دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
کلینیک دیبا
دندانپزشکی دیبا
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر عامری
دکتر محمدحسن عامری
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو

 

پنیرک نام نوعی گیاه با خواص درمانی مختلف است می خواهیم به بررسی ویژگی های درمانی این گیاه در ادامه مطلب بپردازیم پنیرک در زمینه های مختلفی مفید و سودمند است از جمله می توانیم به درمان سرفه ، رفع مشکلات مثانه و رفع گرفتگی صدا اشاره کنیم توصیه های مختلف متخصصین طب سنتی در زمینه مصرف این گیاه را در ادامه مطلب بررسی خواهیم کرد .

۱- پنیرک گیاهی است علفی، به ارتفاع تا ۶۰ سانتی‌متر و پایا. پنیرک به صورت خودرو، در بسیاری از نقاط می‌روید و برای استفاده نیز کشت می‌شود

۲- قسمت مورد استفاده پنیرک در ایران، گل‌های بنفش‌رنگ خشک شده آن است

۳- دم‌کرده گل‌ها به خاطر داشتن موسیلاژ، یکی از داروهای خوب ضدسرفه است

۴- همچنین به عنوان ضدنزله (زکام) و تورم دهان و گلو مصرف می‌شود

۵- از سویی چون دارای خاصیت قابض ضعیف است، تا حدی به عنوان ضداسهال عمل می‌کند

۶- در طب عوام از گل پنیرک به صورت خوراکی، به منظور رفع مشکلات مثانه و به صورت ضماد موضعی در التیام زخم‌ها استفاده می‌شود. رنگ (آنتوسیانین‌ها) آن نیز در مواد غذایی به کار می‌رود

۷- برای تهیه چای، ۲ گرم از گل‌ها را با یک لیوان آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید و میل کنید. همچنین می‌توان روی همین مقدار گل، یک لیوان آب در حال جوش ریخته و پس از ۱۵ دقیقه، صاف نموده و میل کرد

۸- اثرات گل پنیرک، عمدتا مربوط به موسیلاژ و آنتوسیانین آن است که یکی از مهم‌ترین داروهای ضدسرفه و مفید برای رفع گرفتگی صدا است

۹- بهتر است پس از صاف کردن دم‌کرده، گل را کمی فشار دهید تا تمام موسیلاژ آن استخراج شود و تفاله را دور بریزید

۱۰ هنگام تهیه فرآورده‌ها، نباید بیش از پنج دقیقه آن را جوشاند، چون باعث هیدرولیز موسیلاژ و کم‌اثر شدن محصول می‌شود

۱۱- در منابع جدید مصرف گیاه را برای درمان کم‌خونی، مفید گزارش کرده‌اند. ۱۲- گل پنیرک یکی از منابع رنگ‌های طبیعی زرد خوراکی است

۱۳- ۵ گرم برگ را با یک لیوان آب به مدت حدود ۵ دقیقه بجوشانید یا روی همین مقدار برگ، یک لیوان آب در حال جوش بریزید و درب آن را بپوشانید؛ آن‌گاه پس از ۱۵ دقیقه مخلوط را صاف کرده و میل کنید. البته بهتر است محلول‌های سرد آن را قبل از مصرف، کمی گرم کنید. در صورتی که یک قاشق عسل به آن بیفزایید، تأثیر آن بیشتر می‌شود. این میزان مصرف را می‌توان روزی سه تا چهار بار تکرار کرد

۱۴- اثرات مهم برگ پنیرک مشابه گل‌های آن است و به ویژه جهت درمان تورم قسمت‌های بالای راه‌های تنفسی و گلو و تورم‌های روده‌ای-معده‌ای، مناسب می‌باشد

۱۵- برگ پنیرک به عنوان یکی از گیاهان مؤثر در بهبود علائم سرماخوردگی، به ویژه سرفه، در تعداد زیادی از فرمولاسیون‌های سرماخوردگی، مخلوط با گیاهان دیگر وجود دارد

۱۶- تاکنون عوارضی از گل یا برگ پنیرک گزارش نشده است. ۱۷- چون اثرات پنیرک با گل ختمی هم‌جهت است، می‌توان از مخلوط گل پنیرک و گل ختمی جهت تهیه موسیلاژ مربوطه، به ویژه در سرماخوردگی، تسکین سرفه به عنوان خلط آور و رفع گرفتگی صدا استفاده کرد.

سلامتیسم

5 1000
ارسال شده در 29 آذر 1395 توسط با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

ارکید
تلگرام دکتر سلام
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x