یکی از شب های خاطره انگیز و خوب برای هر ایرانی شب چله یا شب یلدا میباشد که در این شب افراد خانواده به گرد هم می آیند و یک شب را در شادی بسر میبرند.در این شب زیبا خوراکی های زیادی مصرف میشود و برخی ها دیگر خوردن خوراکی را از حد معقولش میگذرانند.بهتر است که در این شب تا حد ممکن خوراکی مصرف کنیم.

در شب یلدا در ایران مصرف آجیل از قدیم رسم است که برخی از دانه ها در آن دارای کالری بالا هستند و باید در خوردن آنها حد اعتدال را رعایت کرد.

با نزدیک شدن به بلند ترین شب سال، همه در جنب و جوش برای تدارک مهمانی برای اقوام و دوستان خود هستند برخی افراد هم به رستوران می روند و می خواهند شبی شاد و پرخاطره را پشت سر بگذارند، اما نباید به طور ناگهانی رژیم غذایی را نادیده گرفت. نتایج تحقیقات پژوهشگران در سراسر دنیا نشان داده است شب سال نو، شب جشن ها و رویدادهای ملی میهنی با وجود تمام خاطرات شیرین خود یکی از خطرناکترین شب ها است و معمولا عده زیادی از افراد به اورژانس بیمارستان ها مراجعه می کنند و موارد سکته قلبی و مغزی در این شب ها بسیار بالا است. کارشناسان علت را در رعایت نکردن رژیم غذایی و این ضرب المثل اشتباه که «یک شب که  هزار شب نمی شه» عنوان می کنند. کارشناسان به افراد توصیه می کنند بویژه اگر دچار بیماری های زمینه ای هستند هرگز رژیم غذایی خود را فراموش نکنند و میزبان ها نیز با توجه به سن مهمان ها و بیماری های احتمالی آنها بساط پذیرایی را مرتب کنند. کنترل قند و فشار خون در این شب برای بیماران الزامی است و بهترین توصیه خوردن شام سبک زودهنگام و در عوض خوردن میو های کم کالری و انار در مهمانی است. در شب یلدا در ایران مصرف آجیل از قدیم رسم است که برخی از دانه ها در آن دارای کالری بالا هستند و باید در خوردن آنها حد اعتدال را رعایت کرد.

منبع : الو دکتر