقیقات پیشین دریافتند که هیچ شواهدی مبنی بر این فرضیه وجود ندارد که غذاهای ارگانیک مغذی‌تر از مواد غذایی غیر ارگانیک هستند.
منبع: خبرپو