مشاوره زیبایی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر زهره سادات نوروززاده/ساختمان پزشکان
دکتر زهره سادات نوروززاده
جراح دندانپزشک
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
دکتر شبنم شادابی/ساختمان پزشکان
دکتر شبنم شادابی
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر آرین دخت آزادمنش/ ساختمان پزشکان
دکتر آرین‌دخت آزادمنش
جراح دندان پزشک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
دکتر آرین دخت آزادمنش/ ساختمان پزشکان
دکتر آرین‌دخت آزادمنش
جراح دندان پزشک
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر زهره سادات نوروززاده/ساختمان پزشکان
دکتر زهره سادات نوروززاده
جراح دندانپزشک
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر شبنم شادابی/ساختمان پزشکان
دکتر شبنم شادابی
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست

2

در این مطلب قصد داریم یک بار برای همیشه به سوالی که در ذهن بسیاری از افراد است پاسخ دهیم. بالاخره آجیل فایده دارد یا ضرر؟ صحبت ها و نقل قول های بسیاری در این رابطه می شنویم که البته بسیاری از این سخنان پایه و اسا علمی ندارند.

آجیل ترکیبی از میوه های خشک شده و مغزهای مختلف است که قبلا تصور می شد ارزش غذایی ندارد، چرب و چاق کننده است و برای سلامت بدن ضرر دارد. اما حالا محققان طور دیگری فکر می کنند.

نکته هایی در مورد آجیل

۱ آجیل چرب است اما چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع نشده است که کلسترول خون را پایین می آورد و خطر بیماری های قلبی و عروقی را کم می کند. اغلب مغزهای موجود در آجیل شامل ۹۰درصد اسیدهای چرب اشباع نشده هستند.

۲ آجیل منبع پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. ویتامین (E) و پروتئین موجود در آجیل به حفظ سلامت رگ های خونی، کاهش فشار خون و پیشگیری از حملات قلبی کمک می کند. خوردن غذاهای حاوی ویتامین E، از جمله آجیل، باعث کم شدن خطر ابتلا به سرطان می شود. آنتی اکسیدان های موجود در این ماده غذایی از اکسید شدن و تخریب سلول ها و بروز بیماری هایی مانند دیابت هم جلوگیری می کند.

۳ آجیل سرشار از فیبر است. فیبرهای غذایی، هم به تسهیل اجابت مزاج کمک می کنند و هم نوعی احساس سیری در شخص ایجاد می کنند و به این ترتیب مانع پرخوری می شوند. فیبرهای غذایی در پیشگیری از بدخیمی های روده بزرگ هم بسیار مفیدند.

۴ ثابت شده که مغزهای گردو، فندق، بادام، پسته، بادام زمینی و انواع تخمه، دستگاه دفاعی بدن را تقویت می کند.

۵ مغزها علاوه بر کاهش کلسترول خون و کاهش میزان ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، در پیشگیری از پوکی استخوان و بیماری های دوران پیری نیز تاثیر بسزایی دارند.

اما چرا باید از مصرف زیاد آجیل بترسیم؟

۱ آجیل ها پرکالری هستند و هر گرم آنها پنج کالری انرژی تولید می کند. از نظر ارزش تغذیه ای، یک نعلبکی آجیل دارای تقریبا ۶۰۰ کالری انرژی غذایی است. می دانید ۶۰۰ کالری یعنی چه قدر؟ یعنی دو بشقاب برنج! به عبارت دیگر یک نعلبکی آجیل می تواند به اندازه دو بشقاب برنج در چاق کنندگی شما نقش داشته باشد.

۲ وجود چربی های متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است. مصرف زیاد آجیل باعث جمع شدن انرژی و چربی بیش از حد مورد نیاز در بافت های بدن می شود و افزایش وزن را در پی دارد. پس اگر خیلی اهل آجیل و تنقلات هستید و هر جا که به دید و بازدید می روید، دست در ظرف آجیل می کنید، سعی کنید برای جبران مافات، حجم مواد غذایی را در هر وعده اصلی، بخصوص شام، کم کنید و به اندازه کافی تحرک بدنی و ورزش داشته باشید.

۳ معمولا در تهیه انواع آجیل ها از مقادیری زیادی نمک استفاده می شود. بنابراین مصرف بی رویه آجیل، مخصوصا اگر میزان نمک آن بیش از حد متعارف باشد، ممکن است عوارضی را به خصوص برای بیماران قلبی عروقی، افراد مبتلا به فشار خون و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد. چون تحقیقات نشان داده که مصرف آجیل های شور می تواند در افراد مبتلا به فشار خون بالا، منجر به شوک ناگهانی و ایست قلبی شود.

۴ بعضی از ترکیبات موجود در آجیل، مانند مواد بادام زمینی، برای بعضی افراد به شکل آلرژن عمل می کند. آلرژن یعنی ماده ای که می تواند برای شخص، ایجاد حساسیت و آلرژی کند.

5 1000
ارسال شده در 12 فروردین 1393 توسط با موضوع تغذیه
[bws_google_captcha]

تایید کنید که ربات نیستید !!!

پیشنهاد سردبیر

  • احساس گناه و این راهکارها
  • مصرف برخي از داروها موجب پوسيدگي دندان مي‌شود
  • برای بهبود سلامت این گیاهان موثرند
  • از ابتلا به دیابت نوع 2 با این چربی ها پیشگیری کنید
  • موادغذایی برای وزن گیری جنین در بارداری
  • توضیحاتی در زمینه آلرژی نوبهار
  • بررسی رابطه بین نخوردن شیر مادر و مرگ نوزاد
  • ناامیدی مانعی برای بهبود انواع سرطان
  • محبوبترین ها

  • رشد بهنجار کودکان در ارتباط با اختلال های بهداشت روانی
  • اختلالات روحی و رفع آن ها بدون دارو
  • روانشناسی و ترک عادت
  • چرا وقتی می ترسیم چشمهایمان گشاد می شود
  • علت آواز سر دادن افراد در حمام چیست؟
  • مشکلات روحی و روانی مشاغل سخت
  • با همسر خودخواه چگونه رفتار کنیم
  • کارهایی که باعث تقویت حافظه می شود
  • رپورتاژ

  • راه‌هایی برای پیشگیری و درمان عرق سوز
  • ایمپلنت بهترین روش برای کاشت دندان و زیبایی صورت
  • محصولات طبیعی و موثر برای بهبود کیفیت سطح زندگی
  • بیماریهای نشیمنگاه و راههای درمان
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x